Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Μόνο 2,7δις για τη ΔΕΗ;
Μόνο 2,7δις για τη ΔΕΗ;
2603 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, ΧΑΑ

Η ΔΕΗ μόνο για το εξάμηνο πραγματοποίησε πωλησεις 2,6 δις και κέρδη 350εκ. Μπορεί τα αποτελέσματα να είναι φτωχότερα των εκτιμήσεων, αλλά δεν παύουν να είναι προκλητικά θετικά σε σχέση με τη κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Μόνο 2,7δις δίνει κανείς για να αποκτήσει μια εταιρία στρατηγικής σημασίας, που μοιράζει απλόχερα κέρδη, σε αντίθεση με τις τράπεζες. Έτσι, από ότι φαίνεται μεγάλο θα είναι το μέρισμα και για τη χρήση του 2010.


Αυτό δεν σημαίνει πως είναι όλα ρόδινα. Έχουμε μπροστά μας τα προβλήματα που σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων και την είσοδο ανταγωνιστών στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Οι γερασμένες λιγνιτικές μονάδες ως πότε θα παράγουν φθηνό ρεύμα; Ευτυχώς, στην Ελλάδα έχουμε από τα φθηνότερα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που δίνει περιθώρια αυξήσεων.


ΔΕΗ, όμως, δεν σημαίνει μόνο παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το δίκτυο μεταφοράς; Η μεγάλη πελατεία; Στον ΟΤΕ οι εναλλακτικοί έκαναν χρόνια για να αποκτήσουν ιδιόκτητα δίκτυα και να κερδίσουν μεγάλα μερίδια στην αγορά. Οι Γερμανοί της DT πρόσφεραν ένα κάρο λεφτά για να αποκτήσουν συμμετοχή στην πρώην ΔΕΚΟ. Η αλήθεια είναι πως παρά τα προβλήματα, την υποδομή της ΔΕΗ θα την ζήλευαν όλοι οι επίδοξοι ανταγωνιστές της.


Αν έρθει η μέρα που η ΔΕΗ θα περάσει σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό όμιλο, δεν νομίζω πως θα γίνει με τη μετοχή λίγο πάνω από τα 10 ευρώ. Ποιος δεν θα ήθελε το μισό μιας τέτοιας επιχείρησης με λιγότερο από 1,5δις; Εδώ είδατε πόσα δόθηκαν για τη Vivartia;

 


RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

 

http://dimknaf.capitalblogs.gr

 


Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια