Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
Quote29.09.2012 02:100 people like thisLike
 

καλησπέρα σε όλους!

Διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό το site αλλά μόλις σήμερα αποφάσισα να γίνω μέλος. Αφού πω συγχαρητήρια στο Δημήτρη για την πολύ καλή δουλειά, θα ήθελα να μοιραστώ τη μέχρι στιγμής περιορισμένη εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδας.

 

Διάβασα εδώ για πρώτη φορά για το webnode και έτσι ξεκίνησα - ως ένα βαθμό από περιέργεια στην αρχή - την κατασκευή ιστοσελίδας.

 

Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν ξεκίνησα και η πρώτη επαφή με το webnode ήταν πολύ θετική δεδομένου ότι ενώ δεν έχω καμία σχετική εμπειρία τα πρώτα βήματα μου φάνηκαν σχετικά εύκολα. Το περιβάλλον του webnode μου φάνηκε ιδιαίτερα εύχρηστο και τα templates μου άρεσαν πολύ, χωρίς βέβαια να είμαι σε θέση να τα συγκρίνω  με κάτι.

 

Κάπου εδώ σταματούν τα καλά... Κατοχύρωσα gr. domain και μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να το ανεβάσω στο webnode. Έχω στείλει σχετικό e-mail αλλά ακόμα δεν έχω λάβει κάποια απάντηση. Διάβασα ότι και κάποιο άλλο μέλος του site είχε αντίστοιχο πρόβλημα αλλά από τη συζήτηση στο forum δεν φαίνεται ποια ήταν η κατάληξη.

 

Το άλλο που με προβληματίζει είναι ότι από ότι έχω καταλάβει για να έχεις κάποια βασική λειτουργικότητα θα πρέπει να κάνεις αναβάθμιση σε υπηρεσίες που πληρώνονται (premium services) αλλά ενώ είμαι διατεθειμένος να το κάνω δεν είμαι σίγουρος αν θα έχω το απαιτούμενο support και αν τελικά θα είναι εφικτή η καταχώρηση του gr. domain.

 

Πιστεύω πάντως (και κάπου εδώ κλείνω για να μην σας κουράσω άλλο) ότι θα έπρεπε η υποστήριξη να είναι καλύτερη όταν ζητάς σε κάποιον να κάνει αναβάθμιση στις υπηρεσίες που του παρέχεις. Θα πρέπει πρώτα το webnode να αποδεικνύει ότι είναι σε θέση να υποστηρίξει και μετά να προχωράει κανείς σε υπηρεσίες μη-δωρεάν και όχι το αντίθετο που δεν έχει θέση σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Άλλωστε την υποστήριξη την χρειάζεται κάποιος στην αρχή και όχι μετά από 2-3 χρόνια... Είδωμεν... Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω και μπορεί να βοηθήσει κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Quote29.09.2012 17:400 people like thisLike
 

Καλησπέρα φίλε μας. Καλώς ήλθες στο Getpaid.gr

 

Καλή επιλογή το Webnode για κάποιον που θέλει να μπλεχτεί λίγο (hosting, εγκαταστάσεις, όνομα κτλ) και δεν θέλει να πληρώσει ειδικό. Δυστυχώς για τους έλληνες δεν γίνεται απ' ευθείας να κλείσουν διεύθυνση .gr, αλλά φαντάζομαι ότι ισχύει αυτό που ίσχυε πριν από λίγο καιρό. Μπορούν δηλαδή να κλείσουν διεύθυνση από ένα άλλο πάροχο. Η τότε απάντηση που έλαβε άλλο μέλος μας ήταν αυτή. Το θέμα που είδες στο φορουμ ήταν αυτό.

 

You can manage the domains of your project in the administration, in the "Domains" section. If you already own a domain name, you can assign it to your project for free. Then you just need to setup DNS records with your domain registrar/DNS host and verify the domain with Webnode (DNS setup instructions are displayed after you assign the domain to the project).
Thank you for understanding.

 

Άρα, με τα τότε δεδομένα γίνεται αυτό που ζητάς. Και φαντάζομαι πως αν γινόταν τότε, θα γίνεται και σήμερα.

 

Τώρα όσον αφορά το θέμα της εξυπηρέτησης της webnode:

 

Σκέψου, πως μόνο μέσω Getpaid.gr κάθε μήνα δεκάδες free sites δημιουργούνται μέσω Webnode. Σκέψου τι γίνεται πανελλήνια ή παγκόσμια.

 

Από τα μεγαλύτερα κόστη μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι η προώθηση και η εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς τα άλλα λειτουργούν αυτόματα. Αν ακόμα και για τους free users περιμέναμε να έχουμε ένα προσωπικό βοηθό που είναι άμεσα διαθέσιμος, τότε μπορεί η τιμή των πακέτων να έπρεπε να είναι σημαντικά υψηλότερη. Αυτό που προσπαοθούν να κάνουν είναι να είναι η υπηρεσία τους τόσο εύκολη ώστε να μη χρειαστεί να απευθυνθείς κάπου.

 

Προσωπικά, από μια free υπηρεσία δεν θα περίμενα άμεση απάντηση, αλλά τουλάχιστον απάντηση μέσα σε 3 μέρες.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν κάτι χρειστείς τα ξανά λέμε από εδώ. Ενώ αν έχεις κάποιο νέο, περιμένουμε να το μοιραστείς μαζί μας.

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote29.09.2012 20:470 people like thisLike
 

Καλησπέρα σε όλους,

 

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

 

Αυτό που έχω κάνει είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις, δηλαδή κατοχύρωσα gr. domain σε άλλο site (tophost που επίσης έμαθα γι'αυτό από το getpaid.gr) και προσπάθησα εν συνεχεία να το μεταφέρω στο webnode κάνοντας χρονική επέκεταση κατά ένα έτος. Το webnode αναφέρει ότι μπορεί να παραμείνει το domain εκεί που άνοιξε αλλά τονίζει ότι είναι τεχνικά πιο δύσκολο σε σχέση με το να μεταφερθεί στο webnode. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν τα έχω καταφέρει. Το webnode αναφέρει στο site τη διαδικασία που αναφέρεις και εσύ από την παλαιότερη απάντηση στη φίλη μας, αλλά δεν έχω καταφέρει να κάνω αυτά που περιγράφει. Περιμένω απάντηση και ελπίζω να βγει άκρη.

 

Πάντως σε κάθε περίπτωση όταν οι υπηρεσίες είναι δωρεάν συμφωνώ ότι δεν μπορείς να περιμένεις πάρα πολλά, αλλά από την άλλη είναι κάποιεςς φορές που και ο πελάτης εκτιμά τη βοήθεια και ανταποκρίνεται. Αν δηλαδή είχε λυθεί ή τέλος πάντως λυθεί σύντομα το πρόβλημά μου, τότε και η webnode έχει να κερδίσει αφού θα είχα κάνει ήδη επέκταση της χρονικής διάρκειας σε 3 έτη (αν και δεν το χρειάζομαι αλλά είναι φαίνεται απαραίτητο για να γίνει η μεταφορά) και θα είχα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες σε επί πληρωμή - premium.

 

Εσύ χωρίς να έχεις άμεσο όφελος από εμένα προσπάθησες να με βοηθήσεις και μάλιστα μέσα στο ΣΚ....

 

Όταν έχω νέα θα σας ενημερώσω πάντως. Κάτι τελευταίο μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει: όταν ξεκίνησα τη δημιουργία της ιστοσελίδας επέλεξα την αγγλική γλώσσα ενώ στην πορεία το μετέτρεψα στα ελληνικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τίτλοι (δεν ξέρω αν υπάρχει πιο δόκιμος όρος) βασικών ενοτήτων όπως Categories και Contact για παράδειγμα, κατά την μετάφραση σε ελληνικά να φαίνονται ως: KATHΓOΡ'ΙΕΣ και ΕΠΑΦ'Η. Ξέρει κανείς πως μπορώ να βγάλω αυτούς τους τόνους; Επίσης, αν και μάλλον ξεφεύγω από το topic, ξέρει κανείς κάποιο αξιόπιστο torrent site αντίστοιχο του btjunkie που έκλεισε; Ευχαριστώ πολύ.

Quote30.09.2012 00:340 people like thisLike
 

Για το θέμα των τόννων, θα πρέπει στη μετάφραση να μη μπουν οι τόννοι. Φαντάζομαι πως θα δίνεται με κάποιο τρόπο αυτή η δυνατότητα. Αν κάποιο μέλος εδώ έχει σελίδα στο webnode και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, ας μας πει. Οπότε ρώτα στην υποστήριξη

 

Πάντως, έχω την εντύπωση πως στο free πρόγραμμα δεν σου δίνεται η δυνατότητα να βάλεις οποιαδήποτε εξωτερική διεύθυνση. Μόνο εφόσον πας σε κάποια πληρωμένη, ακόμα και αν το όνομα το έχεις κλείσε από άλλου. Για αυτό λογικά δεν μπορείς να το καταφέρεις.

 

Για torrents δεν γνωρίζω...

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...