Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Ο ενθουσιασμός θα καταλαγιάσει...
Ο ενθουσιασμός θα καταλαγιάσει...
2215 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, deal eurobank-alpha

Την Παρασκευή γράφαμε για τη κακή πορεία του χρηματιστηρίου, το δυσοίωνο μέλλον των τραπεζών και τον τρόπο που θα μπορούσαν να προκύψουν κέρδη για μας από αυτή την κατάσταση. Χθες, η αγορά έδειξε το πόσο απρόβλεπτα και ακραία μπορεί να συμπεριφερθεί Η άνοδος των τραπεζών έφτασε το 30%. Αυτό δεν αλλάζει τη άποψη που έχουμε για όσα έρχονται.


Το deal Eurobank-Alpha δείχνει πως κάποια μεγάλα πορτοφόλια πιστεύουν στη μελλοντική αξία των τραπεζών και την διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Φαίνεται πως ακόμα και αν χρειαστεί να πέσουν 20δις νέων κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα, αυτό θα έχει τη δυνατότητα να αποφέρει κέρδη που να δικαιολογούν το μέγεθος και το ρίσκο της επένδυσης νέων κεφαλαίων όταν η οικονομία θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.


Είναι ακόμα πολύ νωρίς να κρίνουμε το deal, αλλά αυτά που έχουμε πει για τους βασικούς παλαιούς μετόχους εξακολουθούν να ισχύουν. Στο μέλλον θα χρειαστούν και άλλες μεγάλες ΑΜΚ που θα διαβρώσουν τα ποσοστά τους. Το προηγούμενο της Εμπορικής αποτελεί ένα απτό παράδειγμα. Ο Καισάριος τα εξηγεί πολύ όμορφα σήμερα και με βγάζει από τον κόπο να πω περισσότερα πάνω σε αυτό.


Τι κάνουμε εμείς στο ΧΑΑ; Είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να κινηθούν σύμφωνα με το σενάριο Β, σύμφωνα με αυτά που λέγαμε την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει πως με τη στρατηγική που παρουσιάστηκε, αν η άνοδος συνεχιστεί θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε ζημιές. Είναι κάτι που το περιμέναμε και δεν μας ξαφνιάζει. Η τακτική είναι μακροπρόθεσμη και δεν πρέπει να φοβηθούμε τις βραχυχρόνιες ζημιές. Για αυτό το λόγο συμμετέχουμε με ποσά που αντέχουμε να καλύπτουμε. Σύντομα θα γίνει αντιληπτό πως το 1+1 δεν κάνει 10. Ούτε τα επισφαλή δάνεια που θα βγουν στον αέρα δια χειρός Blackrock αντιμετωπίστηκαν, ούτε το ενδεχόμενο ενός νέου βαρύτερου haircut, ούτε η ύφεση της ελληνική οικονομίας. Όλα αυτά θα φανούν στην πορεία όταν πέσει η σκόνη του ενθουσιασμού και της ευφορίας για τις τράπεζες...

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια