Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Η καταλληλότερη εποχή αγορών...
Η καταλληλότερη εποχή αγορών...
2616 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο

Εξετάζοντας κανείς τη πορεία του ΧΑΑ τα τελευταία 10 χρόνια, θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα πως το χρηματιστήριο δεν αποτελεί καλή επένδυση. Οι περισσότεροι Έλληνες έβαλαν τον οβολό τους στο ναό του χρήματος το 1999. Από τότε, αν ο ΓΔ έχει χάσει τέσσερις φορές την αξία του, άπειρες είναι οι περιπτώσεις μετοχών που έχουν διαγραφεί ή εμφανίζουν απώλειες μεγαλύτερες από 90%.


Αντίθετα, αν εξέταζε τα πράγματα το καλοκαίρι του 99', αμέσως θα αντιλαμβανόταν πως τις αποδόσεις που έδινε το χρηματιστήριο, δεν θα τις έβρισκε πουθενά αλλού. Από το 1990 δηλαδή, θα έβλεπε πως οι μετοχές όλο και πολλαπλασίαζαν την αξία τους. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να χάσει την ευκαιρία μιας τέτοιας επένδυσης. Κι όμως, όπως έδειξε η συνέχεια, ήταν η χειρότερη εποχή για να αγοράζει κανείς μετοχές.


Η ύπαρξη μιας κατάστασης στο παρελθόν δεν εξασφαλίζει τη συνέχεια της και στο μέλλον. Ιδιαίτερα στις αγορές, περίοδοι έντονης ευφορίας διαδέχονται περιόδους πανικού και το αντίστροφο. Έτσι, η εξέταση των πραγμάτων με βάση το παρελθόν οδηγεί σε εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα.


Έτσι μην σας πτοεί η κακή πορεία του ΧΑΑ. Το παρελθόν λέει πως οι μετοχές είναι μια κακή επένδυση, αλλά το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για τη καταλληλότερη εποχή αγορών...

 

 

 

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια