Account
Articles News Forums Blogs Sites Εργαλεία People
  •  

Κοστολόγιο Διαφημίσεων
Quote26.11.2011 21:250 people like thisLike

Σας είχα μιλήσει και παλιότερα για το φιλικό σε μένα ( κυριολεκτικά φιλικό καθώς είναι φίλων και βοηθάω λίγο ) για

Το Τσουβάλι της Ενημέρωσης http://tsouvali.blogspot.com...

Βαλαμέ διαφημίσεις εκτός από adsense , smowtion , ad24 μόνοι μας μέσω εταιριών...

Επειδή αυτό με ενδιαφέρει και το δικό μου blog αλλά πιθανόν να ενδιαφέρει και πολλούς από εδώ...

Ποια νομίζετε πως θα έπρεπε να είναι η κοστολόγηση μιας διαφήμισης...ή ακόμα καλύτερα αν ξέρετε κάτι που ισχύει...

Quote27.11.2011 15:140 people like thisLike

Προτιμώ την εξυπνάδα του "adsense" να επιλέγει το ίδιο τις πιο αποδοτικές διαφημίσεις και να τις εναλλάσσει και ας μου δίνει τα μισά από τα κέρδη του.

Με τον ίδιο τρόπο, να προσπαθήσω να φερθώ έξυπνα με affiliate προγράμματα. Στην ουσία πληρώνομαι για αυτό που προσφέρω στον διαφημιζόμενο, ανάλογα με τον αντίκτυπο που έχουν οι διαφημίσεις μου.

Η ιδέα να πληρώνω ή να πληρώνομαι με τα pageviews δεν μου αρέσει γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς κερδίζω. Και το να δουν κάποιοι το banner μου δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Πότε θα επέλεγα κάτι τέτοιο; Φυσικά αν κάποιος μου έδινε περισσότερα από adsense και εφόσον δεν έβρισκα κάποιο affiliate πρόγραμμα. Κάποιος θα μπορούσε να προσθέσει και άλλους λόγους (π.χ. αποφυγή εφορίας κτλ.)

Τι γίνεται με το θέμα της τιμής;

Προσωπικά θα ζητούσα το αντίστοιχο ποσό που θα μου έδινε το adsense. Θα το πάρω;;;

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote27.11.2011 17:260 people like thisLike

Άλλιως το έθεσα Δημήτρη μου....

Έχεις πχ το getpaid με ένα αριθμό unique visitors και pageviews....

Και έρχομαι εγώ και σου λέω θέλω να βάλεις το banner μου...Ποια τιμή θα θεωρούσες fair για να με εμφανίζεις ... Ανεξάρτητα από cpc

Quote27.11.2011 22:090 people like thisLike

Φώτη κατάλαβα πως το ρωτάς... Αλλά εκεί που υπάρχει ανταγωνισμός το fair κρίνεται από αυτό που παίζει στην αγορά. Οπότε και στην περίπτωση των banner με τα pageviews ή τους unique visitors, το fair θα είναι κοντά σε αυτά που δίνει και το adsense...

Δεν μιλάμε για μια οργανωμένη αγορά στην οποία υπάρχει μια standard τιμή, γιατί πάντα παίζει ρόλο το μέγεθος, ο τύπος του site, το σημείο στο οποίο θα μπει, αλλά και πόσο φορτωμένος είσαι με διαφημίσεις...

Οπότε ζήτα τουλάχιστον αυτά που σου αποδίδει το adsense. Αν βρίσκεις περισσότερους ενδιαφερόμενους, ανέβασε την τιμή αυτή...

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote28.11.2011 05:310 people like thisLike

Φιλε Φωτη,εριξα μια ματια στο ενδιαφερον μπλογκ σου,καλη επιτυχια σου ευχομαι.

Για αυτο που ρωτας,με 15000 σελιδοπροβολες απο τον Αυγουστο μεχρι σημερα(οπως δειχνει ο μετρητης) η γνωμη μου ειναι να μην ασχοληθεις καθολου προς το παρον με αναζητηση διαφημισεων απευθειας απο φροντιστηρια η επιχειρησεις κλπ,γιατι αν εχουν στοιχειωδεις γνωσεις διαδικτυακης διαφημισης,απλα δεν θα σου δωσουν.Η και να παρεις καποιες λογω γνωριμιων, θα ξερεις οτι οποιοδηποτε ποσο συμφωνησεις θα ειναι  σαν να τους "ξεγελας".

Η γνωμη μου ειναι να κανεις υπομονη και αν φτασεις καποια στιγμη σε μια κατασταση 2-3 χιλιαδων σελιδοπροβολων την ημερα,τοτε,αν θες,να το κυνηγησεις.

Τα μειονεκτηματα της απευθειας διαφημισης,ειναι τα εξης.

1.θα πρεπει να βρεις επιχειρησεις που θα ειναι προθυμες να σε πληρωσουν χωρις εκδοση τιμολογιου,πραγμα που ειναι λιγο δυσκολο.

2.θα πρεπει να κατεχεις την τεχνη του να φτιαχνεις διαφημισεις,γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι ο πελατης θα τις εχει "ετοιμες".

Παντως, οι διαδικτυακες διαφημιστικες εταιρειες που μοιραζουν διαφημισεις πληρωτεες με την εμφανιση,το κανουν σε σαιτς που εχουν ΠΟΛΥ μεγαλη αναγνωσιμοτητα,συνηθως κατω απο την παγκοσμια θεση 100.000 στο alexa .com.

Ολα τα παραπανω εξηγουν γιατι ολα τα μικρομεσαια σαιτς το παλευουν με adsense η με afilliate διαφημισεις.(τις οποιες εχουν και μερικα μεγαλα σαιτς.

Παντως και το adsense θελει την προσοχη του,ας πουμε σου λεει ΜΕΧΡΙ τρεις μοναδες ανα σελιδα,δεν το λεει για πλακα,παραπανω γινεται κουραστικο στον αναγνωστη και εσυ εχεις ΠΟΛΛΕΣ διαφημισεις (αδσενσε σμοουσιον και αλλες) στην πρωτη σελιδα σου.

Επισης πρεπει να αποκλεισεις ,μεσω του πινακα του αδσενσε τις διαφημισεις που τρωνε τσαμπα χωρο στην μοναδα,γιατι δεν ενδιαφερουν το κοινο σου,δηλαδη καποιες διευθυνσεις διαφημιζομενων που δεν αφορουν το κοινο σου.

Αν φτασεις καποια στιγμη στις 2-3 χιλιαδες σελιδοπροβολες (γυρω στους 1000 μοναδιαιους επισκεπτες) την ημερα,ενα ποσο για ενα μπανερ μιας επιχειρησης  σε καλη θεση και ΧΩΡΙΣ να εχεις αλλες δεκα διαφημισεις στην σελιδα σου,γυρω στα 50-70 ευρω τον μηνα θα ηταν λογικο.

Αν βρεις τρεις τετοιες επιχειρησεις,θα βγαζεις ενα καλο χαρτζηλικι 200 ευρω τον μηνα.

Με τις δυσκολιες που σου ανεφερα παραπανω.

καλη επιτυχια.

Quote28.11.2011 08:280 people like thisLike

Φιλε χάρε...οσο φιλος μπορει να σαι με τετοιο νικ...με τρομαζεις :P

Δεν το ρωτουσα τόσο για τι δικό μου blog οσο για το αλλο....

Πανω κάτω με καλυψες τα ιδια σκεφτομουν κι εγω...

οσο για το δικο μου σιγα σιγα θα το ελαφρυνω...Καλη μας μερα

Ελπιζω να μη με παρεις συντομα κοντα σου :)

Quote28.11.2011 15:190 people like thisLike

Sealed χαχααχαχαα!!!!!!!!!!

Quote30.11.2011 15:030 people like thisLike

Προτιμώ την εξυπνάδα του "adsense" να επιλέγει το ίδιο τις πιο αποδοτικές διαφημίσεις και να τις εναλλάσσει και ας μου δίνει τα μισά από τα κέρδη του.

Με τον ίδιο τρόπο, να προσπαθήσω να φερθώ έξυπνα με affiliate προγράμματα. Στην ουσία πληρώνομαι για αυτό που προσφέρω στον διαφημιζόμενο, ανάλογα με τον αντίκτυπο που έχουν οι διαφημίσεις μου.

Η ιδέα να πληρώνω ή να πληρώνομαι με τα pageviews δεν μου αρέσει γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς κερδίζω. Και το να δουν κάποιοι το banner μου δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Πότε θα επέλεγα κάτι τέτοιο; Φυσικά αν κάποιος μου έδινε περισσότερα από adsense και εφόσον δεν έβρισκα κάποιο affiliate πρόγραμμα. Κάποιος θα μπορούσε να προσθέσει και άλλους λόγους (π.χ. αποφυγή εφορίας κτλ.)

Τι γίνεται με το θέμα της τιμής;

Προσωπικά θα ζητούσα το αντίστοιχο ποσό που θα μου έδινε το adsense. Θα το πάρω;;;

Αποφυγή εφορίας ΠΑΝΤΑ, από εκεί ξεκινάμε και εκεί τελειώνουμε, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα ΄-) , δεν υπάρχει πρόγραμμα καλύτερο από το adsense για την Ελλάδα. Αν παίζεις όμως σε Αμερική δοκίμασε το chitika.

Quote30.11.2011 15:130 people like thisLike

Φιλε Φωτη,εριξα μια ματια στο ενδιαφερον μπλογκ σου,καλη επιτυχια σου ευχομαι.

Για αυτο που ρωτας,με 15000 σελιδοπροβολες απο τον Αυγουστο μεχρι σημερα(οπως δειχνει ο μετρητης) η γνωμη μου ειναι να μην ασχοληθεις καθολου προς το παρον με αναζητηση διαφημισεων απευθειας απο φροντιστηρια η επιχειρησεις κλπ,γιατι αν εχουν στοιχειωδεις γνωσεις διαδικτυακης διαφημισης,απλα δεν θα σου δωσουν.Η και να παρεις καποιες λογω γνωριμιων, θα ξερεις οτι οποιοδηποτε ποσο συμφωνησεις θα ειναι  σαν να τους "ξεγελας".

Η γνωμη μου ειναι να κανεις υπομονη και αν φτασεις καποια στιγμη σε μια κατασταση 2-3 χιλιαδων σελιδοπροβολων την ημερα,τοτε,αν θες,να το κυνηγησεις.

Τα μειονεκτηματα της απευθειας διαφημισης,ειναι τα εξης.

1.θα πρεπει να βρεις επιχειρησεις που θα ειναι προθυμες να σε πληρωσουν χωρις εκδοση τιμολογιου,πραγμα που ειναι λιγο δυσκολο.

2.θα πρεπει να κατεχεις την τεχνη του να φτιαχνεις διαφημισεις,γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι ο πελατης θα τις εχει "ετοιμες".

Παντως, οι διαδικτυακες διαφημιστικες εταιρειες που μοιραζουν διαφημισεις πληρωτεες με την εμφανιση,το κανουν σε σαιτς που εχουν ΠΟΛΥ μεγαλη αναγνωσιμοτητα,συνηθως κατω απο την παγκοσμια θεση 100.000 στο alexa .com.

Ολα τα παραπανω εξηγουν γιατι ολα τα μικρομεσαια σαιτς το παλευουν με adsense η με afilliate διαφημισεις.(τις οποιες εχουν και μερικα μεγαλα σαιτς.

Παντως και το adsense θελει την προσοχη του,ας πουμε σου λεει ΜΕΧΡΙ τρεις μοναδες ανα σελιδα,δεν το λεει για πλακα,παραπανω γινεται κουραστικο στον αναγνωστη και εσυ εχεις ΠΟΛΛΕΣ διαφημισεις (αδσενσε σμοουσιον και αλλες) στην πρωτη σελιδα σου.

Επισης πρεπει να αποκλεισεις ,μεσω του πινακα του αδσενσε τις διαφημισεις που τρωνε τσαμπα χωρο στην μοναδα,γιατι δεν ενδιαφερουν το κοινο σου,δηλαδη καποιες διευθυνσεις διαφημιζομενων που δεν αφορουν το κοινο σου.

Αν φτασεις καποια στιγμη στις 2-3 χιλιαδες σελιδοπροβολες (γυρω στους 1000 μοναδιαιους επισκεπτες) την ημερα,ενα ποσο για ενα μπανερ μιας επιχειρησης  σε καλη θεση και ΧΩΡΙΣ να εχεις αλλες δεκα διαφημισεις στην σελιδα σου,γυρω στα 50-70 ευρω τον μηνα θα ηταν λογικο.

Αν βρεις τρεις τετοιες επιχειρησεις,θα βγαζεις ενα καλο χαρτζηλικι 200 ευρω τον μηνα.

Με τις δυσκολιες που σου ανεφερα παραπανω.

καλη επιτυχια.

Χάρε πες τον ότι για να φτάσει το σαιτ του τους 1000 μοναδικούς την ημέρα θέλει πολύ δουλειά. Και άλλο είναι 1000 μοναδικοί με συνδρομή 10 $ σε Kινέζους που σου στέλνουν άχρηστο bulk traffic και άλλο να εμφανίζεσαι για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά στο Top 3.

Quote01.12.2011 01:250 people like thisLike

και γιατί δε μου το λες εσυ??? και γιατι επιθετικός τονος??? Χωρίζουμε κάτι???

Εκτός αν το κατάλαβα λάθος....

Φιλικα