Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Μπορεί να υπάρξει άνοδος χωρίς τις τράπεζες;
Μπορεί να υπάρξει άνοδος χωρίς τις τράπεζες;
2540 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο

 

Xθες στο βιντεάκι του Νίκου και του Βαγγέλη στο Neoforum, πολλές φορές αναφέρθηκε πως άνοδος δίχως τις τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει για το ελληνικό χρηματιστήριο. Γενικότερα, επικρατεί η άποψη πως οι τράπεζες θα ξυπνήσουν και θα συμπαρασύρουν το υπόλοιπο ΧΑΑ σε άνοδο. Εγώ θα έλεγα, πως οι τράπεζες αποτελούν βαρίδι για τη αγορά. Της στερούν ρευστότητα με τις συνεχόμενες ΑΜΚ και πνίγουν μετοχές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την άνοδο.


Τα ψάρια, ο Ακρίτας και άλλες μικρές, αν και μπορεί να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται καλύτερα του ΓΔ, δεν έχουν το μέγεθος να επηρεάσουν την αγορά. Αντίθετα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλες δυνάμεις της μεγαλύτερης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα είναι αυτές που θα ηγηθούν της ανόδου όταν έρθει η στιγμή. Οι τράπεζες μάλλον θα συνεχίσουν να υποαποδίδουν της αγοράς, με τη στάθμιση τους και τη σημασία τους να βαίνει μειούμενη, αν και ποτέ δεν θα σταματήσουν να είναι σημαντικές.


Δείτε τι συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο


Δεν λέω πως θα δούμε τις τράπεζες να είναι υπό κατάρρευση και πως το υπόλοιπο ταμπλό θα κάνει πάρτυ ταυτόχρονα, αλλά είναι δυνατόν μετά από καιρό η ψαλίδα του ΔΤΡ από το ΓΔ να συνεχίσει να ανοίγει. Δεν αποκλείεται να δούμε αυτό που είδαμε μέσα στο 2009. Επιλεγμένες μετοχές να έχουν διπλασιαστεί, αλλά τις τράπεζες να βολοδέρνουν. Τα δεδομένα είναι ακόμα πιο ισχυρά σήμερα για να δούμε τέτοια φαινόμενα να επαναλαμβάνονται. Οι τράπεζες είναι σε απείρως πιο δεινή θέση από αυτήν που ήταν πριν δύο χρόνια. Παράλληλα, κάποιες εξωγενείς μετοχές θα συνεχίσουν να δείχνουν τα δόντια τους. Μάθατε τα αποτελέσματα γ' τριμήνου της ΑΡΒΑ; Το ότι η 3Ε πήρε κεφάλι από την Εθνική;


Το αν αξίζει να απέχει κανείς από την αγορά ή όχι είναι ένα άλλο ζήτημα. Θα συμφωνήσω πως ο πάτος μπορεί να μην είναι δυνατόν να ανιχνευτεί, αλλά υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπιστεί αυτό. Η συμμετοχή αφού περάσει η μπόρα, όπως υποστηρίζει το δίδυμο favlos-verd, και οι σταδιακές αγορές πριν από τον πάτο ώστε να μη χαθεί το πρώτο ισχυρό κύμα της ανόδου, που προτιμώ εγώ. Συνήθως το πρώτο το ακολουθούν παίκτες που προσπαθούν να πιάσουν την τάση, ενώ το δεύτερο επενδυτές αξίας. Έχοντας αυτό κατά νου, διαφώνω πλήρως μαζί τους πως η διακράτηση μπορεί να είναι επιζήμια αυτή την περίοδο.


Το κλίμα στις τράπεζες θα κρίνει το κατά πόσο μπορεί να ξεκινήσει μια γενικευμένη άνοδος, αλλά δεν θα ηγηθούν της ανόδου και δεν θα υπεραποδόσουν της αγοράς. Τα μεγάλα και πρώτα κέρδη θα τα φέρουν μετοχές αμυντικών και εξωγενών κλάδων της οικονομίας.

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια