Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Η MIG άρχισε να παραδέχεται την ήττα της...
Η MIG άρχισε να παραδέχεται την ήττα της...
2604 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, Mig, Vivartia


Τη προηγούμενη φορά μιλήσαμε για το έκτρωμα κεφαλαιοποίησης της Vivartia. Η MIG στηριζόμενη σε αυτό, συντηρούσε εκατομμύρια υπεραξιών στον ισολογισμό της. Επιτέλους, αποφάσισε να παραδεχτεί την απομείωση τους. Πρόκειται για κάτι που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Βέβαια, το τίμημα ήταν βαρύ για τα αποτελέσματα του εξαμήνου. Αλλά, αυτά παθαίνει κανείς όταν αφήνει μια άρρωστη κατάσταση ωραιοποίησης αποτελεσμάτων να χρονίζει. Μοιραία έρχεται η ώρα του λογαριασμού.


Τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ξεπέρασαν σε ζημιές το δισεκατομμύριο! 1.387εκ. ευρώ αν έχετε το Θεό σας! Η MIG τονίζει πως πρόκειται για λογιστικές ζημιές, αλλά τόσο καιρό δεν φρόντιζε να τονίζει πως τα ίδια κεφάλαια της ήταν λογιστικά. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για χρήματα των μετόχων που απαξιώθηκαν από τις ακριβοπληρωμένες εξαγορές. Δηλαδή, για κανονικότατες και βαρβάτες ζημιές.


Για να χρυσώσει το χάπι, αναφέρει πως οι λειτουργικές ζημιές του Ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών(πρώτη φορά ακούω για τέτοιο μέγεθος) ανήλθαν μόνο σε €103,5. Οι απομειώσεις έφτασαν τα 923εκ., άρα καταλαβαίνετε πως μέχρι το σύνολο των ζημιών, μεσολαβούν πολλά ακόμα εκατομμύρια από αυτά που επιχειρείται να εμφανιστούν.


Έχετε υπόψιν σας, πως πέρα από τα ποσά που απομειώθηκαν, στον ισολογισμό παραμένουν στο ενεργητικό υπεραξίες 512εκ. και άυλα στοιχεία ύψους 723εκ. Αν αφαιρεθούν από τα ίδια κεφάλαια των 2427εκ. τα παραπάνω ποσά, παραμένουν περίπου 1,2 δις “καθαρών” ιδίων κεφαλαίων. Αν αναλογιστούμε πως η MIG απαρτίζεται από ζημιογόνες επιχειρήσεις, που θα συνεχίσουν να κατατρώνε τα ίδια κεφάλαια, δεν θα πρέπει να παραξενευόμαστε όταν η εταιρεία διαπραγματεύεται κοντά στα 700εκ. στο ΧΑΑ. Εν τω μεταξύ οι υποχρεώσεις του ομίλου πλησιάζουν τα 4δις. Να σταματήσει λοιπόν να πολυδιαφημίζεται η μεγάλη ρευστότητα των 700εκ, όσων δηλαδή απόμειναν από τα δις που έβαλαν οι μέτοχοι στην γιγαντιαία ΑΜΚ.

Στο Investorblog γράφονται εδώ και τρία χρόνια οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από τη MIG και το “μάγο” Βγενόπουλο. Φτάνει να κάνετε μια αναζήτηση με τον όρο MIG στο blog. Τώρα θα καταλαβαίνετε πως δεν υπάρχει καμία μανία ή εμπάθεια εναντίον κανενός. Απλά καταγράφονται καθαρά επενδυτικές απόψεις, που τελικά φαίνεται να επαληθεύονται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.

 

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

 

http://dimknaf.capitalblogs.gr

 

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια