Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
Quote12.09.2011 00:431 people like thisLike
 

ΚΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ  BLOG  ΣΟΥ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ.. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ... Π.Χ. ΘΕΛΩ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ''ABOUT ME''ΑΛΛΑ ''ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ''ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ..ΣΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΔΑ ΤΟΙ ΕΙΧΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Π.Χ ΜΙΑ ΜΕ ''ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ''ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΕΒΑΖΕ ΑΠΟ ΜΙΑ..ΕΚΤΟΣ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΕΤΙΚΕΤΕΣ..ΟΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

Quote14.09.2011 07:550 people like thisLike
 

Ναι το Blogger λειτουργεί με ετικές. Έτσι μπορείς να κατηγοριοποιείς τα άρθρα σου. Λόγω του ότι παρέχεται δωρεάν έχει περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με άλλες πλατφόρμες που μπορείς να τις εγκαταστήσεις στον server σου (πχ Wordpress, Blogengine κλπ).

Quote14.09.2011 11:091 people like thisLike
 

ετικέτες, κατηγορίες. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις αυτό που θες.

 

Ναι το blogger έχει περιορισμένες δυνατότητες, αλλά σε προμοτάρει από ότι ακουγεται η google καλύτερα στη μηχανή αναζήτησής της. Αν θες να φτιάξεις κάτι που είναι τυπικό και απλό το blogger είναι η πιο εύκολη επιλογή.

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote04.11.2011 02:570 people like thisLike
 

Έστω και καθυστερημένα είδα την ανάρτηση... Τζένυ, στις σελίδες τoυ Blogger δεν γίνεται να "ρέουν" οι αναρτήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην πρώτη σελίδα του την κεντρική. Αν θέλεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να προχωρήσεις σε άλλου είδους "κατασκευή". Υπάρχουν δωρεάν εναλλακτικές λύσεις. Αλλά πιστεύω πως οι ετικέτες και οι κατηγορίες όπως είπαν και τα άλλα παιδιά λύνουν το πρόβλημα, δεδομένης της διαπίστωσης του Δημήτρη που είναι και δικιά μου (δεν πρόκειται για φήμες). Η google προωθεί με τα χίλια τα blog της. Θεωρώ δε, την δημιουργία και ενημέρωση ενός blog στον blogger, τον καλύτερο τρόπο προώθησης ενός site (δρά "επικουρικά" πολύ δυνατά )

Quote07.11.2011 10:231 people like thisLike
 

και ακόμα πιο ωραίο να το έχεις ενσωματώσει όσο μπορείς καλύτερα στη σελίδα σου, γιατί αν τα 2 site επικοινωνούν απλά με ένα link τότε κάπως λειτουργούν ανεξάρτητα

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote10.11.2011 01:060 people like thisLike
 

Να υποθέσω πως εννοείς iframe... (μου έδωσες ήδη καλή ιδέα..), ή κάτι άλλο..?

Quote10.11.2011 10:090 people like thisLike
 

Σαν αποτέλεσμα αυτό εννοώ Ζωή, αλλά νομίζω ότι έχω ακούσει ότι το iframe γενικά δεν βοηθάει καθόλου το SEO. Οπότε αν το ψάξεις τεχνικά μπορεί να βρεις καλύτερη λύση. Αν το βρεις πές το μας και εμάς!Tongue out

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote13.11.2011 14:090 people like thisLike
 

Όπως τα λέει ο Δημήτρης! Τα iframes όχι απλά δε βοηθάνε αλλά καταστρέφουν το SEO και το site σου! Είναι πολύ παλιά τεχνολογία και θα πρέπει να αποφεύγεται με οποιοδήποτε κόστος! Αν θέλετε μπορώ να μπω και σε τεχνικές λεπτομέρειες γιατί τα iframes είναι η καταστροφή ενός site :)

Quote13.11.2011 20:150 people like thisLike
 

φυσικά και θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερες λεπτομέρειες....  Επίσης τι εναλλακτικές έχει κανείς;

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote14.11.2011 10:210 people like thisLike
 

Ναι Ζαπατίστα. Εξήγησέ μας τι εννοείς...

Quote15.11.2011 09:460 people like thisLike
 

Το iframe αυτό που κάνει είναι να "σερβίρει" μια σελίδα μέσα σε μια άλλη. Το αποτέλεσμα είναι ωραίο οπτικά αλλά πάνω απ' όλα το πλεονέκτημα των iframes είναι πως είναι πολύ εύχρηστα, για να δούμε όμως τι γίνεται από άποψη SEO (και όχι μόνο!).

 

Ας υποθέσουμε πως μια σελίδα από την ιστοσελίδα σας ενσωματώνει ένα iframe. Οπότε έχουμε την σελίδα todomain.com/zodia που ενσωματώνει μέσω iframe πληροφορίες για ζώδια. Δηλαδή τα αρχεία parthenos.html karkinos.html κλπ.

 

Όταν κάποιος επισκέπτεται το todomain.com/zodia βλέπει στο κέντρο και το iframe αναλόγως με το ζώδιο που έχει επιλέξει (ως εδώ όλα όμορφα).

 

Το Google όμως που σκανάρει τις σελίδες σας βλέπει πως το todomain.com/zodia με μία "τρύπα" στην μέση και επίσης βρίσκει τα αρχεία parthenos.html κλπ σαν ξεχωριστές σελίδες (todomain.com/fakelos/parthenos.html). Όταν λοιπόν θα σας εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης ΔΕΝ θα έχει link για την σελίδα todomain.com/zodia αλλά θα έχει todomain.com/fakelos/parthenos.html κλπ. Με αποτέλεσμα ο χρήστης όταν πατήσει στο αποτέλεσμα αναζήτησης να μη βλέπει την σελίδα σας όπως πρέπει αλλά μόνο αυτή που περιέχει το iframe.

 

Το παραπάνω που σας περιέγραψα το αντιμετώπιζε ένας πελάτης μου. Σε ένα αρκετά μεγάλο site και με πολλά χρόνια online. Το Google εμφάνιζε τα αποτελέσματα από τις σελίδες του με τα ζώδια σαν λινκς για αυτά που χρησιμοποιούνταν από το iframe. Το οποίο ήταν καταστροφικό για την σελίδα του για τους εξής λόγους:

 

1ον. Ο χρήσης δεν έβλεπε τπτ άλλο εκτός από το iframe. Δηλαδή δεν υπήρχε μενού, logos, sidebar κλπ. Σκεφτείτε το σαν να έχετε ένα post στο blog σας και ο χρήστης να βλέπει ΜΟΝΟ το άρθρο και τπτ άλλο....

 

2ον. Δεν μπορούσε να έχει σωστά στατιστικά στοιχεία! Γιατί ναι μεν δεχόταν μια πολύ μεγάλη κίνηση για το site του από τα ζώδια αλλά τα analytics scripts ήταν στο header το joomla και όχι μέσα σε κάθε iframe ξεχωριστά!

 

3ον. Χάος και με τις διαφημίσεις! Αφού δεν εμφανίζονταν! (δεν το 1ον γιατί ;) )

 

Και 100αδες ακόμη λόγοι όπως καταλαβαίνετε.

 

Σαν εναλλακτικές... η απάντηση είναι μία! Server side γλώσσες προγραμματισμού... ή πιο απλά... η χρήση της php.

 

H σελίδα σας θα πρέπει πάντα να σερβίρεται στον χρήστη ενιαία και όχι σε κομμάτια (iframes με html αρχεία). Γιατί τα κομμάτια μπορούν να σταθούν και μόνα τους και σίγουρα θέλετε οι χρήστες να επισκέπτονται κάθε σελίδα όπως είναι σαν ένα σύνολο και όχι να υπάρχει η δυνατότητα κάθε κομμάτι να το βλέπει κάποιος και ξεχωριστά.

 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, προσπάθησα να το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται και με ένα παράδειγμα που είναι πραγματικό και μου συνέβει.

 

Για όσους έχουν την απορία γιατί οι server side γλώσσες δεν αποτελούν πρόβλημα εξηγώ σε λίγες γραμμές πως λειτουργούν αυτές οι γλώσσες (php, asp κλπ):

 

Ο server διαβάζει το index.php που περιέχει html και php κώδικα. Μέσα στο index.php του λέμε "φέρε" το αρχείο header.php για το header της σελίδας μας, επίσης φέρε και το sidebar.php για το sidebar, επίσης φέρε και το post.php που περιέχει το κυρίως κείμενο μας, επίσης φέρε και το footer.php που περιέχει το footer μας. Ο server λοιπόν τα μαζεύει όλα αυτά όπως του έχουμε πει (μέσα από php εντολές), βρίσκει τον html κώδικα που περιέχουν αυτά και τον δίνει στον browser του χρήστη ώς έχει. Οι browsers ΔΕΝ διαβάζουν php, μόνο html, γιαυτό και δε θα δείτε ποτέ εντολές php μέσα στον κώδικα μιας σελίδας που επισκέπτεστε. Αν το κάναμε όλο αυτό μέσω iframes ναι μεν θα βλέπατε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά θα μπορούσατε να δείτε και το κάθε αρχείο ξεχωριστά! Και το google αντί για το index μόνο του θα εμφάνιζε και άλλα 4 άρχεια στα αποτελέσματά του (header.html sidebar.html post.html footer.html). Σκεφτείτε πόσους χρήστες θα χάνατε έτσι :)

Quote15.11.2011 12:560 people like thisLike
 

zapatista σε ευχαριστούμε πραγματικά για όλες αυτές τις πληροφορίες!

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote17.11.2011 02:470 people like thisLike
 

Πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα....