Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Sprider: Μη περιφρονείτε μια ζημιογόνα επιχείρηση...
Sprider: Μη περιφρονείτε μια ζημιογόνα επιχείρηση...
2610 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: Investorblog, ΧΑΑ. επενδύσεις, Sprider

 Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Sprider, σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζει μικρές ζημιές μετά από τους φόρους, ύψους 400χιλ. ευρώ. Οι πωλήσεις μειώθηκαν από τα 79εκ. στα 72εκ. Ο όμιλος κατέβασε τις τιμές στα ράφια, έτσι κατάφερε να συγκρατήσει τη πελατεία του. Αυτό αποτελεί θετικό γεγονός αν αναλογιστούμε το τι συμβαίνει στην αγορά σήμερα.


 

Βέβαια, οι ζημιές είναι ζημιές. Αυτό δεν σημαίνει πως μια ζημιογόνα επιχείρηση σε δύσκολες εποχές θα πρέπει απαραίτητα να αποφεύγεται. Η Sprider στο παρελθόν έχει δείξει αξιόλογη ανάπτυξη, ενώ οι σημερινές ζημιές δεν χρονίζουν και δεν είναι ισχυρές. Έτσι, για την τελική απόφαση απόλυτα καθοριστικό ρόλο παίζει η χρηματιστηριακή αποτίμηση, από τη στιγμή που δεν έχουμε ενδείξεις για χειροτέρευση της κατάστασης.


 

Έχοντας στο μυαλό μας πως δεν έχουμε να κάνουμε με την πιο ασφαλή επιλογή, παρατηρούμε πως η κεφαλαιοποίηση της στο 0,44 διαμορφώνεται στα 35εκ., όταν τα ίδια κεφάλαια είναι σχεδόν διπλάσια στα 61εκ. Οι υποχρεώσεις έχουν μειωθεί κοντά στα 85εκ., ενώ μόνο οι πωλήσεις του εξαμήνου βρίσκονται στα 72εκ. Τις καλές χρονιές τα Sprider εμφάνιζαν κέρδη ανώτερα των 10εκ. ετησίως. Αν επιστρέψουμε σε τέτοιες εποχές, θα μιλάμε για P/E και μερισματικές αποδόσεις που θα κάνουν τη μετοχή ρουκέτα.


 

Όμως, κανείς δεν ξέρει αν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι ή αλλιώς. Μην βάλετε, λοιπόν, όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, αλλά μη περιφρονείτε καθόλου τα Sprider επειδή είναι ζημιογόνα.

 

 

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια