Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Aegean-Ολυμπιακή: Άλλη μια πατάτα Βγενόπουλου;
Aegean-Ολυμπιακή: Άλλη μια πατάτα Βγενόπουλου;
2618 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, MIG, Aegean

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Aegean, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία εμφάνισε σημαντικές ζημιές 32,6εκ. ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε, η καλοκαιρινή σεζόν είναι δύσκολο να ανατρέψει το πρόσημο για το σύνολο του έτους.

Έτσι, η αγορά έχει τιμωρήσει την ελληνική αεροπορική εισηγμένη, που έχει δει τη μετοχή της να καταρρέει από τα 4,5 ευρώ περίπου πριν από ένα χρόνο, κοντά στα 2,3 ευρώ σήμερα. Αυτό εκφράζει μια κεφαλαιοποίηση λίγο πιο πάνω από τα 150εκ., όταν τα ίδια κεφάλαια φτάνουν περίπου τα 200εκ. και οι υποχρεώσεις τα 300εκ.

Εκεί που έχει φτάσει το ΧΑΑ, με τέτοια αποτελέσματα, δεν θα μπορούσε κανείς να τη θεωρήσει ως μια φθηνή ή ασφαλή επιλογή. Ίσως, να πρόκειται από τις λίγες εταιρείες που συνεχίζουν να διαπραγματεύονται πολύ κοντά στη λογιστική τους αξία. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο μέλλον της εταιρείας, ή υπάρχουν περιθώρια ακόμα μεγαλύτερης πτώσης;

Βέβαια, τα πράγματα είναι υπό πλήρη ανατροπή, καθώς αναμένεται η συγχώνευση με την Ολυμπιακή. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να αλλάξει άρδην η εικόνα του ισολογισμού(προς το καλύτερο ή το χειρότερο;), αλλά και το πλαίσιο της επιχειρηματικής δράσης της νέας εταιρείας.

Βάση της συμφωνίας, η Ολυμπιακή αποτιμάται στα 210εκ., δηλαδή το σύνολο του ποσού που επένδυσε η MIG. Θα πείτε: “Τι χάνει η MIG;”. Μόνο 50εκ περίπου θα δοθούν ως μετρητά σε αυτή. Τα υπόλοιπα θα καλύψουν ΑΜΚ της Aegean με τιμή διάθεσης τα 6,2 ευρώ/μετοχή. Αυτό σημαίνει, πως η αγορά έχει ήδη απομειώσει κατά σχεδόν 2,5 φορές την επένδυση της MIG στην Ο.Α.

Θα πετύχει η συγχώνευση και εξυγίανση της Ολυμπιακής, όταν από μόνη της η Aegean δεν τα πάει και τόσο καλά; Ή θα έχουμε να κάνουμε με άλλη μια πατάτα του Βγενόπουλου;

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

 

 

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια