Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
AmericanDream Fund: Το νέο εικονικό χαρτοφυλάκιο του Investorblog
AmericanDream Fund: Το νέο εικονικό χαρτοφυλάκιο του Investorblog

AmericanDream FundΑγαπητοί φίλοι, ήρθε η στιγμή ένα νέο εικονικό χαρτοφυλάκιο να δημιουργηθεί από το Investorblog. Το όνομα αυτού, «AmericanDream Fund». Αυτή τη φορά περιλαμβάνει κυρίως αμερικάνικες μετοχές και σε πολύ μικρό βαθμό ορισμένες ελληνικές. Η βασική διαφορά με τους προκατόχους του είναι ότι περιέχει θέσεις ανοικτών πωλήσεων (short). Έτσι, μιλάμε για ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο παντός καιρού (50-50, long-short). Στόχος είναι να αποδώσει θετικά σε βάθος χρόνου, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά της αγοράς. Δηλαδή, η επιτυχία του θα κριθεί από την απόλυτη επίδοσή του και όχι από τη σύγκρισή του με κάποιον χρηματιστηριακό δείκτη. Διαβάστε για την τέχνη της αντιστάθμισης, ώστε να καταλάβετε το πως λειτουργεί αυτό στην πράξη. Το γενικότερο σκεπτικό επιλογής των θέσεων που ακολουθούν παρακάτω, αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες στο “Αμερικάνικο όνειρο”.

*Οι συναλλαγές έχουν γίνει με τιμές κλεισίματος της Παρασκευής 23/8/2013.

Αμερικάνικες μετοχές:

Επενδύονται 50.000$ σε θέσεις Long (προσδοκία ανόδου) και άλλα 50.000$ σε θέσεις Short (προσδοκία πτώσης).

SHORT:

Colgate-Palmolive: Επειδή ως μετοχή και ως επιχειρηματική δραστηριότητα είναι αμυντική, χρειάζεται να αντισταθμίζει την επιθετικότητα των άλλων short. Έτσι, η συμμετοχή της είναι αυξημένη.

Tesla Motors: Οι λόγοι επιλογής της έχουν αναφερθεί εκτενώς στο » Tesla: Διαμάντι για σορτάρισμα.«

Manchester United: Μια μετοχή που παραμένει έντονα υπερτιμημένη. (Οι ευκαιρίες short στη Manchester United εντείνονται)

Salesforce – LinkedIn: Οι δυο τους συμμετέχουν σε μικρότερο βαθμό, γιατί αποτε

Αμερικάνικη σημαία

λούν πολύ επιθετικές επιλογές. Όντας καινοτόμες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες, μια από αυτές να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, θα δημιουργηθούν πολύ επικίνδυνες συνθήκες για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο.

LONG:

General Motors: Έχουμε μιλήσει διεξοδικά στο «Η ακτινογραφία της μετοχής«

GoodYear: Μοιράζεται πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την προηγούμενη (Να μια υποτιμημένη μετοχή)

Hewlett-Packard: Θα γίνει αναφορά σε κάποιο επόμενο άρθρο, για τους λόγους που είναι ιδιαίτερα φθηνή

D.R. Horton – Beazer Homes: Ποντάρισμα στην ανάκαμψη της κατασκευής κατοικίας. Η δεύτερη με μειωμένη συμμετοχή μιας και είναι πολύ πιο επιθετική. (Κατασκευαστές κατοικιών: Έμειναν πίσω στο ράλι)

Alpha Natural Resources: Ίσως ή πιο επικίνδυνη επιλογή αγοράς από όλες (Δεινόσαυρος ή πιεσμένο ελατήριο). Συμπεριλήφθηκε στο χαρτοφυλάκιο, καθώς το προφίλ των Long πρέπει να γίνει τόσο επιθετικό, όσο και των short. Και εδώ η συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιο μειωμένη.

Ελληνική ΣημαίαΕλληνικές μετοχές:

Επενδύονται 10.000€ σε θέσεις Long και άλλα 10.000€ σε θέσεις Short.

Αναμένεται καλύτερη συμπεριφορά των υποτιμημένων Newsphone (ΝΙΟΥΣ)  &   Kleemann (ΚΛΕΜ), από την υπερτιμημένη Quality and Reliability (ΚΟΥΑΛ)

Παρακάτω ακολουθεί ο Πίνακας Επενδύσεων του εικονικού fund:

Ο πίνακας επενδύσεων του AmericanDream Fund

Ο πίνακας επενδύσεων του AmericanDream Fund

To AmericanDream Fund αποτελεί μια διπλή πρόκληση για τον γράφοντα. Η αμερικάνικη αγορά είναι πολύ πιο δύσκολη για τους επενδυτές αξίας, ενώ οι ανοικτές πωλήσεις ίσως αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες, παρότι υπάρχει διασπορά. Είτε το χαρτοφυλάκιο πετύχει τους στόχους του, είτε όχι, η παρακολούθηση της πορείας του θα αποτελέσει ένα χρήσιμο και όμορφο μάθημα για όλους μας.

Καλή ιδέα για εσάς θα ήταν να γραφτείτε δωρεάν στο Plus500.gr και να κάνετε τις παραπάνω συναλλαγές στις αμερικάνικες μετοχές  με εικονικά χρήματα (σας δίνεται αυτή η δυνατότητα). Οι πιο τολμηροί  μπορούν να επενδύσουν με πραγματικά χρήματα, όμως θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η πράξεις του καθενός, η τσέπη του, τα αποτελέσματά του και οι ευθύνες του, είναι αποκλειστικά δικά του. Στο blog γράφω απλά τις σκέψεις μου και δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη για τυχόν ζημιές ή κέρδη.

Αν, λοιπόν, δεν έχετε πρότερη εμπειρία θα σας συμβούλευα να επενδύσετε  μόνο με εικονικά χρήματα. Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε με πραγματικά χρήματα, επενδύστε μόνο ποσά που δεν έχετε ανάγκη και αντέχετε να χάσετε.

*Τα παραπάνω αποτελούν απλά σκέψεις του γράφοντα και δεν συνιστούν σε καμιά περίπτωση προτροπή για πώληση ή αγορά αξιών.

 

Plus500

Μην ξεχνάτε ότι τα CFD είναι προϊόντα με μόχλευση και μπορεί να επιφέρουν απώλεια του συνόλου της αρχικής σας κατάθεσης. Οι συναλλαγές CFD μπορεί να μην ενδείκνυνται για εσάς. Για αυτό βεβαιωθείτε ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως τους κινδύνους που ενέχουν.
Όνομα εταιρίας Plus500UK Ltd.
Ιστοσελίδα www.plus500.gr
Έδρα Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Άδεια και ρύθμιση FCA
Μέσα διαθέσιμα για συναλλαγές CFD: Forex, Μετοχές, Εμπορεύματα, Δείκτες, ETF
Πλατφόρμες Λογισμικό, Διαδικτυακό πρόγραμμα συναλλαγών, εφαρμογή iPhone, εφαρμογή iPad, εφαρμογή Android, άλλες εκδόσεις για κινητά.
Μέσα διαθέσιμα για συναλλαγές Κάντε κλικ εδώ για προβολή
Λογαριασμός επίδειξης Απεριόριστος χρόνος
Δωρεάν μπόνους (Δεν χρειάζεται κατάθεση) 25 €
Μπόνους πρώτης κατάθεσης Έως και 30%
Μέθοδοι κατάθεσης και ανάληψης Πιστωτική Κάρτα, PayPal, Τραπεζική Μεταφορά, Τραπεζική Εντολή, Skrill
Ελάχιστη κατάθεση 100 €
Προμήθειες συναλλαγών Χωρίς προμήθειες συναλλαγών
Ελάχιστα ποσοστά επικαταλλαγής 2 Pips
Μέγιστη μόχλευση 1:50
Τιμές σε πραγματικό χρόνο Διαθέσιμες
Υποστήριξη Υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 24/7
Γλώσσες العربية, български, 简体中文, 繁體中文, Hrvatski, Česky, Dansk, Nederlands, English, Eesti, Suomeksi, Français, Deutsch, Eλληνικά, עברית, Magyar, íslenska, Italiano, 한국어, Latviešu, Lietuviškai, Bahasa Melayu, Malti, Norsk, Polski, Português, Română, Pyccĸий, sr̩̂pski, Slovenčina, Slovenski, Español, Svenska, Türkçe
Άνοιγμα πραγματικού λογαριασμού Άνοιγμα λογαριασμού επίδειξης

Από το Investorblog.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια