Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Τι να κάνω με τον Ακρίτα;
Τι να κάνω με τον Ακρίτα;
2560 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, ΑΚΡΙΤ

Xθες με αφορμή το θέμα της Avenir, ένας φίλος με ρωτούσε τι να κάνει με την ΑΚΡΙΤ που πλέον κοντεύει το 1 ευρώ. Δεν υπάρχει απάντηση μπαλαντέρ που να τους καλύπτει όλους. Όταν εγώ γράφω και επενδύω έχοντας στο μυαλό μου θεμελιώδη κριτήρια, δεν μπορεί η άποψή μου να έχει μεγάλη βαρύτητα για κάποιον που ασχολείται με το trading, για παράδειγμα.


Για όσους έχουν αγοράσει τον Ακρίτα, έχοντας στο μυαλό τους πως επενδύουν, η σημερινή αποτίμηση είναι για γέλια. Τόσο αν συγκριθεί με τα ίδια κεφάλαια, όσο και με τις πωλήσεις που πραγματοποιεί. Τα μεγέθη δείχνουν μια εταιρεία που αν άντεχε την κρίση και γυρνούσε σε ικανοποιητική κερδοφορία, θα μπορούσε να σηκώσει κεφαλαιοποίηση 5 φορές μεγαλύτερη από τη σημερινή χωρίς να θεωρείται υπερτιμημένη.


Βέβαια, επειδή τα αποτελέσματα της τώρα τελευταία δεν είναι καλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της επιδείνωσής τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και κρατήσει για καιρό, τότε μπορεί να χάσετε από αυτή σας την επένδυση. Για αυτό είναι άσχημο αν ο ΑΚΡΙΤΑΣ αποτελεί πάνω από το 20% του χαρτοφυλακίου σας. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, προσωπικά θεωρώ σκότωμα την πώληση του σε αυτή την εξευτελιστική αποτίμηση. Εκτός αν έχετε πάρει από πολύ χαμηλά και καταγράφετε μεγάλα κέρδη, ενώ παράλληλα βλέπετε και αλλού ευκαιρίες ή θέλετε να αυξήσετε τη ρευστότητά σας. Αν και θεωρώ πως δεν είναι εποχή για να αυξάνει κανείς τα χρηματικά του διαθέσιμα, αλλά να περιορίζει και αυτά που έχει για να πραγματοποιεί επενδύσεις.


Μπορεί να ισχύει το Cash is the King” στην εποχή μας, αλλά αν δεν το εκμεταλλευτείς τώρα, μπορεί να σου μείνει το ρευστό για τότε που δεν θα φτουράει...

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια