Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Η μετοχή της ΕΤΕ κοντά στην τιμή της αύξησης;
Η μετοχή της ΕΤΕ κοντά στην τιμή της αύξησης;
2599 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: Investorblog, ΧΑΑ. επενδύσεις, Εθνική

Χθες η Εθνική ανακοίνωσε το σχέδιο της για την άντληση κεφαλαίων με ΑΜΚ, ΜΟΔ, αλλά και την πώληση ποσοστού της στην Finansbank. Η απόφαση έχει πανικοβάλει τους επενδυτές, που γνωρίζουν πως δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν αυτά τα ποσά από την δοκιμαζόμενη αγορά αναίμακτα. Το ζήτημα είναι πως ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από τις υπόλοιπες τράπεζες. Βέβαια, θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Είναι σαφές εδώ και καιρό, πως οι τράπεζες έχουν την ανάγκη να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα βελτιώσουν τη ρευστότητά τους. Οι επισφάλειες των δανείων και ο κίνδυνος της ελληνικής χρεοκοπίας καραδοκούν.


Αυτό μπορεί να σημαίνει, πως πιθανότατα οι ελληνικές τράπεζες ακόμα δεν έχουν δει τα χαμηλά τους. Το ότι “και ο τελευταίος περιπτεράς θεωρούσε τις τραπεζικές μετοχές απόλυτα ασφαλείς”, άρχισε να επαληθεύεται ως κακός οιωνός.


Να αγοράσει, λοιπόν, κανείς τραπεζικές μετοχές; Για μένα, γενικότερα ισχύουν αυτά που είχα γράψει και τον Ιούλιο. Ειδικότερα, για την περίοδο που θα τρέχει η ΑΜΚ είμαι ακόμα πιο αρνητικός. Η αγορά θα ματώσει για να βρει όλα αυτά τα εκατομμύρια.


Τι θα συμβεί αν όλοι αυτοί οι μαριδαίοι που σήμερα εμφανίζονται σίγουροι για τις τράπεζες αρχίσουν να πανικοβάλλονται; Δεν αποκλείεται να δούμε την μετοχή της ΕΤΕ να κατεβαίνει πολύ κοντά στην τιμή της αύξησης....

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

 http://dimknaf.capitalblogs.gr

 


Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια