Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Ζημιές 100εκ. για την Vivartia! Έκτρωμα κεφαλαιοποίησης!
Ζημιές 100εκ. για την Vivartia! Έκτρωμα κεφαλαιοποίησης!
2611 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, Vivartia, MIG

 

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το έκτρωμα κεφαλαιοποίησης της Vivartia το οποίο οφείλεται στη παρέμβαση της MIG και το απαράδεκτο free-float. To νέο είναι, πως η μεγαλύτερη επένδυση της MIG εμφάνισε μόνο για το εξάμηνο 107,6εκ ευρώ ζημιές μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας.


Για να είμαστε ειλικρινείς, μας προκαλεί το ενδιαφέρον η απόφαση της MIG να αφήσει τη μετοχή να πέσει έστω μέχρι τα 16 ευρώ. Παρόλα αυτά η κεφαλαιοποίηση παραμένει στα 1,3 δις, κάτι που δείχνει έντονη υπερτίμηση ακόμα.


Η μετοχή της Vivartia πριν το 2005, όταν το κλίμα δεν ήταν αρνητικό, κινούταν κοντά στα 5 ευρώ. Από τότε οι αγορές έχουν καταρρεύσει και μιλάμε για μια έντονα ζημιογόνα επιχείρηση. Σήμερα, αν σκεφτούμε τι γίνεται στην υπόλοιπη αγορά και με όλα τα αρνητικά της Vivartia, δεν θα προκαλούσε έκπληξη το να έχει υποχωρήσει ακόμα και αρκετά κάτω από τα 5 ευρώ.


Κι όμως, το έκτρωμα επιμένει, ενώ δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τους λόγους....


Δεν πιστεύω να υπάρχει κανένας που να νομίζει πως η μετοχή είναι καλή, επειδή είναι η μόνη που δεν επηρεάστηκε έντονα από τη πτώση του ΧΑΑ;

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

 

 

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια