Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Να αγοράσω τραπεζικές μετοχές;
Να αγοράσω τραπεζικές μετοχές;
2652 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: Investorblog, ΧΑΑ. επενδύσεις, τραπεζες

   Θεωρώ πως ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής για τις τράπεζες θα έπρεπε να σκέφτεται κάπως έτσι. Όσο υπάρχουν επικίνδυνα στοιχεία στο ενεργητικό τους και μεγάλες ανάγκες για ΑΜΚ, οι οποίες μπορεί να φτάνουν ακόμα και στο σημείο της διάσωσης, οι μέτοχοι κινδυνεύουν. Αν μετά από κάποιο σημείο γνωρίζουμε πως αυτά “καθάρισαν” και πως δεν υπάρχει ο κίνδυνος οι μέτοχοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, οι τράπεζες θα είναι λουκούμι σε αποτιμήσεις κοντά στα ίδια κεφάλαια τους. Με αυτό το δεδομένο, η κλασσική υψηλή απόδοση των ιδίων κεφαλαίων θα οδηγεί πρώτα σε ελκυστικότατα P/E. Τα νέα κέρδη θα αυξάνουν δραστικά τα ίδια κεφάλαια, τα οποία με τη σειρά τους θα δημιουργούν όλο και πιο αυξανόμενα κέρδη. Υπό τέτοιες συνθήκες οι τράπεζες είναι λογικό να διαπραγματεύονται με κεφαλαιοποιήσεις πολλαπλάσιες των ιδίων κεφαλαίων.

  Κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί. Μπορούμε να ξέρουμε όμως το πότε; Οι ισολογισμοί δεν μπορούν να μας δώσουν τη πραγματική εικόνα και ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η τελευταία ΑΜΚ. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά δεδομένου και του ελληνικού χρέους. Εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αντιληφθούμε την αναστροφή. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για να βρεθούν αγοραστές για όλες αυτές τις εκδιδόμενες μετοχές, που θα κάνουν βουτιά στην πορεία.

  Προσωπικά, θεωρώ πολύ ριψοκίνδυνο να ασχοληθεί κανείς με αυτό το παιχνίδι. Βέβαια, θα μπορούσα να το κάνω με ένα μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου μου, αλλά θεωρώ ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και μακριά από την αναστροφή. Στο μέλλον το συζητάω...

  RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια