Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
Paypal και αφορολόγητο στην Ελλάδα.
Quote01.06.2013 12:480 people like thisLike
 

Παιδιά γεια σας.Είμαι ο Δημήτρης και είμαι νέο μέλος.Είμαι φοιτητής στο Βόλο που ψάχνει για ένα έξτρα εισόδημα. Απλά έχω μία απορία σχετικά με το Paypal. Πρώτα από όλα, εφόσον δεν έχω καν δικό μου ΑΦΜ είναι παράνομο να βγάζω χρήματα; ΑΝ όχι μέχρι ποιο ποσό μπορώ να βγάζω χωρίς να δηλώνω στην εφορία;(αφορολόγητο) Τώρα από εκεί και πέρα,εφόσον έχω κάποια χρήματα στο λογαριασμό πως μπορώ να τα πάρω; Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα εξαργυρώνω;

Quote03.06.2013 13:530 people like thisLike
 

Περισσότερα θα μπορούσες να διαβάσεις εδώ. Έχει να κάνει με τα ζητήματα της φορολογίας. Αν και τελικά απάντηση δεν υπάρχει, πάντα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό για τέτοια ευαίσθητα θέματα.

 

Τώρα για να τα πάρεις στα χέρια σου από ένα λογαριασμό, είναι κάτι το απλό. Μέσα από το paypal σε αφήνει να τα κάνεις withdraw, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα φορολογικά.

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote06.06.2013 10:160 people like thisLike
 

Καλημέρα,

 

πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση, και ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο περισσότερος κόσμος που θέλει να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια. Δυστυχώς ο νόμος λέει ότι είσαι παράνομος. Για να μην είσαι παράνομος πρέπει να ακολουθήσεις μια από τις δύο λύσεις που ακολουθούν.

1) Αν τα έσοδα σου είναι κάτω από 6000 ευρώ το χρόνο, και παρέχεις υπηρεσία σε κάποια επιχείρηση, μπορείς να μην κάνεις έναρξη και να σου δίνει η επιχείρηση στην οποία προσφέρεις τις υπηρεσίες σου Δελτίο Δαπάνης. Αν ξεπεράσεις τα 6000 ευρώ το χρόνο πρέπει να κάνεις τη λύση νούμερο 2

2) Αν τα έσοδα σου είναι πάνω από 6000 ευρώ το χρόνο ή αν προσφέρεις υπηρεσίες σε ιδιώτες, τότε θα πρέπει να κάνεις έναρξη δραστηριότητας στην εφορία, να πληρώνεις ΟΑΕΕ (το παλιό ΤΕΒΕ), ΦΠΑ, κτλ. Σε αντίθετη περίπτωση είσαι παράνομος και κρύβεις εισοδήματα από την εφορία.

 

Τι γίνεται τώρα στην πραγματικότητα, μέχρι στιγμής η εφορία δεν ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις, όμως πρέπει να τονίσουμε το μέχρι στιγμής, όπως επίσης και το γεγονός ότι κάποια στιγμή η εφορία ανάγκασε ελληνική ιστοσελίδα δημοπρασιών να δώσει στοιχεία χρηστών οι οποίοι πουλούσαν τα πράγματα τους μέσω του site "παράνομα" αφού δεν είχαν κάνει έναρξη δραστηριότητας στην εφορία και τους επέβαλλε πρόστιμα!

 

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο φημολογείται ότι υπάρχει πρόβλεψη, επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ το χρόνο να μην μπαίνουν σε καθεστώς ΦΠΑ, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα ισχύσει αυτό, όπως και το τι γίνεται με τον ΟΑΕΕ.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Quote06.06.2013 16:160 people like thisLike
 

ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πληροφορίες! είναι όντως κάπως περίεργο το όλο θέμα. είχα ακούσει από ένα φίλο ότι είχε βγάλει κάποια χρήματα 7-8 $ από PTC τα οποία μετέφερε σε ένα λογαριασμό paypal, έκανε μία αγορά μέσω ebay την οποία δήλωσε να του τη περάσουν ως δώρο και ήρθε σπίτι του κανονικά, και δεν φάνηκε πουθενά καμία συναλλαγή. πάνε πολλά χρόνια που μου το είπε και τώρα τελευταία εμπνεύστηκα και είπα να ασχοληθώ. γίνεται να έχει κάνει κάτι τέτοιο; δηλαδή να γίνει η αγορά μέσω paypal λογαριασμού που είναι στο όνομα μας και τη διεύθυνση μας χωρίς να το ψι λιαστούν κρατικοί παράγοντες που πιθανώς να καταλάβουν αυτή τη "παράνομη" δραστηριότητα;