Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Ενέργειες
Βαθμολογία
1 ψήφοι
Επισκόπηση
16.11.2011 (2167 Ημέρα/ες πριν)

ORIGAMI

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ

Κατηγορίες
ΧΟΜΠΥ (1 Καταχωρήσεις)
ORIGAMI
ORIGAMI
2167 Ημέρα/ες πριν 0 σχόλια Κατηγορίες: ΧΟΜΠΥ Ετικέτες: Γλυπτά από χαρτί

Πριν από κάποια χρόνια επισκέφτηκα ένα φίλο στο σπίτι του. Κάποια στιγμή πλησίασα στην βιβλιοθήκη καί το μάτι μου πήγε σε ένα δράκο φτιαγμένο από χαρτί. Τόν ρώτησα γιά το πως φτιάχνεται καί μού είπε οτι είναι origami. Ενθουσιάστηκα και τού είπα ότι θέλω να μάθω καί εγώ την τεχνικη αυτή.

Έτσι μού πρότεινε το βιβλίο του Robertt J. Lang "The complete book of origami step by step instructions in over 1000 diagrams.

Με το origami φτιάχνουμε μπορόυμε να φτιάξουμε διακοσμητικά αντικείιμενα και ζώα.

Είναι πολύ ενδιαφέρων καί δημιουργικό χόμπυ το οποίο προσωπικά με βοήθησε να έχω λιγότερο άγχος να αισθάνομαι δημιουργικός καί να περνάει ευχάριστα ο ελεύθερος χρόνος.

Στόχος αυτού του blog είναι να κάνω γνωστή αυτή την τεχνική αναδίπλωσης τού χαρτιού σαε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν. Έτσι μπορούμε να ανταλλάσουμε απόψεις καί απορίες.

 

 

Origami σημαίνει "δίπλωμα".  Είναι η παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη της αναδίπλωσης χαρτιού, η οποία ξεκίνησε τον 17ο αιώνα μ.Χ.το αργότερο και διαδόθηκε έξω από την Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του 1900.  Από τότε εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη μορφή τέχνης. Ο στόχος αυτής της τέχνης είναι να μετατρέψει ένα  φύλλο απο χαρτι σε ένα τελικό γλυπτό με αναδίπλωση.

Ο αριθμός των βασικών πτυχών origami είναι μικρός, αλλά μπορούν να συνδυαστούν με ποικίλους τρόπους για να κάνουν περίπλοκα σχέδια.  Σε γενικές γραμμές, τα σχέδια ξεκινούν με ένα τετράγωνο φύλλο χαρτιού του οποίου οι πλευρές μπορεί να είναι απο διαφορετικά χρώματα.

 

 

Η τεχνική origami έχει αναπτυχθεί στον τομέα των μαθηματικών . Κατά τις πρώτες ημέρες του origami,  η ανάπτυξη των νέων ιδεών ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα μείγμα δοκιμής και λάθους.  Με την πρόοδο της origami στα μαθηματικά η βασική δομή ενός νέου μοντέλου origami μπορεί να αποτυπωθεί στο χαρτί πριν γινει αναδιπλωση του χαρτιού. Αυτή η μέθοδος origami αναπτύχθηκε από τον Robert Lang, Meguro Toshiyuki και άλλους και επιτρέπει τη δημιουργία των εξαιρετικά πολύπλοκων μοντέλων όπως σαρανταποδαρούσες, ανθρώπινες μορφές με ένα πλήρες συμπλήρωμα των δακτύλων χεριών και των ποδιών, και άλλα πολλά .

 

Αυτές είναι κάποια σχέδια απο αυτά που έχω κάνει καί θα προσθέσω καί άλλα

 

ελέφαντας
κοράκι


Παρακάτω  θα βάλω οδηγίες με εικόνες για την κατασκευή κάποιων  απλών σχεδίων γιά αρχή, αφού πρώτα δούμε σύμβολα και βασικά διπλώματα:

Το χαρτί σε πολλα σχέδια είναι τετράγωνο η παραλληλόγραμμο
Σε αυτό την εικόνα  παρακάτω βλέπουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ενα καθιστό σκύλο
Χρησιμοποιήστε χαρτί σε μέγεθος τετραγώνου για αυτο σχέδιο
Εδώ πάλι ένα απλό σχέδιο γιά το πως θα φτιάξουμε ενα πουλί

Ενα τζιτζίκι
θα ακολουθήσουν καί άλλα σχέδια με οδηγίες
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια