Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
Η ανωνυμία του blogger
Quote10.06.2013 20:330 people like thisLike
 

Καλησπέρα σε όλους.

 

Είμαι ένα εντελώς νέο μέλος και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δημιουργία της ιστοσελίδας την οποία θεωρώ άκρως απαραίτητη.

Εκτός των άλλων, ενδιαφέρομαι και για τη δημιουργία ενός blog στο οποίο θα δημοσιεύω κάποιες σκέψεις μου. Η απορία μου είναι αν θα μπορεί αν διασφαλιστεί η ανωνυμία μου ή αν κάποιος που θα ενοχληθεί από τα γραφόμενά μου θα επιχειρήσει και εν τέλει θα καταφέρει να βρει τα προσωπικά μου στοιχεία με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Ευχαριστώ

Quote11.06.2013 10:170 people like thisLike
 

Καλημέρα Γιάννη,

 

Δεν θα σου μιλήσω ως νομικός ή ως κάποιος ειδικός, αλλά θα σου παρουσιάσω τα πράγματα όπως τα έχω αντιληφθεί. Αν υπάρχει κάποιος ειδικότερος, θα μπορούσε να σου μιλήσει πιο υπεύθυνα και με περισσότερες λεπτομέρειες. Η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

 

Από όσο έχω αντιληφθεί, δεν διαταράσσει κανείς την ανωνυμία σου, όσο δεν προβαίνεις σε αξιόποινες πράξεις. Αν, όμως, ενοχλήσεις και κάποιος βρει νομικό πάτημα, καμιά ανωνυμία δεν θα σε προστατέψει.

 

Άσχετα, από το αν σε "κυνηγάει" κάποιος ή όχι, καταλαβαίνω το γεγονός να χρησιμοποιείς ένα π.χ. ψευδώνυμο, αλλά πάλι πάντα πρέπει να το κάνεις υπεύθυνα. Δεν έχω ιδέα τι θέλεις να κάνεις, αλλά όσο έχεις μικρό μέγεθος, ενοχλείς λίγο, οπότε δύσκολα θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου.

 

Αν κάποιος επιχειρήσει να σε κυνηγήσει, ναι θα το κάνει και θα σε βρει. Αυτό, βέβαια, θα είναι και δείγμα της δύναμής σου, αν δεν έχεις προκαλέσει π.χ. συκοφαντόντας.

 

 

Ελπίζω να βόηθησα, αν και κάποιος νομικός θα ήταν πιο κατάλληλος.

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote13.06.2013 14:040 people like thisLike
 

Ευχαριστώ για την απάντηση, Δημήτρη. Διαφωτιστικότατη!

 

Και κάτι τελευταίο: αν στήσω το blog στο εξωτερικό, έστω και αν το συμπληρώνω στην Ελλάδα, θα ήταν καλύτερα;

Quote13.06.2013 18:490 people like thisLike
 

Η ανωνυμία στο ίντερνετ είναι σχετική! Δηλαδή ακόμη και ψευδώνυμο να χρησιμοποιείς υπάρχουν οι IPs κλπ που κάπως κάποτε θα σε προδώσουν. Αν αυτά που θα γράφεις θέλεις να είναι όσο το δυνατόν ανώνυμα τότε θα αποφύγεις μεγάλες εταιρείες και να θα πας σε "εναλλακτικές" ιστοσελίδες που εγγυώνται την ανωνυμία σου. Όλα αυτά φυσικά είναι σχετικά και θα πρέπει να στα πει από κοντά κάποιος γνωστός σου που ασχολείται με αυτό το θέμα.

 

Τώρα αν απλά σε ενδιαφέρει το να μην έχεις δώσει τα αληθινά σου στοιχεία και να γράφεις με απλά ένα ψευδώνυμο τότε ναι όλες οι πλατφόρμες το παρέχουν αυτό. Αυτό όμως ΔΕΝ είναι ανωνυμία. Αυτό είναι απλά πως δε βγάζεις τα στοιχεία σου φόρα παρτίδα. Πάρε για παράδειγμα εδώ στο Getpaid, όπως βλέπεις δεν μπορείς  να δεις στοιχεία για μένα, αλλά αν σου κάνω κάτι πολύ σοβαρό και στείλεις ένα εξώδικο στον admin, τότε είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δώσει στην αστυνομία οτιδήποτε του ζητηθεί. Και με τη σειρά αυτή θα με βρει. Φυσικά για να έχει ισχύ αυτό θα πρέπει να συνέβει κάτι αρκετά σοβαρό. Το τι είναι τόσο σοβαρό θα στο πει κάποιος δικηγόρος.

 

Όπως σου είπαμε και εγώ και ο Δημήτρης αυτές είναι εμπειρικές συμβουλές που σου δίνουμε. Υπάρχει ο κανόνας που λέει πως για νομικές συμβουλές θα ρωτάς ΜΟΝΟ δικηγόρους και ΜΟΝΟ από κοντά. Ποτέ από το ίντερνετ δε θα παίρνεις τέτοιες συμβουλές ακόμη και αν ο άλλος ισχυρίζεται πως είναι δικηγόρος.

 

Ελπίζω να σε βοηθήσαμε, αν γίνεις πιο συγκεκριμένος με τη θεματολογία του blog τότε ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε παραπάνω, εκφράζοντας την άποψή μας απλά, συμβουλές με βαρύτητα θα πάρεις μόνο από δικηγόρο και από κοντά :)

Quote15.06.2013 16:330 people like thisLike
 

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά τους!