Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Μην αγοράζετε ελληνικά προϊόντα!
Μην αγοράζετε ελληνικά προϊόντα!
2776 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ελληνική οικονομία, Investorblog
blog_15_0.jpg

 Όλο και συχνότερα διαβάζω σε blogs, mails και εφημερίδες αναφορές που έχουν ως στόχο να αφυπνίσουν τον πατριωτισμό του έλληνα καταναλωτή. «Αγοράστε μόνο ελληνικά προϊόντα!!! Με αυτό τον απλό,  μαγικό και  ευφυή  τρόπο, όλοι θα βοηθήσουμε την πατρίδα να σωθεί!!!».Βλέπε favlos.capitalblogs.grΑκόμα καλύτερα, μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα σε ότι μπορεί να παραχθεί εγχώρια και να καταργήσουμε το εμπόριο, του οποίου η σημασία κακώς έγινε από νωρίς αντιληπτή από τους προγόνους μας. Παράλληλα, μπορούν και οι γερμανοί να σταματήσουν να έρχονται διακοπές στην Ελλάδα για να βοηθήσουν την δική τους οικονομία. Πολύ ωραία!
 Πρόκειται για ουτοπικές και επικίνδυνες ρητορικές που θυμίζουν τις ιδέες του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού, στον αστερισμό του κατώτατου μισθού των 1500 ευρώ της Παπαρήγα. Η σημασία και τα οφέλη του εμπορίου μπορούν να γίνουν κατανοητά και από ένα μικρό παιδί. Μην αρχίσουμε τώρα να εξηγούμε πως κάποιος που μπορεί να παράγει 10 καρέκλες την ώρα, αλλά μόνο ένα τραπέζι, συμφέρει να συναλλάσσεται με αυτόν που μπορεί να παράγει 10 τραπέζια, αλλά μόνο μια καρέκλα. Ας πούμε λοιπόν πως κάθε τραπέζι ή καρέκλα στην παγκόσμια αγορά κοστίζει 1 ευρώ. Τώρα, αν ο Παντελής μπορεί να παράγει μόνο μια καρέκλα την ώρα, αλλά και μόνο 2 τραπέζια δεν του φταίει το εμπόριο, ούτε ο Γιόχαν που είναι πολύ παραγωγικότερος.
 Αν θέλει ο Παντελής να συνεχίσει να φτιάχνει τραπέζια, που είναι το φόρτε του, ή θα πρέπει να γίνει παραγωγικότερος ή  διαφορετικά να αποδεχθεί πως αφού στην αγορά 1 τραπέζι ανταλλάσσεται με μια καρέκλα, θα μειωθεί το βιοτικό του επίπεδο. Το να θέλει να παράγει 2 τραπέζια, αλλά να λαμβάνει 10 καρέκλες δεν γίνεται. Ο δανεισμός πλέον δεν είναι λύση. Εκτός αν θέλει να μείνει άνεργος.  Και η πιο βλακώδης λύση στο τελευταίο είναι να αρχίσει να παράγει και καρέκλες σταματώντας να συναλλάσσεται, κατεβάζοντας την παραγωγικότητά του και το εισόδημά του κάτω και από τα 2 ευρώ.
Δεν θα βοηθήσω κύριοι την ελληνική κοινωνία ,οικονομία ή το νοικοκυριό μου αν πληρώνω περισσότερα για να λαμβάνω λιγότερα. Ας καταφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να παράγουν φθηνότερα ή ποιοτικότερα προϊόντα και να κερδίσουν τον καταναλωτή με το σπαθί τους. Αν δεν μπορούμε να το καταφέρουμε σαν λαός μας αξίζουν μικρότεροι μισθοί και να είμαστε χώρα χαμηλού κόστους εργασίας. Τότε θα δείτε πως θα εξάγονται περισσότερα, θα εισάγονται λιγότερα, θα χαμηλώνει η ανεργία και οι σημερινοί κηφήνες  θα δέχονται  να πάνε στα χωράφια. Δυστυχώς, όμως, τότε το βιοτικό μας επίπεδο θα πληγεί και ο κοινωνικός ιστός θα διαρραγεί. Άρα πρέπει να γίνουμε πιο παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί.
 Είστε πατριώτης;
 Μην αγοράζετε ελληνικά αν είναι ακριβότερα και όχι ποιοτικότερα, αγοράστε αυτό που προσφέρεται στην καλύτερη τιμή για την ποιότητα του. Αν οι ελληνικές εταιρείες κερδοσκοπούν ας χαμηλώσουν αυτές τις τιμές τους. Αν δεν μπορούν γιατί είναι ζημιογόνες, θα πει ότι παράγουν λιγότερα από όσους πόρους καταναλώνουν. Ας επιβιώσουν οι υγιείς που το καταφέρνουν.
 Σταματήστε να υποστηρίζετε τη δική σας συντεχνία. Γίνετε ανταγωνιστικότεροι αν θέλετε περισσότερα. Το κράτος δεν είναι ευαγές ίδρυμα. Σταματήστε να κλείνετε δρόμους και να εκβιάζετε το κράτος.
Μην ισοπεδώνετε την πολιτική ζωή του τόπου. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι κομμάτι της διεφθαρμένης κοινωνίας. Και η μικροδιαφθορά εκατομμυρίων ελλήνων είναι καταστροφική και καθόλου ανεξάρτητη από την εγκληματική διαφθορά των μεγάλων  αρχιδιαπλεκομένων. Θα μου πείτε το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό. Όσο είμαστε λαμόγια, λαμόγια πολιτικούς θα έχουμε. Οι μεγάλες επαναστάσεις και ανατροπές ιστορικά έλαβαν χώρα χάρη στις μάζες. Όπως και να έχει αναζητήστε τους μεμονωμένους πολιτικούς που θεωρείτε λιγότερο διαφθαρμένους. Γιατί σας αρέσει που ο μπάρμπας σας είναι δήμαρχος και σας κάνει κανένα ρουσφετάκι!
Σταματήστε να τα ρίχνετε όλα στο κακό κεφάλαιο και κέρδος. Έχουμε ανάγκη από ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά είναι η διαφθορά, είναι η γραφειοκρατία είναι και το επιθετικό κλίμα που διαμορφώνουμε σαν λαός ενάντια στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι επιχειρήσεις δεν είναι άγιες, αλλά ο ισοπέδωτισμός και η ποινικοποίηση του κέρδους δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο να βλάψει.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΟΣΕΙ
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια