Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
Quote17.11.2011 02:410 people like thisLike
 

Ανοίγω αυτό το νήμα με αφορμή το άρθρο της Ρούλας "Γυναίκα και χρήματα από το internet". Η αλήθεια είναι πως έκανα και εκεί ένα σχετικό σχόλιο, που προφανώς πέρασε "στα ψιλα" από τον "γυναικείο πληθυσμό" του getpaid. Έτσι αποφάσισα να ανοίξω τη συζήτηση εδώ στο φόρουμ, προκειμένου να συζητήσουμε πως η καθεμιά από εμάς καταφέρνει να εργάζεται με το διαδίκτυο  και να διαχειρίζεται τον χρόνο της, όταν θα πρέπει παράλληλα να ασχοληθεί με το σπίτι και το μεγάλωμα πιθανά των παιδιών της. Όλοι όσοι εργαζόμαστε με το ίντερνετ γνωρίζουμε πως απαιτεί ατελείωτες ώρες ασχολίας προκειμένου να αποδώσει και το σπουδαιότερο... αυτές οι ώρες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι προγραμματισμένες, πράγμα που συμβαίνει με όλες τις άλλες "ανθρώπινες" δουλειές.

Το πρόβλημα βέβαια δεν αφορά μόνον τις γυναίκες του χώρου, αλλά και τους άνδρες, απλά εκεί δεν "βγαίνει" με την ίδια ένταση λόγω μειωμένων υποχρεώσεων (αν τελικά είναι μειωμένες).

 

Ξεκινάω λοιπόν αναγνωριστικά, ρωτώντας σε πρώτη φάση αν εκτός από εμένα και την Ρούλα, υπάρχουν και άλλες γυναίκες στο getpaid που εκμεταλεύονται οικονομικά το διαδίκτυο. Να γνωριστούμε λέω, βρε κορίτσια, να μοιραστούμε τις δικές μας εμπειρίες...

 

Συστήνομαι πρώτη, αναφέροντας πως είμαι η Ζωή, ετών 50, μητέρα ενός εννιάχρονου μπόμπιρα.. Εργαζόμουν σε κάποια εταιρεία Φυσικού Αερίου σαν υπεύθυνη πωλήσεων μέχρι πριν 4 χρόνια. Ευτυχώς ή δυστυχώς  η κρίση "χτύπησε" το χώρο των κατασκευών πολύ πριν από την υπόλοιπη αγορά και έτσι έμεινα άνεργη. Αποφάσισα να εκμεταλευτώ οικονομικά το χόμπυ μου-το διαδίκτυο. Και έτσι βρέθηκα να δημιουργώ ιστοσελίδες, να κάνω webmarketing και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα...

Όμως, όπως λέει και ο Δημήτρης στην υπογραφή του: "Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο..."

Και αυτό ακριβώς θα ήθελα να συζητήσουμε σε πρώτη φάση..... καλά η "προσφορά" καλά και ο "κόπος".... μ΄αυτόν "τον χρόνο" εσείς τι στο καλό κάνετε...????

Quote17.11.2011 20:530 people like thisLike
 

 

 

 

Α, αυτό είναι το αγαπημένο μου θέμα!

Είμαι η Ρούλα Σαλταπήδα, που σας έχω απασχολήσει με τα άρθρα μου, που αφορούν το σχετικό θέμα.

Αρχικά, θα ήθελα να πω, πως είναι αλήθεια, ότι για να ασχοληθεί κανείς με το internet (σε επαγγελματικό επίπεδο βεβαίως) χρειάζεται πολλές ώρες. Πρώτον για να μάθει να το χειρίζεται και δεύτερον για να καταφέρει να το δουλεύει αποτελεσματικά και αποδοτικά. Όμως, έχει κάποια πλεονεκτήματα που το καθιστούν ιδανικό για δεύτερη εργασία, αλλά και για μια μόνιμη, στην περίπτωση των γυναικών, που έτσι κι αλλιώς δεν εργάζονται για τον άλφα ή βήτα λόγω.

Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι κατά τη γνώμη μου είναι ότι έχει ελεύθερο ωράριο: μπορεί κανείς να δουλεύει όσες ώρες θέλει και όποιες ώρες θέλει. Μπορείς να κάνεις διάλειμμα όποτε θέλεις, και ανά πάσα στιγμή να ασχοληθείς με το σπίτι και τις ανάγκες των παιδιών σου. Ειδικά για τις γυναίκες που έχουν την οικογένειά τους και τις υποχρεώσεις που όλες ξέρουμε, είναι πιο εύκολο, γιατί μπορούν να αφιερώσουν μια ώρα που δεν απαιτείται η παρουσία τους αλλού ή λίγο από το χρόνο τους το βράδυ που ησυχάζουν όλοι.

Αν μιλάμε για την κανονική δουλειά μιας γυναίκας, τότε θα αφιερώσει το χρόνο που έτσι κι αλλιώς θα αφιέρωνε. Τα πρωινά ή όποια ώρα βολεύει.

Αν μιλάμε για την δεύτερη δουλειά, τότε σαφώς είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση θα αφιερώσει κανείς το χρόνο που έχει στη διάθεσή του και θα στοχεύσει σε ένα μικρότερο κέρδος, ή απλά μπορεί να επενδύσει, με το να ασχολείται από λίγο κάθε μέρα, σε ένα μελλοντικό κέρδος.

Παράδειγμα: μπορεί μια γυναίκα να φτιάξει ένα blog με ένα θέμα που της αρέσει και κάθε πέντε μέρες να ανεβάζει ένα‘άρθρο. Έτσι, η δουλειά είναι σχετικά λίγη, δηλαδή, θα έχει να φτιάξει διαφημίσεις για το Google μόνο για ένα άρθρο, το ίδιο και για τα affiliate links. Έτσι σιγά σιγά θα μαζεύει αναγνώστες και αν έχει αξιόλογο περιεχόμενο να τους κάνει μόνιμους.

Το μειονέκτημα είναι ότι τα χρήματα δεν θα φανούν αμέσως και μπορεί κανείς να απογοητευτεί. Όμως, όταν τελικά δει το blog του μετά από ένα χρόνο να έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και να επιφέρει έστω και ένα μικρό κέρδος, καταλαβαίνει ότι οι κόποι του δεν πήγαν χαμένοι.

Επίσης, θα ήθελα να πω ότι το πιο δύσκολο σε όλη την ιστορία είναι η απόκτηση της γνώσης και όχι η ενασχόληση. Δηλαδή, θέλει αρκετό χρόνο για να μάθει κανείς όλα αυτά τα πράγματα που απαιτούνται για να χρησιμοποιήσει το internet σωστά, ώστε να του επιφέρει κέρδος. Είναι πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει, ούτε διδαχτεί στα σχολεία. Είναι ένας καινούριος τρόπος απασχόλησης και κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο μόνο και μόνο για τη γνώση.

Quote18.11.2011 02:030 people like thisLike
 

Ωραίο το θέμα που άνοιξες Ζωή.... Για να μάθουμε, λοιπόν, τι σκέφτονται οι γυναίκες;;;;;

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote26.11.2011 15:330 people like thisLike
 

Η απόκτηση της γνώσης Ρούλα βρίσκεται και αυτή μέσα στην υπόθεση "χρόνος". Όπως και να έχει το ιντερνετ απο τη φύση του σαν δουλειά είναι απίστευτα χρονοβόρο. Ξεκινάς να κάνεις κάτι και σου προκύπτουν συνήθως άλλα δέκα πράγματα.. υπολογίζεις να ασχοληθείς 3 ωρες και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως βρίσκεσαι μπροστα στην οθόνη πάνω από 6 ωρες και πάει λέγοντας. Οι ώρες που πραγματικά αποδίδουν - τουλάχιστον για μένα- είναι οι μεταμεσονύκτιες και πολύ νωρίς το πρωί. Και αυτό γιατί είναι οι μόνες που απερίσπαστα μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Στην διάρκεια της ημέρας συνήθως κάτι που απαιτεί χ χρόνο μου παίρνει τον διπλάσιο και τον τριπλάσιο... γιατί απλά δεν έχω ησυχία. Νύχτα και πολύ πρωί είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Συμφωνώ πάντως μαζί σου Ρούλα πως αξίζει τον κόπο ακόμα και μόνο για την γνώση που κάποιος μπορεί να αποκτήσει, αν ασχοληθεί σωστά με το διαδίκτυο... Smile

 

Quote27.11.2011 14:560 people like thisLike
 

συγνώμη που επεμβαίνω στην "κοριτσιστικη"Laughing κουβέντα. Αλλά ήθελα να σχολιάσω αυτό για την ώρα. Όντως μέσα στο άγριο βράδυ κάνεις την καλύτερη δουλειά. Οι πρωινές ώρες είναι οι πιο αποδοτικές. Όταν μπορώ, ξεκινάω με την όρεξη του "κυνηγού"....

 

Τις μεταμεσονύχτιες ώρες δεν τις προτιμώ, όμως, γιατί την άλλη μέρα νιώθω σαν άρρωστος....

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote30.11.2011 15:280 people like thisLike
 

Η γυναίκες στην Ελλάδα εργάζονται περισσότερο, καλύτερα και αποδοτικότερα από τους άντρες. Για την καλύτερης ποιότητας εργασία που προσφέρουν αμείβονται λιγότερο απλά και μόνο γιατί είναι γυναίκες. Αυτά λένε τα στοιχεία. Στο χέρι σας είναι κορίτσια να δουλεύετε μέσω Ίντερνετ worldwide και ΕΣΕΙΣ να καθορίζετε την αμοιβή σας.

Quote30.11.2011 17:470 people like thisLike
 

Μεγάλη κουβέντα άνοιξες... Στην κοινωνία μας οι γυναίκες ακόμα και σήμερα είναι αδικημένες γιατί είναι αναγκασμένες λόγω των στερεοτύπων που υπάρχουν να αναλαμβάνουν τις περισσότερες εργασίες που έχουν να κάνουν με το σπιτι και τα παιδια.

 

Στον επαγγελματικό τους χώρο, όμως, δεν έχω πάντα την εντύπωση πως είναι πιο αποδοτικές από τους άντρες. Ειδικά σε χειρωνακτικές εργασίες. Είναι πολλές φορές που πουλάνε το "εγώ γυναίκα πράγμα;;;;;;;". Αυτό δεν είναι ο κανόνας και πάρα πολλές γυναίκες μάχονται ηρωικά για να ανταπεξέλθουν στα συζυγικά και άλλα τους καθήκοντα.

 

Αν ήμουν εργοδότης θα έψαχνα να βρω τι είναι το κάθε άτομο και τι αρετές ή μεικονεκτήματα έχει ανεξάρτητα από το αν είναι γυναίκα η άντρας. Δηλαδή, αν ήθελα κάποιο να κουβαλάει εμπόρευμα θα έπαιρνα ένα γεροδεμένο άτομο. Αν τώρα συμβαίνει οι άντρες γενικά μυικά να είναι δυνατότεροι, το πιο πιθανό θα ήταν να καταλήξω σε άντρα. Αντίστοιχα, οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο οργανωτικές, να τα πάνε πιο καλά με την τάξη κτλ. Αν, όμως, κάποιος άντρας υπερείχε σε αυτά, θα διάλεγα αυτόν.

 

Άρα, δεν πρέπει να φοβόμαστε να παραδεχόμαστε τα αρνητικά και θετικά μας, είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες. Δεν είμαστε ίδιοι , αλλά είμαστε ίσοι.

 

Η κοινωνία μας πρέπει να ξεφύγει από τα κλισέ για να μπορούν άντρες και γυναίκες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνάμεις τους.

 

To Internet είναι ένας χώρος που μπορεί να σου δώσει, αν του δώσεις.....

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote01.12.2011 09:340 people like thisLike
 

Δεν νομίζω πως ο el3ak εννοεί τις χειρωνακτικές εργασίες που σαφώς δεν είναι δυνατόν να κάνουμε με την ίδια ευκολία... Είμαι 45 κιλά... φαντάζεστε να σήκωνα σακιά ή να εκτελούσα μεταφορές...? Όμως σε θέματα οργανωτικά και "αρτίστικα" σαφώς θεωρώ ότι υπερέχουμε στο σύνολο. Φυσικά πάντοτε υπάρχουν εξαιρέσεις και από τις δυο πλευρές. Όμως από την φύση της η γυναίκα και λόγω των διαφορετικών υποχρεώσεων που συνήθως έχει, έγινε πιο αποδοτική. Γίνομαι σαφέστερη. Μία γυναίκα έχει την αίσθηση της τάξης και της αρμονίας έμφυτη, αλλά πολλές φορές χρειάζεται καθοδήγηση προκειμένου να βάλει σε σειρά κάποια διοικητικά θέματα γιατί στα πενήντα μου καταλαβα καλά ότι "το άρχειν" δεν είναι τελικά γυναικείο ταλέντο. Γνωρίζω ότι είμαι ενα πολύ καλό "δεξί χέρι", αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είμαι ο "εγκέφαλος" που το κινεί... βέβαια είναι φορές που "οι εγκέφαλοι" είναι "ανεγκέφαλοι" αλλά αυτό είναι μια άλλη τεράστια συζήτηση...

Any way... ανέλαβα μαζεμενα πράγματα τον τελευταίο καιρό και ίσως γι αυτό είμαι λίγο περισσότερο αγχωμένη με την διαχείριση του χρόνου μου.... ο άντρας μου πάντως επιμένει ότι "τόχω"... Η "νεκροψία" θα δείξει...Cool

Quote01.12.2011 11:400 people like thisLike
 

45 κιλα!!! μπράβο;;;

 

Νομίζω συμφωνούμε και καταλαβαινόμαστε, αυτά που λέμε είναι γενικά χαρακτηριστικά των φύλων. Το άτομο είναι πάνω από όλα που μετράει, αλλά έχει ενδιαφέρον να συζητάς τις γενικές "διαφορές".Ναι συμφωνώ σε κάποια πράγματα είσαστε αστέρια. Εμείς είμαστε λίγο πιο "αργόστροφοι" σε κάποια πράγματα και χύμα. Απλά νομίζω ότι σε ακραίες καταστάσεις πανικού δεν μας πιάνει αυτή η "υστερία". Ωχχχ! ελπίζω να μη μου τη πέσετε όλες οι γυναίκες μαζί.

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote02.12.2011 10:400 people like thisLike
 

 

Απλά νομίζω ότι σε ακραίες καταστάσεις πανικού δεν μας πιάνει αυτή η "υστερία". Ωχχχ! ελπίζω να μη μου τη πέσετε όλες οι γυναίκες μαζί.

Ή το ...αντίστροφο Tongue out

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ κάποιο βραδυ πριν 20 περίπου χρόνια.... Είχε αρπάξει φωτιά στο μπάνιο μας. Μας ξύπνησαν οι φωνές των ενοίκων από τα διπλανά διαμερίσματα . Όταν καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται, ο μεν αντρας μου έτρεχε πανω κατω μεσα στο σπίτι φωνάζοντας "φωτια"... εγώ κατέβασα τον γενικό, μπήκα στο μπάνιο και άνοιξα την βρύση, ενώ με την ντουζιέρα έσβησα την φωτιά... Μετά σφουγγάρισα τα νερά που είχαν βγει έως τον διάδρομο του ορόφου... ε και μετά... όταν συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί ...λιποθύμησα (αφού έριξα κατι βέβαια πάνω μου - ήταν καλοκαίρι και είχα κοιμηθεί σχεδόν γυμνή) . Έπαθα όπως το είπες και συ...."υστερία".

Ξέχασα να πω, πως ενόσω ο άντρας μου φώναζε "φωτιά" είχε πάρει και το σεντόνι και το είχε φορέσει παριστάνοντας τον Λυκούργο τον Νομοθέτη... ενώ είχε ανοίξει και την πόρτα μήπως και χρειαστεί να βγει τρέχοντας έξω.... Μέσα στην απόλυτη ...ψυχραιμία... lol

Quote02.12.2011 11:550 people like thisLike
 

Μπράβο Ζωή! Ίσως η φύση σας έχει πλάσει για full extreme καταστάσεις, όπως αυτή της γέννας.

 

Όμως, η εμπειρία από το εργασιακό μου περιβάλλον μου λέει πως συνήθως στα καθημερινά εκεί που υπάρχει πίεση "παραδίνεστε"! Ίσως για να επανέλθετε όταν οι καταστάσεις γίνουν πολύ extreme.

 

Απλά επαναλαμβάνω πάλι, πως πιο πολύ από όλα μετράει το άτομο και όχι αν είσαι γυναίκα ή άντρας

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...