Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
“Μήπως να την πουλήσω τη HOL;”
“Μήπως να την πουλήσω τη HOL;”
2611 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, Sprider


Στις αρχές του προηγούμενου χρόνου είχαμε μιλήσει για τη σχέση κεφαλαιοποιήσεων μεταξύ HOL-Forthnet. Διακρίναμε πως η πρώτη είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να υποαποδώσει. Τότε η μετοχή της Forthnet ήταν στα 75 λεπτά και μετοχή της HOL στο 1,39, με τη κεφαλαιοποίησή τους να είναι σχεδόν παρόμοια Σήμερα, η μετοχή της HOL έχει υποχωρήσει σημαντικά στα 83 λεπτά, ενώ της Forthnet ελάχιστα στα 71 λεπτά.


Αυτό δείχνει πως η αγορά, αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή ακολουθεί τα θεμελιώδη. Έτσι, μας δικαίωσε. Η HOL, που από τότε είχαμε τονίσει πως εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια, αναγκάστηκε να προχωρήσει δε δύο ΑΜΚ, περιορίζοντας τη συμμετοχή των παλιών μετόχων και δημιουργώντας πληθωρισμό μετοχών. Σαν αποτέλεσμα, ενώ η μετοχή της HOL εμφάνισε πολύ χειρότερη εικόνα από τη Forthnet όλο αυτό το διάστημα, η κεφαλαιοποίηση της εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή της βασικής ανταγωνίστριάς της.


Μετά από 1,5 χρόνο μεγάλων ζημιών των μετόχων της HOL, βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση με τότε. Η κεφαλαιοποίηση της (129εκ.) ξεπερνά αυτή της Forthnet(109εκ.)(με βάση τα χθεσινά κλεισίματα), ενώ η δεύτερη έχει πολύ καλύτερο ισολογισμό και το όπλο της NOVA. Παράλληλα, η HOL βάζει πλώρη για αρνητικά ίδια κεφάλαια και πάλι.


Μήπως αυτή τη φορά το πάθημα θα πρέπει να γίνει μάθημα για τους μετόχους της HOL, πού καλό θα ήταν να πουλήσουν ή να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με αυτές της Forthnet όσο προλαβαίνουν;Σε καμιά περίπτωση τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση πώλησης ή αγοράς αξιών.

 

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

 

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια