Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
Quote06.05.2014 20:340 people like thisLike
 

Χαιρετισμούς στη κοινωνία τις getpaid Smile

Έχω το εξής πρόβλημα, σκοπεύω να ανοίξω μια ιστοσελίδα, από την όπια θα πουλώ πληροφορίες σε στιλ «δημιούργησε την δική σου ιστοσελίδα μονός σου» ή « HTML & CSS σε 15 ώρες». Έφερα αυτά τα παραδείγματα απλά για να καταλάβετε τι είδους θα είναι ι ιστοσελίδα ή η επιχείρηση …
Το προϊόν θα είναι δημιουργημένο ως εφαρμογή, το όποιο μπορείς να τρέξεις σε οποιοδήποτε υπολογιστή…
Την εφαρμογή αυτί θα φέλα να την πουλώ μέσω ιστοσελίδας μου, σε ηλεκτρονική μορφή μέσω link ή μέσω DVD το όποιο θα αποστέλλετε στο σπίτι του πελάτη.

Το πρόβλημα:

Δεν έχω καμιά γνώση στη λογιστική και για αυτό βασίζομαι σε εσάς , για να μου πείτε τι χρειάζεται για αυτό, πια χαρτιά, που να πάω για να είναι όλα νόμιμα και χωρίς πρόβλημα!.. (η τουλαχιστον να μου πειτε απο που να μαθω για ολα αυτα)

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων!!!!!!!

Quote08.05.2014 20:330 people like thisLike
 

Καλώς ήρθες φίλε μας,

από τη στιγμή που θα πουλάς προϊόν στο καταναλωτικό κοινό φαντάζομαι ό,τι θα πρέπει να κάνεις έναρξη επιχείρησης. Εκεί θα πρέπει να απευθυνθείς σίγουρα σε κάποιον ειδικό, δηλαδή σε λογιστή για περισσότερα.

 

Μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να γνωρίζεις ό,τι θα υποστείς κόστη. Δεν ξέρω ποια είναι η προσωπική σου ιστορία και οι γνώσεις σου, αλλά ως πρώτες προσπάθειες, είμαι υπέρ δοκιμαστικών ενεργειών που συνήθως είναι free.

 

Αν επιτυχει το στοίχημα της συγκέντρωσης κοινού, προχωρά κανείς στο άρμεγμα...που σημαίνει έναρξη επιχείρησης, έσοδα από διαφημίσεις κτλ...

 

Δεν ξέρω σε τι βαθμό το έχεις ετοιμάσει και τι ακριβώς θα είναι, αλλά να υπολογίσεις τον ανταγωνισμό γιατί διάφορα video tutorial τα οποία δεν είναι στα ελληνικά βέβαια, προσφέρονται δωρεάν....

Το σκεπτικό είναι το εξής. Σε μαθαίνουν free για τα βασικά, ώστε κάποιος πιτσιρικάς να ξεκινήσει οικονομικά το όνειρό του και να κατασκευάσει μια σελίδα και στην πορεία, αφού οι σελίδες έχουν τα φόντα να γίνουν σοβαρές επιχειρήσεις, απευθύνονται σε έναν έμπειρο ειδικό. Και εκεί αυτός που ετοίμασε τα free tutorial μπορεί να κατασκευάζει σελίδες επί πληρωμή ή να δίνει εξειδικευμένες λύσεις στα δύσκολα. Αν είναι πολύ γνωστός μπορεί να λαμβάνει χρήματα και από διαφημίσεις.

Μπαίνεις, λοιπόν, σε μια αγορά που το βασικό και ίσως μόνο πλεονέκτημα(εκός αν κρατάς και κάτι άλλο στο τσεπάκι) είναι πως εσύ αυτό το προσφέεις στα ελληνικά. Η ελληνική αγορά όμως είναι πιο μικρή και οι περισσότεροι νέοι αγγλομαθείς.... Οπότε πόσο εύκολο θα είναι να μπει κάποιος στη διαδικασία να κάνει downlaod, να βάλει χρήματα (καλώς ή κακώς είναι ταμπού το να δίνεις χρήματα για υπηρεσίες και συμβουλές στο ιντερνετ).

Εδώ προσφέρεις δωρεάν συμβουλή ή υπηρεσία και η ανταπόκριση δεν είναι δεδομένη.... Χιλιάδες βλέπουν ένα τίτλο, δεκάδες πατάνε, στα δάχτυλα του ενός χεριού διαβάζουν προσεκτικά και ίσως ένας ενδιαφέρεται πραγματικά.

 

Για να πετύχει, πρέπει να έχει δυνατό μάρκετινγ, μελετημένη προώθηση κτλ....


Θα μου πεις:  "Φίλε, εγώ για τα λογιστικά σε ρώτησα, γιατί εσύ μου αραδιάζεις τα άσχετα"

Γιατί αν σκοπεύεις να κάνεις πραγματική και δυνατή εμφάνιση, το θέμα του λογιστή ίσως είναι το πιο τυπικό. Η χρηματοδότηση, η προώθηση, η σχεδιάση, οι συνεργάτες;

Αν σκοπεύεις να κάνεις μια δοκιμαστική προσπάθεια, χωρίς να περιμένεις άμεσο κέρδος, μπορείς να το κάνεις.... Και να αποτύχεις, θα έχεις πετύχει γιατί θα έχεις πάρει εμπειρίες. Και αν βρεις ανταπόκριση, στην πορεία ψάχνεις πως να το πουλήσεις να το χρεώσεις (λογιστής κτλ κτλ)

Για το θέμα της εφορίας κτλ.. ρωτάς ένα λογιστή... (δεν αν θες και αυτό το θέμα που έχει ανοίξει στο forum)

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote09.05.2014 16:190 people like thisLike
 

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

 

δεν με πείραξε καθόλου και χαίρομαι πολύ ότι κάθισες και το ανέλυσες το θέμα τόσο πολύ...

 

την επιτυχία μου στοχεύω πιο πολύ στο, ότι τα μαθήματα θα είναι στα ελληνικά και σε χαμηλό κόστος... πχ 20 έως 30 euro, να φανταστείς άτομα που πάνε στα φροντιστήρια η αγοράζουνε βιβλία δίνουνε από 2 έως 6 φορές περισσότερα χρήματα

 

Για παράδειγμα άμα θα πάει κάποιος στο φροντιστήριο και θέλει να μάθει κατασκευή ιστοσελίδας η μια γλώσσα προγραμματισμού θα του πούνε μια τρελή τιμή και πρέπει να πηγαίνει πάνω από 2 εβδομάδες, ενώ συνολικά άμα θα βάλουμε αυτές τις εβδομάδες σε ώρες δεν βγαίνουνε πάνω από 15-17 ώρες!!!, δεύτερον άμα κάποιος θα θέληση να μάθει μέσο βιβλίο, πρέπει να κάτσει και να ασχοληθεί πολλές ώρες να κάνει χίλια λάφι η να μην καταλάβει κάποια πράγματα και να μην έχει κάποιον να του τα εξήγηση και μέσο αυτού να μαζέψει μια μικρή εμπειρία (προσωπικά για μένα το διάβασμα είναι το ότι χειρότερο Sealed)

Απτήν άλλη ναι ξέρω ότι υπάρχουνε πολλά tutorials στα αγγλικά και η περισσότερη στην Ελλάδα είναι αγγλομαθής, όμως αυτά τα tutorials είναι χαοτικά θα έλεγα!!! πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις tutorials που σε μαθαίνουνε βήμα-βήμα και σου εξηγούνε το πως και γιατί!!!...

 

Δεν ξέρω, προσωπικά όπως είπα δεν μου φαίνεται και πολύ 20-30 euro για τα μαθήματα προγραμματισμού που αποτελείται από πολλά μαθήματα και συνολική διάρκεια μπορεί και να ξεπερνά 12 ώρες και να σου εξηγεί τα πάντα από A έως Ω...

 

Tο εξής που σκευτικά και μου έδωσες και εσύ καλή ιδέα Δημήτρη, μάλλον θα τρέξω όλο αυτό το project χωρίς να το δηλώσω νόμιμα και άμα θα δω ότι προχωράει και πάει καλά θα κυνηγήσω άμεσος να το δηλώσω στη εφορία και να κάνω όλα νόμιμα... μάλλον δεν θα έχω και τρελό πρόβλημα άμα θα ακολουθήσω αυτό το σχέδια?.

πείτε μου και την δική σας γνώμη τι πιστεύετε για αυτό?...

Quote09.05.2014 21:020 people like thisLike
 

Κανείς, ούτε εγώ πρόκειται να σου προτείνει δημόσια να κάνεις κάτι παράνομο. Προσωπικά, μίλησα για free περίοδο...

Για περισσότερα, μόνο ένας λογιστής μπορεί να σε βοηθήσει για να δεις και τι άλλες εναλλακτικές επιλογές έχεις...

 

Σου εύχομαι να βρεις τον καλύτερο τρόπο να το υλοποιήσεις και έπειτα ωραίο θα ήταν να επιστρέψεις για να μοιραστείς την εμπειρία σου.

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...