Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Χρυσός: Μια όλο και πιο επικίνδυνη διαχρονική φούσκα...
Χρυσός: Μια όλο και πιο επικίνδυνη διαχρονική φούσκα...
2659 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: χρυσός, επενδύσεις, χρηματιστήριο, Investorblog

 

Ο χρυσός από το 2000, εν αντιθέσει με τις μετοχές, έχει ανταμείψει πλουσιοπάροχα όσους τον εμπιστεύτηκαν. Οι υποστηρικτές του τονίζουν πως πρόκειται για μια πραγματική αξία που δεν μπορεί να πληθωριστεί, όπως μπορεί να γίνει με το χρήμα που τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες. Έτσι έχει την απόλυτη φήμη του ασφαλούς καταφυγίου σε δύσκολες εποχές.

Οι πολέμιοι του τον θεωρούν μια διαχρονική φούσκα, που λειτουργεί ως αυτοεκληρούμενη προφητεία. Αν αύριο θεωρήσουμε κάτι άλλο που παράγεται σε μικρές ποσότητες ως το νέο πολύτιμο πραγματικό νόμισμα, η πορεία του με βεβαιότητα θα μας αποδείξει πως είχαμε δίκαιο. Δεν αποκλείεται στο μέλλον οι ιστορικοί να μας κοροϊδεύουν που ξοδεύουμε τόσους πόρους για να εξορύξουμε κάτι για να το μπαουλιάζουμε ή να το επιδείκνύουμε. Μην ξεχνάμε τη τρελή φούσκα της τουλίπας το 17ο αιώνα. Πόσο χαζοί φαίνονται στα μάτια μας όσοι υποθήκευαν την περιουσία τους ολόκληρη για μια τουλίπα; Άλλο τόσο μπορεί να φαινόμαστε εμείς για έναν εξωγήινο.

Ποια θα ήταν η τιμή του χρυσού αν δεν το χρησιμοποιούσαμε ως αποθεματικό μέσο; Σίγουρα όχι η σημερινή. Και αν κάποιος αγοράζει λόγω της καλής του πορείας, ακόμα και τα 2000 δολάρια να φτάσει, το ίδιο δε θα συνεχίσει να κάνει και τότε. Οπότε, όσα κέρδη και να μαζέψει θα μείνουν λογιστικά, όπως έμειναν και αυτά των μετοχών του 99'. Είναι ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας, που όσο συνεχίζει γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τι ακριβώς κάνουν και είναι έτοιμοι, έχοντας το ψυχολογικό σθένος να αντιδράσουν άμεσα και να αντιληφθούν τη κατάρρευση πριν αυτή να έχει ολοκληρωθεί. Όσοι νομίζουν πως είναι απίστευτα ευφυείς, γιατί ανακάλυψαν το απόλυτο επενδυτικό εργαλείο που θα τους εξασφαλίσει τον πλούτο, είναι απόλυτα σίγουροι, αμετάπειστοι και περήφανοι για αυτό, θα καταστραφούν. Δηλαδή οι περισσότεροι.
Δεν γνωρίζουμε αν η φούσκα του χρυσού σκάσει άγουρα αύριο το πρωί ή γιγαντωμένη μετά από χρόνο. Αλλά, είναι εξαιρετικά απίθανο να μη δούμε πολύ χαμηλότερες τιμές για το κίτρινο μέταλλο στο όχι μακρινό μέλλον. Εδώ χρειάζεται είτε λογική επενδυτή, που θα πρέπει σιγά σιγά ήδη να έχει αρχίσει να ρευστοποιεί με την άνοδο, είτε λογική κερδοσκόπου, που με αντανακλαστικά δολοφόνου και ανεπτυγμένη την έκτη αίσθηση, είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το πλοίο την κατάλληλη στιγμή. Όπως συνήθως στις αγορές, το κέρδος δεν αφορά το μέσο κοινό θνητό...
File:Gold price in USD.png


  RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια