Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Πιο όμορφη επιλογή από τις τράπεζες...
Πιο όμορφη επιλογή από τις τράπεζες...
2670 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΓΔ, ΜΙΓ, ΒΙΒΑΡΤ, investorblog, ΟΤΕ

  Όταν ξεκινούσε το Investorblog, ως dimknaf blog, είχαμε κρατήσει ιδιαίτερα αρνητική στάση έναντι της μετοχής του ΟΤΕ . Ήταν τότε, στα τέλη του 2007, που η MIG κινήθηκε επιθετικά βρίσκοντας απέναντι της την κυβέρνηση Καραμανλή. Εκείνη την περίοδο ήμασταν πολύ αρνητικοί έναντι της MIG, που μετά την ακριβοπληρωμένη αγορά της Vivartia, με τον ίδιο τρόπο έμπαινε και στον ΟΤΕ (MIG και ΟΤΕ). Αν η MIG παρέμενε στον ΟΤΕ υπό την ομηρία του κράτους, αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ίδια, τον οργανισμό και τους μετόχους του. Ευτυχώς, στο παρά πέντε της παγκόσμιας κρίσης η MIG πρόλαβε να αποδεσμευτεί, πριν μείνει με το ποσοστό στο χέρι.

 

 

 Στο παρακάτω γράφημα βλέπετε πόσο πιο άσχημα εξελίχθηκε η πορεία του ΟΤΕ σε σχέση με τις βασικές κρατικές πλην των τραπεζών. Είναι ο μόνος που τα πήγε χειρότερα και από τον ΓΔ. Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!!!!

   Ούτως ή άλλως ο ΟΤΕ ήταν πανάκριβος πάνω από τα 10δις. Πέρα από τα προβλήματα που συνεχίζει και έχει ως επιχείρηση (ποιότητα και αριθμός προσωπικού, απώλεια συνδρομητών), τότε ήταν αβέβαιη και η κατάληξη του. Είχαμε γράψει για τα ρίσκα της μετοχής, αλλά από αυτά μόνο η υπερτίμηση ως κίνδυνος φάνηκε να έχει βάση. Σήμερα, έχει επαληθευτεί το καλύτερο δυνατό σενάριο (πρόσδεση στη DT).

  Κι όμως, η μετοχή βρίσκεται στο ναδίρ. Έχουμε φτάσει στο αντίθετο άκρο, αυτό του πανικού. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με βεβαιότητα τα μελλοντικά κέρδη του οργανισμού, αλλά με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση έχουν προεξοφληθεί ζημιογόνες χρήσεις. Είναι καιρός να δούμε τα θετικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Cosmote και τις συμμετοχές στα βαλκάνια. Στο κομμάτι της σταθερής θα συνεχίσει η αιμορραγία προς τους ανταγωνιστές, αλλά όλα έχουν ένα τίμημα. Τα 3δις είναι πολύ λίγα για μια θυγατρική της DT με ηγετική θέση στην Ελλάδα και συμμετοχές στα βαλκάνια σε ένα τόσο στρατηγικής σημασίας κλάδο. Επιπλέον, θεωρώ πως ως επιχείρηση έχει μεγάλη ανθεκτικότητα έναντι της ελληνικής κρίσης.

 


Πολύ πιο όμορφη επιλογή από τις τράπεζες.....

  RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια