Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
Onlydeals.gr White Label - συχνές ερωτήσεις
Quote09.05.2014 10:290 people like thisLike
 

Επειδή συχνά-πυκνά μας ρωτάτε διάφορα, για να μην τα λέμε στον καθένα χωριστά τα μαζέψαμε όλα εδώ. Αν χρειάζεστε να ρωτήσετε κάτι άλλο ή θέλετε κάποια παραπάνω διευκρίνιση, επικοινωνήστε φυσικά μαζί μας στο info@onlydeals.gr!


Τι είναι το OnlyDeals.gr (και τι με νοιάζει εμένα);

Είναι ένας deal aggregator και όχι μόνο. Δηλαδή, ένα site που μαζεύει όλα τα deals και τις προσφορές και τα παρουσιάζει σε ένα πολύ “μαζεμένο” interface. Η διαδικασία γίνεται ημιαυτόματα - αυτό σημαίνει οτι εκτός από την αυτοματοποιημένη συλλογή πληροφοριών, υπάρχει και άνθρωπος που “ισιώνει” προσφορές που τυχόν έχουν μπει σε λάθος κατηγορίες ή που δεν έχουν σωστό περιεχόμενο κλπ.

 

 

Εκτός όμως αυτού, το onlydeals.gr καταγράφει και πτώσεις τιμών σε προϊόντα που διατίθενται από eshops, και τις παρουσιάζει σε συνδυασμό με τα deals. Γιατί είναι κρίμα κάτι που έκανε 500 ευρώ χθες και 250 σήμερα να πάει χαμένο, δεν είναι;

 

Καλά όλα αυτά, αλλά το καλύτερο (και αυτό που σε νοιάζει) είναι οτι μπορείς σε πέντε λεπτά (άντε, δέκα) να έχεις και εσυ ένα τέτοιο site με το δικό σου λογότυπο και domain και να καρπώνεσαι εσύ τις προμήθειες από τις πωλήσεις. Χωρίς να πληρώσεις κάτι (ούτε καν hosting). Και ναι, έχουμε τα λογικά μας.

 

Διάβασε παρακάτω για να δεις πώς και γιατί.

 

Πως κερδίζει χρήματα το OnlyDeals.gr;

Για κάθε αγορά που πραγματοποιείται από επισκέπτη του, το OnlyDeals.gr (η το δικό σου site αντίστοιχα) λαμβάνει μία προμήθεια από το αντίστοιχο κατάστημα. Για την καταγραφή των πωλήσεων, την είσπραξη και την απόδοση των προμηθειών φροντίζει ένας ενδιάμεσος που ονομάζεται affiliate δίκτυο.


Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο είναι η Linkwise και μπορεί να εγγραφεί δωρεάν οποιοσδήποτε ιδιώτης ή επαγγελματίας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει κάτι, ποτέ (η Linkwise βγάζει χρήματα από τα διαφημιζόμενα καταστήματα, όχι από εσένα).


Τι είναι το White Label;

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, παίρνεις έναν “κλώνο” του onlydeals.gr με το δικό σου λογότυπο, το οποίο περιέχει το δικό σου affiliate ID (Linkwise) στις προσφορές που φαίνονται, έτσι ώστε να καρπώνεσαι την προμήθεια από τις όποιες πωλήσεις γίνουν.


Δες τέσσερα παραδείγματα:

www.locanto.gr

www.prosforesthessalonikis.gr

prosfores.cleverspending.gr

www.halfpricedeals.gr

Καλά, και εσείς από πού κερδίζετε αν το site χρησιμοποιεί το δικό μου affiliate ID;

Καλή ερώτηση και καλό είναι να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Το μεγαλεπίβολο και risky εγχείρημα σε αυτή την περίπτωση είναι να δημιουργηθεί ένας όγκος sites αρκετά μεγάλος και με αρκετή κίνηση ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε απευθείας στα deal sites (από τα οποία αποσκοπούμε να κερδίσουμε) ως εξής: “Πλήρωσε x ποσό για να βγαίνει μια προσφορά σου στις προβεβλημένες προσφορές της πρώτης σελίδας όλων των white labels”. Αυτό είναι το μοντέλο και σε αυτό αποσκοπούμε.


Επίσης, ειδικά για τις καταχωρήσεις του e-shop.gr χρησιμοποιείται το ClickBanner αντί της Linkwise (έτσι κι αλλιώς το e-shop.gr δεν είναι στη Linkwise). Ε, αυτό το κρατάμε για εμάς (για να καλύψουμε απλά έξοδα συντήρησης του συστήματος μέσω ενδεχόμενων πωλήσεων). Τα υπόλοιπα links κάνουν redirect μέσω Linkwise, και εκεί ΔΕΝ καρπωνόμαστε κάτι εμείς.


Θα μου ζητήσετε ποτέ συνδρομή ή αμοιβή;

Ποτέ. Δες το μοντέλο που προσπαθούμε να πετύχουμε, παραπάνω.

Να το ξαναπούμε: ΠΟΤΕ. Κανένας, ποτέ, δεν θα σου ζητήσει λεφτά για οτιδήποτε.


Αναλαμβάνετε την προώθηση του site μου αφού αυτό φτιαχτεί;

Όχι. Δεν σου φτάνει που πήρες τσάμπα deal aggregator; :) Φτιάξε καμπάνιες στο google, διαφημίσεις στο facebook, πες το στους γνωστούς σου, κάνε ο,τι εσύ θεωρείς σκόπιμο για να γίνει γνωστό.


Υπάρχουν δυνατότητες customization της εμφάνισης του site;

Ναι, όχι όμως αυτοματοποιημένες (ακόμα). Αν έχεις συγκεκριμένες ανάγκες, πες μας στο info@onlydeals.gr για να το φροντίσουμε. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το www.halfpricedeals.gr.


Οκ, το θέλω. Τι πρέπει να κάνω;

Δυστυχώς (ακόμα) η διαδικασία γίνεται ελαφρώς manually (όταν λέμε “ελαφρώς” εννοούμε όλα με το χέρι :)). Άκου τι κάνεις:


1. Μας ενημερώνεις στο info@onlydeals.gr για το domain ή subdomain που θέλεις να δείχνει στο site. (πρέπει να είναι δική σου ιδιοκτησία το domain και να το έχεις ήδη)

2. Μας δίνεις το Linkwise affiliate ID και το σετάρουμε για να βγάζει τα δικά σου.

3. Μας δίνεις τη διεύθυνση της facebook σελίδας σου, αν έχεις.

4. Μας δίνεις λογότυπο (png ή jpg) σε διάσταση 229x105 για να το βάλουμε.

5. Επίσης, προαιρετικά, θέλουμε ένα μικρό λογότυπο (για το κάτω μέρος της σελίδας) σε διάσταση 157x141 και ένα σε διάσταση 229x229 για το facebook (αυτές είναι οι ιδανικές διαστάσεις, μπορείς να μας στείλεις και μεγαλύτερα, αρκει να είναι περίπου οι ίδιες αναλογίες ύψους/πλάτους).

6. Μας δίνεις Google Analytics ID (αν έχεις) για να το προσθέσουμε ώστε να βλέπεις στατιστικά.

7. Βάζεις ένα Α record στο DNS σου για να κάνει point στην IP 144.76.115.210 (αν δεν ξέρεις πως, μπορούμε να σε βοηθήσουμε).

8. Το site σου είναι έτοιμο. Αρχίζεις να το προωθείς όπου και όσο θέλεις.


Πόσο καιρό χρειάζεστε για να το ετοιμάσετε;

5 λεπτά, αν έχουμε πιεί καφέ, 10 αν δεν έχουμε πιεί.


Τι πρέπει να πληρώνω για hosting ή να κάνω στον server που έχω ήδη, αν έχω;

Τίποτα, το hosting του site σου το αναλαμβάνουμε εμείς εντάσσοντάς το στο μηχανισμό μας, και έτσι δεν χρειάζεται να πληρώνεις ούτε hosting.


Τι θα γίνει αν κάποια στιγμή σταματήσετε να μου παρέχετε την υπηρεσία;

Δεν μας συμφέρει να σταματήσουμε. Εμείς κερδίζουμε από τη συνολική επισκεψιμότητα που πετυχαίνουμε μαζί, την οποία δεν θα μπορούσε το OnlyDeals.gr ποτέ να πετύχει μόνο του. Αν σας κόψουμε την υπηρεσία θα κόψουμε την πηγή των εσόδων μας.


Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσουμε τώρα συνεργασία αλλά τι θα γίνει αν αύριο αποφασίσω να κάνω κάτι άλλο;

Δεν θα σου κάνουμε κανένα συμβόλαιο. Ό,τι θέλεις κάνεις. Έχουμε αφιερώσει άπειρες εργατοώρες στην ανάπτυξη του OnlyDeals.gr και πληρώνουμε μισθό σε άνθρωπο που φροντίζει για τη σωστή κατηγοριοποίηση των προσφορών. Θέλεις να τα κάνεις μόνος σου; Καλή τύχη. Συνάδελφοι που είχαν ήδη πετυχημένους deal aggregators γύρισαν σε μας για να γλυτώσουν την κατηγοριοποίηση και το administration.

Για ερωτήσεις, διευκρινίσεις ή οτιδήποτε άλλο σου έρθει στο μυαλό και θέλεις απάντηση  στείλε mail στο info@onlydeals.gr και θα σου απαντήσουμε (αν μπορούμε!)

Quote09.05.2014 22:470 people like thisLike
 

Γεια σου Ναυσικά. Δεδομένης και της ηλικίας σου, αν είναι δική σου ιδέα και υλοποίηση, δηλώνω εντυπωσιασμένος.

 

Δεν έχω δοκιμάσει την υπηρεσία σε βάθος για να τη συγκρίνω με άλλους aggregators κτλ., αλλά έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

 

Το ό,τι δεν χρεώνεται και στην ουσία προσφέρεται χωρίς κόστος είναι κάτι το πολύ δελεαστικό. Ο φόβος του καθενός σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι το "η είσοδος ελεύθερη, πληρώνετε στην έξοδο". Δηλαδή, στο ό,τι παραμένει όμηρος. Θα μου πεις, για ένα plugin ή cms το ίδιο δεν είναι; Όσο και καλόπιστος να είναι κανείς, δεν είναι το ίδιο να είσαι ένα cms με 10 χρόνια ιστορία και εκατομμύρια χρήστες και μια υπηρεσία καινούρια.

Επομένως, αντανακλαστικά θα το απέρριπτα, αν επρόκειτο να φτιάξω ένα aggregator, όπου θα επενδύσω σοβαρά χρόνο και χρήμα...Θα προτιμούσα να πληρώσω για τη κατασκευή.... Αν τώρα είχα ένα blog, site και σε κάποιο σημείο ήθελα να παίζει και ένας aggregator εκμεταλευομενος και κάποια υπάρχουσα mailing list.... Λίγα θα είχα να χάσω, αλλά ίσως δυσαρεστούσα τους αναγνωστες μου αν το dealαδικο δεν σχετίζεται και πολύ με τη θεματολογία....

Αν τελικά αποφάσιζα να το κάνω ως κάτι δευτερεύον, ίσως η δική σου να είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Πάλι, όμως, θα με προβλημάτιζες πως δεν θα μπορούσα να το εξελίξω εγώ όπως θέλω και να έχω αυτονομία σε περίπτωση που πάει καλά.

 

Έπειτα, το google πως θα αντιμετώπιζε sites που έχουν το ίδιο περιεχόμενο και το μόνο που αλλάζει είναι η εμφάνισή τους και το logo, όνομα;

 

 

Το 2011 λανθασμένα πίστευα, όπως έχει καταγραφεί σε άρθρο του Getpaid, πως οι aggregators θα επιβιώσουν των μεγάλων (groupon κτλ) που τους σαμπόταραν. Θεωρούσα πως είναι πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Το κακό που έγινε με τους aggregators είναι πως τα μικρότερα dealάδικα αποδείχτηκαν πολύ κακής ποιότητας, με εικονικές και επαναλαμβανόμενες προσφορές. Ο κόσμος επίσης κουράστηκε από τα deals....Οπότε η μεγάλη τους ανάπτυξη φρέναρε....

Γενικά, δηλαδή, είναι τώρα δύσκολο να λανσάρεις κάτι καινούριο....Αν αυτό το έκανες το 2011 θα ήταν super!

Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει σαν ιδέα αυτό που παρουσιάζεις και εύχομαι ό,τι καλύτερο

 

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...