Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Το μουαγέν στο Groupon βγήκε!
Το μουαγέν στο Groupon βγήκε!
1767 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: Groupon, πτώση μετοχής, μουαγέν, επαναγορά

Στις 18 Νοεμβρίου γράφαμε για το πως αντιμετωπίζει κανείς μετοχές που καταγράφουν απώλειες και στις 21 Νοεμβρίου ειδικότερα για την περίπτωση του Groupon. Καταλήξαμε πως το μουαγέν ήταν μια καλή επιλογή.

 

Όλο αυτό το διάστημα ακολούθησε ένα εκπληκτικό μηνιαίο ράλι. Έτσι, ενώ τότε η μετοχή βρισκόταν στα 3,37€, σήμερα πλησιάζει τα 5€. Δηλαδή, η απόδοση της από τότε ανέρχεται περίπου στο 50%, ενώ απέχει ελάχιστα από το σημείο διπλασιασμού από τα χαμηλά της. Σε αυτό βοήθησαν φήμες πως υπάρχει ενδιαφέρον εξαγοράς από την Google.

 


 

Υπάρχουν μαντικές ικανότητες η εσωτερική πληροφόρηση πίσω από τη θέση;

Φυσικά και όχι! Η μετοχή θα μπορούσε να έχει υποχωρήσει επιπλέον, είτε στηριζόμενη στα θεμελιώδη είτε ανεξάρτητα από αυτά. Έχουμε πει πως βραχυπρόθεσμα οι κινήσεις των μετοχών δεν προβλέπονται Σκεφτείτε πως από την πρώτη φορά που η μετοχή αναφέρθηκε, ακόμα καταγράφονται απώλειες.

 

Απλά, η χρήση της λογικής σκέψης που αγνοεί το συναίσθημα, μας οδήγησε στο να πετύχουμε σημαντικά κέρδη που απαλύνουν τις αρχικές ζημιές. Θα μπορούσε το στοίχημα να μη βγει, αλλά είναι γεγονός πως τις περισσότερες φορές όταν ακολουθείται ο τρόπος σκέψης που παρουσιάσαμε, τα κέρδη ακολουθούν. Αρκεί να προσέξουμε, όπως αναλυτικά περιγράφουμε, οι λίγες αποτυχίες να μην έχουν μεγαλύτερη επίδραση από τις πολλές επιτυχίες.

 

Τι κάνουμε τώρα; Η μετοχή μπορεί να κινηθεί υψηλότερα, γιατί μάλλον αξίζει περισσότερα, αλλά τα αρχικά κομμάτια που έχουμε αγοράσει υψηλότερα αρκούν για να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Δεν είναι σωστό να συνεχίσουμε να έχουμε τόσο μεγάλη έκθεση όση είχαμε στα 3,37€. Οπότε, η πώληση των μετοχών που αγοράστηκαν στα χαμηλά είναι καλοδεχούμενη Αν κανείς είναι λιγότερο συντηρητικός ή πιστεύει πως η πραγματική κατάσταση για την Groupon έχει εξελιχθεί προς το καλύτερο, μπορεί να ρευστοποιήσει μόνο ένα μέρος τους.

 

Ειδικά μετά από μουαγέν, η κατοχύρωση τόσο σημαντικών κερδών είναι επιβεβλημένη!

 


Συναλλαγές για τη μετοχή της Groupon μπορούν να γίνουν εύκολα μέσα από πλατφόρμες CFD, όπως είναι το Plus500.gr ή το Markets.com.

 

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση αγοράς ή πώλησης αξιών.


RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια