Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
FHL Κυριακίδης: Μια μικρή, φθηνή και καλή επιλογή για το ΧΑΑ
FHL Κυριακίδης: Μια μικρή, φθηνή και καλή επιλογή για το ΧΑΑ
2569 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, ΚΥΡΜ
Ένας αναγνώστης
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010
14:12

Έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές πως δεν θεωρώ τις τράπεζες φθηνές. Προτιμώ να αγοράζω διάφορες μετοχές της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης που διαθέτουν αμυντικά χαρακτηριστικά. Αν και γενικότερα θα απέφευγα σε αυτές τις περιόδους να ασχοληθώ με εταιρείες που πραγματοποιούν πωλήσεις κάτω των 100εκ., η FHL Κυριακίδης θεωρώ πως είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο.


Η μικρή εταιρεία διαπραγματεύεται μόλις στα 17εκ. €, ενώ τα ίδια κεφάλαια της ξεπερνούν τα 33εκ. Την αγοράζετε, δηλαδή, στο μισό της λογιστικής της αξίας. Βέβαια, οι υποχρεώσεις είναι κάπως τσιμπημένες και φτάνουν τα 55εκ. Μόνο για το εξάμηνο είχαμε πωλήσεις 30εκ και κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 1,7εκ. Η διοίκηση δηλώνει αισιόδοξη για τη συνέχεια, οπότε μπορείτε να συμπεράνετε πόσο χαμηλό θα είναι το P/E για το έτος. Φυσικά, καλώς εχόντων των πραγμάτων αρκετά κάτω από το 10.


Τα αριθμητικά δεδομένα είναι το ένα κομμάτι της θεμελιώδους ανάλυσης. Τη μεγαλύτερη σημασία, αλλά και δυσκολία, έχει η προσπάθεια πρόβλεψης των αυριανών μεγεθών αφού αυτά είναι που θα οδηγούν τη μακροπρόθεσμη κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Περιοριστικός παράγοντας στην οικονομία του μέλλοντος φαίνεται πως θα είναι οι πρώτες ύλες που είναι περιορισμένες, αλλά έχουν να καλύψουν της ανάγκες των πολυπληθών αναδυόμενων οικονομιών. Η FHL διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό. Παράλληλα, αποτελεί μια από τις λίγες έντονα εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας. Αυτό τη θωρακίζει απέναντι στους κινδύνους της κατάρρευσης της εσωτερικής αγοράς. Η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να ανακάμπτει, με την Ασία να ηγείται αυτής. Η FHL πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της σε αυτή την αγορά. Έτσι το μέλλον φαίνεται πολύ ευοίωνο για την μικρή ελληνική εισηγμένη.


Οι τζίροι που πραγματοποιούνται καθημερινά συνήθως δεν ξεπερνούν ούτε τις 5000€, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας επηρεάζει αν έχετε επενδυτική νοοτροπία. Σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν είναι καλό να βάζετε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, ακόμα και αν έχετε να κάνετε με την καλύτερη επιχείρηση. Αυτό θα πρέπει να τηρήσετε και εδώ. Μπορεί η FHL να είναι μικρή, αλλά γνώμη μου είναι πως αξίζει μια μικρή θέση στα χαρτοφυλάκιά μας.


Εσείς τι πιστεύετε για αυτή;

 

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια