Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
0 ψήφοι
Επισκόπηση

Ανταπόκριση από το investorblog! Επενδύοντας στο XAA.

Κατηγορίες
Blogging for Money (1 Καταχωρήσεις)
Χρηματιστήριο-Επενδύσεις (152 Καταχωρήσεις)
Kleemann: Γιατί αξίζει μια θέση στο χαρτοφυλάκιό μας...
Kleemann: Γιατί αξίζει μια θέση στο χαρτοφυλάκιό μας...
2507 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: Χρηματιστήριο-Επενδύσεις Ετικέτες: ΧΑΑ, επενδύσεις, χρηματιστήριο, ΚΛΕΜ
Η μετοχή της Kleemann έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε ενάμιση μήνα έχει χάσει πάνω από το 1/3 της αξίας της. Αυτό μεταφράζεται σε κεφαλαιοποίηση μικρότερη των 30εκ.


Έχουμε πει πολλές φορές πως δεν προσέχουμε μια μετοχή μόνο και μόνο επειδή έπεσε. Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει όταν αγοράζουμε με επενδυτικά κριτήρια, είναι το κατά πόσο η εταιρεία είναι δυνατό να αποπληρώσει το κεφάλαιό μας μέσα από τα μελλοντικά της κέρδη. Σε αυτό παίζει ρόλο τόσο η αποτίμηση της εταιρείας στο χρηματιστήριο, όσο η ανθεκτικότητα και η μελλοντική εξέλιξη των μεγεθών της.


Η βορειοελλαδίτικη εισηγμένη το 2008 που ήταν μια καλή χρονιά παρουσίασε πωλήσεις άνω των 100εκ. και κέρδη που ξεπέρασαν τα 10εκ. ευρώ. Όπως είναι φυσικό, η οικονομική κρίση και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας έπληξαν τα μετέπειτα οικονομικά μεγέθη. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί πως η εταιρία εξακολουθεί να παρουσιάζει κέρδη και θετικές ταμειακές ροές. Παράλληλα, το ήμισυ των πωλήσεων της κατευθύνεται στο εξωτερικό σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του εννεαμήνου. Επιπλέον, ο δανεισμός της είναι πολύ χαμηλός. Έτσι, αν και δεν έχουμε να κάνουμε με μια αμιγώς εξωγενή επιχείρηση, η μικρή Kleemann μέχρι στιγμής φαίνεται ανθεκτική.


 

Εφόσον μιλάμε για μια δύσκολη περίοδο, θα ήταν παραπλανητικό να χρησιμοποιήσουμε το πολλαπλασιαστή κερδών για να καθορίσουμε τη δίκαιη αποτίμηση της εταιρείας. Τα ίδια κεφάλαια και οι πωλήσεις δείχνουν πως εφόσον τα δύσκολα ξεπεραστούν, σε ένα καλό οικονομικό περιβάλλον, η κεφαλαιοποίηση θα μπορούσε να φτάσει η ξεπεράσει τα 100εκ. Αυτό θα σήμαινε από τριπλασιασμό ως τετραπλασιασμό της μετοχής. Υπό άλλες συνθήκες και εποχές αυτό θα αποτελούσε χάρισμα και όχι αγορά μετοχής. Σήμερα, με τις αποτιμήσεις χαμηλές γενικότερα, η Kleemann αποτελεί μια καλή επιλογή μεταξύ άλλων φθηνών μετοχών.


Να μη ξεχνάμε πως πάντα θα πρέπει να υπάρχουν στο μυαλό μας και τα άσχημα σενάρια, που μπορεί να αφορούν την ελληνική οικονομία ή απλά τη συγκεκριμένη εισηγμένη. Για αυτό φροντίζουμε πάντα να μη κρατάμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι.


Συνοψίζοντας, θα έλεγα πως η ΚΛΕΜ ιδιαίτερα μετά τη πρόσφατη πτώση της μετοχής της, δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους. Θεωρώ πως καλό είναι να έχει θέση στο χαρτοφυλάκιό μας.

RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

http://dimknaf.capitalblogs.gr

Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια