Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Το Aspida Fund πετυχαίνει το στόχο του....
Το Aspida Fund πετυχαίνει το στόχο του....
2634 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, aspida fund

Στις αρχές του έτους, στις 25/1, δημιουργήθηκε το εικονικό χαρτοφυλάκιο Αspida fund. Πέρασε περισσότερο από μισός χρόνος και η απόδοσή του υπήρξε ανώτερη από την απόδοση του ΓΔ. Η “ασπίδα” κατάφερε να θωρακίσει τα κεφάλαια που επενδύθηκαν το Γενάρη, σημειώνοντας οριακή απόδοση -1,01%. Το ίδιο διάστημα ο ΓΔ έχασε το 14,99% της αξίας του, αφού από τις 2090 μονάδες έπεσε στις 1777.


Πρωταγωνιστές στην επιτυχία υπήρξαν οι δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας. Αποδείχτηκε σωτήρια η απόφαση να περιληφθούν και οι δύο. Η Σελόντα σημείωσε άνοδο 44% και ο Νηρέας 27,12%. Το θετικό είναι, πως τα μηνύματα εξακολουθούν να είναι θετικά, έτσι θεωρώ πως υπάρχει περιθώριο επιπλέον ανόδου.

Πολύ καλή ήταν η συμπεριφορά της S&B. Με άνοδο 15,28% βοήθησε ιδιαίτερα την κατάσταση. Έχουν γίνει οι προσαρμογές, λόγω της πρόσφατης διανομής δωρεάν μετοχών. Θεωρήσαμε, πως κατά τη δημιουργία, αγοράστηκαν τα 5/4 των μετοχών με τα 4/5 της αρχικής τιμής.

Με οριακές αποδόσεις, η μεν Kleemann με αρνητική, η δε ΕΥΑΘ με θετική, κράτησαν ουδέτερη στάση. Μεγαλύτερες απώλειες είχαμε για τον Ακρίτα(-7,14%) και τη Newsphone(-16,42%). Η τελευταία συνεχίζει να έχει πολύ καλά αποτελέσματα και τα περιθώρια ανόδου της θεωρώ πως είναι πολύ μεγάλα αν δεν έχουμε επιπλοκές με τις απαιτήσεις της από το δημόσιο. Είναι από αυτές που στο μέλλον θα κάνουν τη διαφορά, είτε προς τα κάτω, είτε προς τα πάνω.

Βαρύτερες απώλειες, μεγαλύτερες από αυτές του ΓΔ, σημείωσαν η Forthnet (-20,18), το Ιατρικό (-26,02) και ο ΟΠΑΠ (-26,13). Ο τελευταίος μάλιστα επιλέχθηκε ως μια αμυντική επιλογή, αλλά έφαγε πολλά γκολ! Στη Forthnet περιμένουμε τις εξελίξεις με τη HOL, ενώ στο Ιατρικό οι προβλέψεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα δεν είναι θετικές.

Είναι πάντως άξιο αναφοράς, πως μόλις 3 εταιρείες τα πήγαν ουσιαστικά πιο άσχημα από το ΓΔ, αν δεχτούμε πως η Newsphone κινήθηκε αρκετά κοντά

Το πολύ καλό αποτέλεσμα οφείλεται στο γεγονός, πως στην ουσία οι 3 πρώτες κάλυψαν τις ζημιές των υπολοίπων.
 RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.grΣχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια