Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι και δεν είναι ΜΟ.ΧΑ...
Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι και δεν είναι ΜΟ.ΧΑ...
2594 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο

Στο προηγούμενο post ο τίτλος ήταν: “το χρηματιστήριο δεν είναι τζόγος

Σήμερα το “Τα μυστικά της των μετοχών τής Σοφοκλέους” μιλάει για όσους ακόμα σκέφτονται το χρηματιστήριο παραδοσιακά και ρομαντικά, ενώ η αγορά σήμερα θεωρείται μοχλευμένη. Χαρακτηρίζεται μάλιστα περιπαικτικά ως ΜΟ.X.A. (Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών). Δεν διαφωνώ πως εκ των πραγμάτων η μόχλευση και η κερδοσκοπία καθορίζουν καθημερινά τις τιμές.


Από την άλλη αυτή η πραγματικότητα δεν θα πρέπει να θορυβεί αυτούς που θεωρούν πως το χρηματιστήριο δεν είναι τζόγος. Ούτε έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζαμε στο προηγούμενο άρθρο. Το περιβάλλον ευνοεί αυτούς που κλείνουν τα αυτιά τους και επενδύουν με τον κλασσικό τρόπο.


Δεν πρόκειται απαραίτητα για ρομαντισμό αλλά για ρεαλισμό. Αν δεν υπήρχε αυτό το πανηγύρι κερδοσκοπίας δεν θα ήταν εύκολο να διακρίνεις φθηνές μετοχές ή φθηνές εποχές, καθώς η αγορά θα τις αποτιμούσε ορθότερα. Τώρα βρίσκεις πιο εύκολα να πουλάς πανάκριβες μετοχές σε περιόδους ευφορίας και εξευτελιστικά υποτιμημένες μετοχές σε περιόδους πανικού.


Αντίθετα, αν βρισκόμασταν σε μια εποχή όπου τα νήματα κινούσαν οι “ρομαντικοί”, θα συνέφερε σαφώς να είμαστε κερδοσκόποι. Γιατί ως μικρές και αδύναμες μονάδες, όσο και αν φαίνεται περίεργο, μας συμφέρει να κινούμαστε με τρόπο αντιθετικό, παρά ως πρόβατα που μας οδηγούν στη σφαγή. Ο “ρομαντικός” Buffet ξεκίνησε με ένα ποσό ασήμαντο για τις αγορές και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.


Ναι, υπάρχει μια αντικειμενική πραγματικότητα. Αλλά από εκεί και πέρα, μετράει το πως εμείς χειριζόμαστε κάποια πράγματα.

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια