Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Οι ίδιες οι ανακοινώσεις της MIG την δυσφημούν!
Οι ίδιες οι ανακοινώσεις της MIG την δυσφημούν!
2488 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, ΜΙΓ
Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν κατά την αγορά μιας μετοχής είναι η ποιότητα του management. Πρόκειται για κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί με κάποιο δείκτη, ενώ πολλές φορές είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό από τις “κεραίες” ενός μικροεπενδυτή. Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις – κυρίως αρνητικές-, οι οποίες είναι οφθαλμοφανείς. Παραδείγματα τέτοια στο ΧΑΑ υπάρχουν πολλά, ξεκινώντας από το μη σεβασμό των μετόχων μειοψηφίας και φθάνοντας μέχρι την κακοδιαχείριση ή και τη “ληστεία” από τις διοικήσεις.


Η αναγνώριση τέτοιων καταστάσεων δεν είναι ζήτημα μιας μόνο διάστασης. Κανείς θα πρέπει να συνδυάσει διάφορα γεγονότα μεταξύ τους για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Σε αυτή τη προσπάθεια ενδιαφέρουσα είναι και οι ανάγνωση των ανακοινώσεων και των κειμένων που εκδίδει μια εταιρεία. Είναι σύνηθες και θεμιτό να δίνεται πάντα ένας αισιόδοξος τόνος. Ακόμα και σε εισηγμένες που βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο, γίνονται αναφορές για εύρεση στρατηγικών επενδυτών, αναδιάρθρωση χρέους κτλ. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις όπου το ύφος και ο τρόπος που γίνεται η παρουσίαση κάποιον δεδομένων συνιστούν παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, κατά την δική μου ταπεινή άποψη.


Μια τέτοια ανακοίνωση θεωρώ πως ήταν αυτή των αποτελεσμάτων 9μήνου της MIG. Οι ανεπανάληπτες ζημιές άνω του 1 δις ευρώ, “θάβονται” στο κείμενο κάτω από τα οριακά κέρδη του τρίτου τριμήνου. Γίνονται φαντασμαγορικές αναφορές για την κεφαλαιακή επάρκεια και την καθαρή θέση της μετοχής, ενώ μια απλή ανάγνωση των ισολογισμών μπορεί να δείξει τα ακριβώς αντίθετα . Αν θέλετε να έχετε μια διαφορετική άποψη μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο Σοφοκλέους10. Για να είμαι ειλικρινής, το συγκεκριμένο site δείχνει να έχει τέτοια εμμονή με την περίπτωση Βγενόπουλου, ώστε να μη το θεωρώ και τόσο αμερόληπτο. Παρόλα αυτά, με το άρθρο που σας παραθέτω συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι τυχαίο που η αγορά αποτιμά τα 5δις που επενδύθηκαν πριν 3 χρόνια στο 1/10 της αρχικής τους αξίας στο ταμπλό. Για αυτό επενδυτές προσοχή!


Σαν να μην έφτανε αυτό, στις αρχές του μήνα η MIG εξέδωσε μια ανακοίνωση-απειλή σε όσους συκοφαντούν και δυσφημούν τον μεγαλύτερο ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο. Αυτό δεν το έχουμε ματαξαναδεί. Συμβαίνει και λογικό είναι εταιρείες να διαψεύδουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα και να καταφεύγουν κατά συγκεκριμένων μέσων στη δικαιοσύνη. Αλλά αυτή η γενικόλογη ανακοίνωση πραγματικά που αποσκοπεί; Να φοβίσει όσους κατακρίνουν τη διοίκηση της MIG ή να προδιαθέσει τη κοινή γνώμη πως ότι αρνητικό διαβάσει για την εταιρεία είναι συκοφαντία και δυσφήμηση;


Δυστυχώς, δυσφήμηση για τη MIG αποτελούν οι ίδιες αυτές οι ανακοινώσεις!

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια