Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
"Πυραμίδες" - "ΜLM" = -/+ $$ ??
Quote20.07.2010 00:100 people like thisLike
 

Τι είναι οι "Πυραμίδες" που ακούω συνέχεια;;;;

Τι είναι το δικτυακό μάρκετινγ;;;;; (MLM)

Υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί και να έχει κερδίσει όντως λεφτά;;

Γιατί κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι όχι;;

Όταν μία νεοΐδρυόμενη εταιρεία επιλέγει να δουλέψει βάση δικτυακού μάρκετινκ σημαίνει ότι είναι και πυραμίδα;;;

 

Είναι κάποια βασικά ερωτήματα για τα οποία έχω ακούσει διάφορα. Πιστεύω ότι μέσα στο community αυτό υπάρχουν αξιόλογα μέλη με αξιόλογες απαντήσεις.

 

Ευχαριστώ.

Quote20.07.2010 00:290 people like thisLike
 

Γιάννη χαίρομαι που θίγεις ένα πολύ καίριο θέμα. Η βασική ιδέα για το αν κάτι είναι πυραμίδα ή όχι είναι αν κερδίζει από τη συμμετοχή και το τελευταίο επίπεδο που αποτελεί τη βάση. Αν η βάση θίγεται, αλλά παραμένει με το σκεπτικό να ανέβει σε ανώτερα επίπεδα, τότε έχουμε να κάνουμε με πυραμίδα. Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για κάτι επικίνδυνο που θα ωφελήσει κάποιους λίγους αετοχύχιδες και θα βλάψει τους περισσότερους συμμετέχοντες. Διάβασε αν θες αυτό στα άρθρα:πως θα καταλάβαιτε αν συμμετέχετε σε πυραμίδα

Καταλαβαίνεις πως σε κάποιες περιπτώσεις είναι κάπως υποκειμενικό το αν έχουμε να κάνουμε με πυραμίδα ή όχι. Για το MLM προσωπικά έχω αρνητική γνώμη και το θεωρώ ως μια συγκαλυμένη πυραμίδα, που κρύβεται πίσω από την εμπορία αγαθών. Έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι συμμετέχουν για να βγάλουν και υποχρεώνονται κατα κάποιο τρόπο να πληρώνουν συνδρομές και να αγοράζουν αγαθά σε όχι τόσο φθηνές τιμές. Επίσης υπάρχουν 6 επίπεδα προμηθειών, κάτι που θεωρείται άρρωστο. Άντε το πρώτο επίπεδο να σε ανταμείψει για τα προϊόντα που πουλάς άμεσα. Το δεύτερο για αυτούς που κατάφερες να στρατολογήσεις επίσης είναι δίκαιο. Απο εκεί και πέρα πρόκειται για μια άρρωστη κατάσταση που ανώτερα επίπεδα άδικα κερδίζουν τη προμήθεια που θα έπαιρνες εσύ.

Αντίθετα στο υγιές Affiliate Marketing υπάρχουν 1 ή 2 επίπεδα. Επίσης δεν σου ζητούν να πληρώσεις ποτέ. Μόνο παίρνεις προμήθειες και φυσικά δεν σου ζητούν να γίνεις καταναλωτής. Οι προμήθειες είναι πολύ ισχυρότερες γιατί δεν μοιράζονται σε πολλά επίπεδα και πληρώνεσαι εσύ που κάνεις τη δουλειά.

Οι πωλήσεις γίνονται από ανοικτά site που είναι προσβάσιμα από όλους και όχι ψεύτο eshop, όπως υπάρχουν σε κάποια MLM.

 

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote21.07.2010 01:390 people like thisLike
 

Αγαπητέ Δημήτρη,

η Πυραμίδα είναι σαν την μούχλα στο πορτοκάλι.

Ένα απόλυτα υγιές σύστημα μάρκετινγ επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες με απότερο σκοπό την επιπλέον κερδοφορία.

Το Δικτυακό Μάρκετινκ είναι το πιο δίκαιο και εξελίξιμο είδος μάρκετινκ στην ιστορία των επιχειρήσεων.

Θα έλεγε κανείς πως MLM είναι η εξέλιξη του Affiliate.

Και το κλασσικό παράδειγμα είναι η ιστορία με τα τάπερ.

Πουλάς 100 τάπερ και βγάζεις 5 ευρώ στο καθένα.

Ακόμα και αυτό είναι πολύ πιο δίκαιο από το κλασσικό συμβατικό λιανικό εμπόριο. Δουλεύεις για κάποιον ως υπάλληλος και είτε πουλήσεις 10 κομμάτια είτε 100 κομμάτια θα πάρεις τον ίδιο ακριβώς μισθό. Αυτό για μένα είναι εκμετάλλευση. Ειδικά όταν το αφεντικό σου είναι μαλ***** και σου θίγει το θέμα απόλυσης σου κλπ.

 

Για να μην παρεκλείνουμε το θέμα όμως, το Original MLM δεν έχει πακέτα εγγραφών, ούτε αναγκάζεσαι να αγοράζεις προιόντα, ούτε να πουλάς προιόντα, ούτε να χρεώνεσαι για τίποτα.  Δυστιχώς στην Ελλάδα το Δ.Μ έχει γίνει γνωστό μέσα από εταιρείες παροχής προιόντων που δίνουν την ψευδαίσθηση στον κάθε τεμπέλαρο ελληναρά ότι θα κάθεται και θα του έρχονται 5.000 ευρώ από το πουθενά. Κάνε ενα searching στο εξωτερικό να δεις τις εντυπώσεις που έχουν για το Δ.Μ και ανασχημάτισε την γνώμη σου.

 

"Απάτη" λοιπόν είναι όταν ουσιαστικά δεν υπάρχει προιόν προς πώληση ή τα κέρδη σου βγαίνουν από τις ακριβοπληρωμένες εγγραφές για συμμετοχή στην δίθεν "super bizna" που κάθε άσχετος σου πασσάρει με τον πιο γελοίο τρόπο. Δεν φταίει όμως αυτός. Εμείς φταίμε που το 70% των ελλήνων είναι σε εγκεφαλική αδράνεια και το μόνο τους μέλημα είναι σε ποια καινούργια καφετέρια θα πάνε να "σκοτώσουν" την ώρα τους. Κατέ με... Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο  κ'  Α Θ Λ Ι Ο!

 

Όπως καταλαβαίνετε όσοι έχουν ασχοληθεί με εταιρείες τύπου Herbalife,LR,Avon,Oriflame etc, τα έχουν βρει σκούρα όταν τελικά συνειδητοποιούν ότι για να βγάλουν λεφτά(είτε λίγα είτε πολλά) πρέπει να αναλάβουν εξολοκλήρου την προσέγγιση, την επαφή , το προμόσιον και εν τέλει την επιτυχή πώληση. Όμως επειδή το 70% ξέρει μόνο πως να φτιάχνει φραπέ, φυσικό επόμενο είναι ότι θα φάει κόλλημα στην πώληση (μιας και η πώληση είναι ταλέντο)και κλασσικά θα γυρίσει και θα πει "Απάτη!"

 

Ο τρόπος λοιπόν για να βγάλει κάποιος λεφτά στις παραπάνω εταιρείες είναι ο εξής:

Όλοι μπορούν να γίνουν συνεργάτες με την αντίστοιχη χρηματική καταβολή.

Όλοι μπορούν να είναι ταυτόχρονα και μεταπωλητές αλλά και ΠΕΛΑΤΕΣ ! (1ο)

Τα μάρκετινγ πλανς τους λένε ότι οι τζίροι αντιστοιχούν σε πόντους και αυτοί με την σειρά τους σε κλίμακες και βαθμίδες, οπότε γιατί να μην είσαι εσύ ο 1ος που θα αντικαταστήσει τα προιόντα του με αυτά της εταιρείας του που θα του προσθέτουν και πόντους. (2ο)

Εφόσον τα χρησιμοποιείς εσύ πούλα τα και σε άλλους. Και άλλοι πόντοι από εκεί. (3ο)

Σου λένε ότι για να φτάσεις πχ. στην 16% κλίμακα πρέπει να σημπληρώσεις 3.000 πόντους οπότε εάν εσύ βρίσκεσαι στους 2.500 αγοράζεις ή πουλάς κάτι ακόμα για να φτάσεις την επόμενη κλίμακα. (4ο)

Εάν κάνεις και συ συνεργάτες τότε ο τζίρος τους είναι και δικός σου τζίρος οπότε και άλλα λεφτά από κει. (5ο)

Την εταιρεία και τον ανάδοχο σου δεν τον ενδιαφέρει από που σχημάτισες τον τζίρο.

Άρα εάν προσθέσεις 1,2,3,4 & 5 βγαίνει μία ροή χρηματοδότησης που ξεκινάει από τον κάθε "πρώτο" που ξεκινάει ένα δίκτυο. Άρα δεν είναι ένας που παίρνει "τα πολλά" . Ο καθένας μπορεί να είναι η κορυφή του δικτύου του.

Το μυστικό λοιπόν είναι ότι εάν εγώ σαν ανάδοχος φτιάξω ένα δίκτυο ατόμων που απλά αντικαταστούν τα ήδη καθημερινά τους προιόντα με κάποιας εταιρείας(η εύκολη λύση) συν την περίπτωση που υπάρξει και κάποια πώληση(σπάνια λύση) τότε στους 100 συνεργάτες βγάζω ένα καλό ποσό( μπορεί και 5.000 ευρώ)

Το καλό είναι πως αυτό δεν έχει όρια. Τους 100 μπορώ να τους κάνω 200 άρα διπλασιάζω το income.

 

Δεν βλέπω λοιπόν κάποιο είδος απάτης σε ένα τέτοιο σύστημα. Λειτουργώ ως ένα σούπερ μάρκετ που απλά μεταπωλώ προιόντα.

 

Την όλη φήμη περί Δ.Μ την έχουν δημιουργήσει όλη αυτοί οι άθλιοι της Herbalife, LR etc που έχουν "κουμπώσει" δικά τους συστήματα για επιπλέον κέρδος από νέους συνεργάτες. Δεν φταίει το Δ.Μ λοιπόν.

 

Σκέψου λοιπόν το εξής: Εάν για παράδειγμα αύριο πχ η Vodafone γυρίσει και ανακοινώσει ότι ξεκινάει να δουλεύει με MLM και εσύ έχεις την ευκαιρία να πουλήσεις κάτι το οποίο ο κόσμος το έχει ανάγκη και ειναι πάγιο μηνιαίο έξοδο και άρα κανείς δεν θα σου πει όχι τι θα έκανες; Και σου λέει λοιπόν ότι αν κάνεις 100 νέους συνδρομητές που ούτως ή αλλιώς έχουν ανάγκη την υπηρεσία σου και κάθε μήνα λειτουργείς σαν εισοδηματίας θα σου φαινόταν πιο δίκαιο; Και χωρίς να χρειάζεται λεφτά για να μπεις σε κάτι τέτοιο. Μόνο η ικανότητα σου στην πώληση. Και αν μάθαινες την δουλεία σε κάποιον άλλον και έπαιρνες τα ποσοστά σου από το κέρδος της Vodafone από το ποσοστό της από τον τζίρο του συνεργάτη σου; Και εάν ο συνεργάτης σου είχε και αυτός δίκτυο και έπαιρνες και από εκεί ποσοστά; Αυτό είναι ένα υγιές Δ.Μ.

Εσύ μπορεί να έχεις WIND. Ωστόσο δεν αλλάζει κάτι.

Πως θα σου φενόταν κάτι τέτοιο; Είναι δίκαιο;

 

 

Quote21.07.2010 08:030 people like thisLike
 

 

Γιάννη θα συμφωνήσω σε αρκετά από αυτά που λες, αλλά όχι σε όλα. Αυτό είναι το ενδιαφέρον της υπόθεσης, γιατί αλλιώς η κουβέντα μας δεν θα είχε νόημα αν συμφωνούσαμε στα πάντα.

Συμφωνώ μαζί σου πως είναι ωραίο να είσαι ανεξάρτητος και να κερδίζεις για ότι προσφέρεις, στην περίπτωσή μας ότι πουλάς. Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει τι ακριβώς είναι το affiliate marketing; Συνήθως παίρνεις προμήθεια επί των πωλήσεων, που σε αρκετές περιπτώσεις πλησιάζει το 10%. Ειδικά σε περιπτώσεις λογισμικού ή υπηρεσιών(π.χ.web hosting), φτάνει και το 50%. Αυτό είναι λογικό, γιατί τι να το κάνεις τον server και τους τεχνικούς αν δεν έχεις πολλούς πελάτες . Επειδή τα βασικά τους κόστη είναι σταθερά και 70% να σου δίνανε πάλι κέρδος έχουν.

Έτσι, λειτουργείς καθαρά ως πωλητής. Αν τώρα θες να πας σε δεύτερο επίπεδο προωθείς το affiliate network και παίρνεις προμήθεια για τους πωλητές που στρατολόγησες. Μετά το δεύτερο επίπεδο τα πράγματα ξεφεύγουν από τη λογική και τη πραγματικότητα.


Δεν λέω, μπορεί να υπάρχουν MLM που ξεχωρίζουν το πωλητής από το πελάτης και δεν σε χρεώνουν σε καμιά περίπτωση. Όπως ανέφερες αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όμως και εκεί έχουμε πολλά επίπεδα. Σε εσένα δεν προσέφερε κάτι αυτός που είναι 4 επίπεδα πάνω από εσένα για να τον πληρώνεις. Μη σκέφτεσαι μόνο το ότι θα κερδίζεις από πολλά επίπεδα, αλλά και τι σου στοιχίζει όλο αυτό. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν ευνοεί τους νεοεισερχόμενους ενώ δίνει παχυλά κέρδη σε αυτούς που έχουν αναρριχηθεί. Αυτό συνέβαινε, γιατί στη προ εποχή Internet για να λειτουργήσει αυτό τα πολλά επίπεδα είχαν κάποια χρησιμότητα, όπως και στο κλασσικό εμπόριο.Στην σημερινή εποχή με ένα link από ενα site ή email πραγματοποιείται πώληση. Το μαγαζι, που μπορεί να είναι οποιοδήποτε μαγαζί, δίνει τη προμήθεια κατ' ευθείαν σε εσένα. Εγώ, λοιπόν, θα κατέληγα στο ότι το Affiliate Marketing αποτελεί την εξέλιξη του MLM και όχι το αντίστροφο. Μάλιστα το πρώτο εμφανίστηκε μετά το δεύτερο, οπότε και χρονικά αν το πάρεις δεν μπορεί να ισχύει αυτό που λες.


Θα σου έλεγα μιας και είχες ασχοληθεί με την υγιή από τη φαίνεται πλευρά του MLM, να κοιτάξεις λίγο καλύτερα το Aff. Marketing...

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...