Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
 
Quote29.08.2010 22:390 people like thisLike
 

Να μαι και πάλι. Καλησπέρα. Κάθε φορά προβληματίζομαι που να βάλω το θέμα μου. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: κυρίως εσένα Δημήτρη που ήδη ασχολείσαι. Όπως έχω πει έχω ξεκινήσει μια σελίδα για γάμους κλπ. Για την ώρα προσπαθώ να βρω θέματα τα οποία τα γράφω στο word για να επεξεργαστώ και άτομα για να συμμετέχουν. Έτυχε και είδα κατά λάθος ένα φόρουμ (είμαι μαμά) κάπως έτσι. Το οποίο μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο κι έχει πολλά μέλη για τον λίγο καιρό που λειτουργεί. Σκέφτηκα λοιπόν αφού για αρχή είμαι μόνη μήπως να σκεφτώ ένα καλό θέμα και να κάνω κάτι τέτοιο? Το ξέρω ότι και στα 2 το θέμα είναι τι δουλειά θα κάνεις για να πετύχεις κίνηση.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο λογαριασμός αυξάνει με το zeekler www.ergasianet.com
Quote30.08.2010 11:170 people like thisLike
 

πρόκειται για γενικό θέμα και καλά έκανες και το έβαλες εδώ που το έβαλες

 

 

Γιούλη θέτεις ένα καίριο θέμα για το οποίο σκεφτόμουν να γράψω ένα ξεχωριστό άρθρο.

Εγώ το forum θα το έβαζα στην ίδια κατηγορία με τα communities- κοινότητες. Απλά μια κοινότητα εκτός από το forum έχει και κάποια στοιχεία για την επικοινωνία των μελών, blogs κ.τ.λ.. Πάντως και τα απλά forum άνετα μπορούν υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Από τη μια είναι πιο απλά και έχουν λιγότερες δνατότητεες, αλλά από την άλλη ο κόσμος όταν βλέπει πολλά μπερδεύεται. Νομίζω το getpaid.gr που δεν είναι απλό forum μπερδεύει στην αρχή κάπως τον κόσμο.

 

 

Εγώ λοιπόν θα άλλαζα κάπως το ερώτημά σου και θα το έκανα: site ή κοινότητα(περιλαμβάνει τα forum);

 

Θα σου έλεγα πρώτα να διαβάσεις το άρθρο για τις κοινότητες. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι με κάτι δύσκολο στο τεχνικό κομάτι. Και εδώ υπάρχουν online builders που κάνουν τη δουλειά, δες στο άρθρο. Ένα αρνητικό τους είναι πως θελουν εξελληνισμό, ενώ τα απλά freeforum υπάρχουν δωρεάν. Η δυσκολία της δημιουργίας μιας κοινότητας έγκειται στο ότι θα πρέπει να μαζέψεις κόσμο.

 

Σου φέρνω για παράδειγμα το Getpaid. Χιλιάδες το παρακολουθούν, αλλά μόλις 400 έχουν γραφτεί. Ενώ αυτοί που γράφουν στο forum κατά καιρούς είναι 10-15 άτομα. Αν ερχόσουν στο ξεκίνημα δεν ήταν απλά κανείς. Αυτό ήταν τελείως αποκρουστικό για μια κοινότητα. Εϊναι σαν να έχεις να κάνεις με μια άδεια καφετέρια, οπού ο άλλος δεν θα πάει να κάτσει. Έτσι και εδώ. Στην άρχή, ακόμα και αν τον ενδιαφέρει το θέμα αν το δει άδειο θα την κοπανήσει. Ίσως, να επιστρέψει μετά από καιρό. Αν το θέμα δεν έχει προχωρήσει δεν πρόκειται να σε ξανάεπισκεφτεί.

 

 

Έτσι το να κάνεις μια κοινότητα-forum είναι πρόκληση, αλλά μετά μπορεί να αποδειχθεί σε χρυσορυχείο. Το μυστικό είναι να το υποστηρίξεις με όλες σου τις δυνάμεις, να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και στο οποίο έχεις πλεονέκτημα, και να επιλέξεις κάτι για το οποιο δεν υπάρχουν άλλα δημοφιλή φορουμ αλλά όχι και κάτι για το οποίο δεν θα ενδιαφέρονται πολλοί.

 

Για παράδειγμα. Το Getpaid έχει πιάσει σαν θέμα κάτι για το οποίο δεν υπήρχε κάποια σοβαρή κοινότητα. Αν υπήρχε κάτι έτοιμο με κόσμο, όλοι εκει θα έγραφαν-έμπαιναν και κανένας εδώ. Δεν έχει ανταγωνισμό μεγάλο, αλλά αυτοί που ενδιαφέρονται είναι σχετικά λίγοι. Έτσι προχωράει με το ζόρι.... Βρίσκεται πολύ κοντά στο ένα άκρο, αλλά ευτυχώς καταφερε να περάσει την δύσκολο περίοδο που όλα τα τραπέζια είναι άδεια.

 

Οπότε κοίτα να πετύχεις ότι πιο κατάλληλο, χωρίς ανταγωνισμό. Από εκεί και πέρα σε πολλές περιπτώσεις είσαι κάπως αναγκασμένος για την αρχή να πληρώνεις διαφήμιση. Ένα απλό blog αν γράφεις τακτικά δεν είναι αποκρουστιό και δεν σε επείγει το να μαζέψεις άμεσα κόσμο. Πολλοί ξεκινούν ένα απλό blog-site κα μετά αν δουν μεγάλη κίνηση το μετατρέπουν σε κοινότητα.

 

Είναι πρόκληση, αλλά αν βρεις αυτό το κάτι και πετύχεις;

 

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote31.08.2010 23:080 people like thisLike
 

Τη διαφορά του forum με την κοινότητα δεν την έχω πολυκαταλάβει, αλλά δεν πειράζει μην κάθεσαι να μου εξηγείς, θα το ψάξω. θα κοιτάξω και αυτά που προτείνεις κι εσύ που φτιάχνεις δωρεάν. Πιστεύω για αρχή που είμαι μόνη καλό είναι. Στο άρθρο σου για τις κοινότητες λες ότι κάποια θέματα είναι παρθένα κι ότι βγάζει μάτι πως δεν έχουν ανταγωνισμό. Πες καναδυό παραδείγματα- θέματα να δούμε κι εμείς οι στραβοί. Για το getpaid. Να πω την γνώμη μου αν και την ξέρεις. Όπως έχω αναφέρει στις αρχές που έψαχνα αν μπορώ να κάνω κάτι με το internet και σας βρήκα κόλλησα. Για πολλούς λόγους. Δεν παραμυθιάζεις τον κόσμο. Δεν γλείφεις. Έχεις άρθρα σοβαρά με επιχειρήματα και κατανοητά για όλους μας. Έγραψα για πρώτη φορά και συνέχισα, γιατί είσαι ευγενικός, μου έχεις αλλάξει τρόπο σκέψης, μου εξηγείς κλπ κλπ κλπ. Ήθελα να πω κάτι εδώ. Βέβαια δεν ξέρω τους σκοπούς της κοινότητας. Έχω όμως μια απορία. Μπαίνουμε στο getpaid για να πάρουμε ιδέες πως μπορούμε να βγάλουμε κάτι παραπάνω. Εντάξει μπήκα εδώ πήρα τις ιδέες μου μίλησα μαζί σου και με άλλα 10-15 άτομα. Τελικά φτιάχνvω πχ ένα site το οποίο πάει τέλεια και όλα καλά. Τι γίνεται τέλος το getpaid για μένα. Πως μπορεί να διατηρηθεί η επικοινωνία. Γιατί αν δεν έχω κάτι να ρωτήσω δεν θα μπω στο forum. Ίσως μπαίνω στην αρχή για λίγο καιρό μετά όμως φυσική εξέλιξη είναι να το σταματήσω. Πως  μπορεί να διατηρηθεί ένα μέλος και μετά?

 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο λογαριασμός αυξάνει με το zeekler www.ergasianet.com
Quote01.09.2010 01:140 people like thisLike
 

Γιούλη, θα σου εξηγήσω. Φορούμ φαντάζομαι ξέρεις τι είναι. Είναι εδώ που συζητάμε. Υπάρχουν sites που είναι σκέτα forum.

Μπορεί κάποιο σκέτο forum να παρουσιάζεται ως κοινότητα από τη στιγμή που ενώνει κάποια άτομα με κοινά ενδιαφέροντα. Αυτα συζητούν και αποκτούν επικοινωνία μεταξύ τους.

Το getpaid.gr είναι μια κοινότητα, αλλά κάτι παραπάνω από ένα forum, καθώς δίνει και κάποιες άλλες δυνατότητες στα μέλη. Να κάνουν chat, να φτιάχνουν blogs να γράφονται σε groups κ.τλ. Το φορουμ είναι μια από τις δυνατότητες που προσφέρει.

 

Για παρθένα θέματα έχω κανα 2 υπόψιν που θέλω να υλοποιήσω, αλλά για ευνόητους λόγους δεν έχει έρθει η ώρα να το αποκαλύψω. Υπάρχουν ομάδες επαγγελμάτων που δεν έχουν κάποια κοινότητα στο internet. Φοιτητές συγκεκριμένων σχολών κ.τλ. Αλλά θα πρέπει να έχεις κάποια σχέση με το θέμα. Θα είναι δύσκολο να δημιουργήσεις την ιντερνετική κοινότητα των ελλήνων χειρούργων(ούτε που ξέρω αν υπάρχει αυτό;;;), για παράδειγμα.

 

Όσον αφορά το Getpaid. Όπως ακριβώς το λες, είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μπορείς να έχεις κίνηση που θα μπορεί να επανέρχεται. Το να αποκτήσει κανείς κέρδο μέσω του διαδικτύου δεν είναι κάτι το απλό και δεν αποτελεί μια ενέργεια, την κατασκευή ενός site και τέρμα. Η αρχική πρόκληση είναι η δημιουργία ένος τραβηχτικού και χρήσιμου site. Έπειτα είναι η απόκτηση επισκεψιμότητας, ένας αγώνας που δεν σταματά ποτέ. Αν αυτή έρθει και τα κέρδη εισρέουν, πάντα καλό είναι να συζητάς για το πως θα τα βελτιστοποήσεις και για το τη νέες εξελίξεις υπάρχουν στο χώρο. Αϋριο μπορεί να εμφανιστεί κάτι καλύτερο από το adsense.

 

Εσύ όλη σου την ενεργητικότητα θα τη σπαταλάς σε αυτό που σε ενδιαφέρει και είναι το θέμα του site σου, εγώ όμως που ψάχνω για το κέρδος θα γράψω για ότι νέο υπάρχει στο χώρο. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να μην γυρίσει απαξ και ξεκινήσει τη προσπάθεια του, αλλά εγώ νομίζω πως το getpaid.gr έχει να προσφέρει σε άτομα που ήδη έχουν πετύχει και θέλουν να συζητούν και να μαθάινουν περισσότερα.

 

Αν πάνε όλα καλά και η κοινότητα μας συνεχίσει να μεγαλώνει, δεν θα είμαι μόνο εγώ που θα απαντώ. Ήδη βλεπεις άτομα που είναι περισσότερο ή λιγότερο ενεργά. Θα μπορούσαν να ανοίγουν συζητήσεις μεταξύ ατόμων που πετυχαίνουν κέρδη και θέλουν να τα βελτιστοπιήσουν ή αυτών που προσπαθούν να το πετύχουν. Ξέρω πως έχουμε μέλλον ακόμα μπροστά μας, αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος αφού πέρασε η δύσκολη εμβρυακή περίοδος...

Αν φτιάξεις κάτι για γάμο, το λογικό είναι κάποιος μόνο μια φορά να θέλει στη ζωή του να ασχοληθεί με αυτό. Αλλά επειδή όλοι παντρευόμαστε κάποια στιγμή αποτελεί κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο μια δεδομένη στιγμή ακόμα και αν αυτό συμβαίνει μια και μοναδική φορά. Όμως, δυστυχώς αυτό το έχουν αντιληφθεί από νωρίς κάποιοι και έχουν ήδη δημιουργήσει forum και portals πάνω στο θέμα. Η μαγκιά είναι να βρεις κάτι που ενδιαφέρει χιλιάδες, αλλά να μην  σε έχουν προλάβει ακόμα. Παρθένα θέματα υπάρχουν πολλά, αλλά πρέπει να διακρίνει κανείς αυτά που μπορούν να σηκώσουν χιλιάδες επισκέψεων. Το τελευταίο δεν είναι τόσο εύκολο

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote08.09.2010 23:080 people like thisLike
 

Καταρχήν να πω ότι το google μου έκανε την τιμή και βρήκε την σελίδα μου. Αλλά και που τη βρήκε τι θα διαβάσει κάποιος? Τίποτα. Αφού όμως μου έκανε την χάρη πρέπει να βάλω και κάτι. Δάσκαλε μου Δημήτρη δεν με προετοίμασες. Στο google έβαλε πρώτα τις συζητήσεις που κάναμε εδώ και μετά βρήκε την σελίδα. Ρόμπα θα γίνω δεν θυμάμαι και τι έγραφα. Πες μου καλέ κρύβε λόγια θα μας πιάσει το google. xaxaxa Σκέφτηκα κάτι άλλο για να μπορέσω να προχωρήσω με την σελίδα.  Το οποίο μου φαίνεται καλή ιδέα. Αν δεν σ' αρέσει μη με κράξεις να μου φερθείς με τον δικό σου ευγενικό τρόπο. Έφτιαξα ένα φόρουμ - κοινότητα όπως θες πες το μέχρι να τα ξεχωρίσω, σχετικό με την σελίδα. Λέω λοιπόν να το προωθήσω όσο μπορώ και από αυτά που θα γράφουν τα μέλη να παίρνω την κεντρική ιδέα και να την βάζω στη σελίδα. Δε σου λέω τη διεύθυνση γιατί θα μας πιάσει το google παλι χαχα  Επίσης κάπου διάβασα ότι οι κοινότητες - φορουμ εντάξει καλά. Αλλά κάποια στιγμή αν μαζέψουν χιλιάδες μηνύματα και μέλη θα είναι κουραστικό και πλέον ο κόσμος δεν θα συμμετέχει τόσο. Μου φάνηκε λογικό αυτό. Ισχύει? Το φορουμ το προωθείς με τον ίδιο τρόπο όπως την σελίδα? Εγώ το έφτιαξα στο forumotion κι έχει εκεί κάποια στατιστικά. Πχ πόσοι είνα οι χρήστες πόσοι είναι on line πόσοι επισκέπτες κλπ. Αυτά είναι αρκετά? Είναι αξιόπιστα? Ή πρέπει να κάνω και τίποτα άλλο. Επίσης μου βάλανε κιόλας δικιά τους διαφήμιση. Εγώ αν θέλω να βάλω διαφημίσεις θα μπορώ. Αυτό κάπου θα το λέει φαντάζομαι δεν το έχω ψάξει καλά. Αλλά αν ξέρεις από την εμπειρία σου.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο λογαριασμός αυξάνει με το zeekler www.ergasianet.com
Quote09.09.2010 11:080 people like thisLike
 

Γιούλη σήμερα έχω κάτι δουλειές, θα σου απαντήσω το συντομότερο.

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote10.09.2010 12:190 people like thisLike
 

 

 

Γειά σου Γιούλη μετά από τόσο καιρό. Χαίρομαι που συνεχίζεις και προσπαθείς. Αλλά ρε παιδί μου τι φόβος με αυτό το google. Αυτή είναι η δουλεία του, να σαρώνει όλο τον ιστό για να βρίσκουν οι επισκέπτες τις σελίδες και οι σελίδες τους επισκέπτες τους. Άλλοι κάνουν προσευχες για να καταφέρουν να βρεθούν στις πρώτες σελίδες των μηχανών αναζήτησης. Είναι πολύ λογικό όταν σαν κλειδί αναζήτησης βάζεις το όνομα του site σου αυτό να βγαίνει πάνω-πάνω. Το ευτύχημα θα ήταν να βγαίνει ψηλά, όταν κάποιος κάνει αναζήτηση με κάποιον γενικότερο όρο που έχει να κάνει με τη θεματολογία της σελίδας σου. Μαντεύω πως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει ακόμα, καθώς είσαι ακόμα στην αρχή. Άρα ρε Γιούλη αντί να κρύβεσαι από τον Γούγλη, κοίτα να κάνεις τα πάντα για να σε προσέξει και άσε τις ντροπές!!! Πες μας λοιπόν και τη διεύθυνση αυτών που φτιάχνεις;;;

 

Ένα φόρουμ-κοινότητα το έφτιαξες μπαμ μπαμ..... Ποιός θα μπει να γράψει; Αυτό είναι όλη η δυσκολία; Δες τι σου έχω γράψει πιο πάνω...

Θα σου έλεγα πρώτα να διαβάσεις το άρθρο για τις κοινότητες. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι με κάτι δύσκολο στο τεχνικό κομάτι. Και εδώ υπάρχουν online builders που κάνουν τη δουλειά, δες στο άρθρο. Ένα αρνητικό τους είναι πως θελουν εξελληνισμό, ενώ τα απλά freeforum υπάρχουν δωρεάν. Η δυσκολία της δημιουργίας μιας κοινότητας έγκειται στο ότι θα πρέπει να μαζέψεις κόσμο.

 

Σου φέρνω για παράδειγμα το Getpaid. Χιλιάδες το παρακολουθούν, αλλά μόλις 400 έχουν γραφτεί. Ενώ αυτοί που γράφουν στο forum κατά καιρούς είναι 10-15 άτομα. Αν ερχόσουν στο ξεκίνημα δεν ήταν απλά κανείς. Αυτό ήταν τελείως αποκρουστικό για μια κοινότητα. Εϊναι σαν να έχεις να κάνεις με μια άδεια καφετέρια, οπού ο άλλος δεν θα πάει να κάτσει. Έτσι και εδώ. Στην άρχή, ακόμα και αν τον ενδιαφέρει το θέμα αν το δει άδειο θα την κοπανήσει. Ίσως, να επιστρέψει μετά από καιρό. Αν το θέμα δεν έχει προχωρήσει δεν πρόκειται να σε ξανάεπισκεφτεί.

 

 

Έτσι το να κάνεις μια κοινότητα-forum είναι πρόκληση, αλλά μετά μπορεί να αποδειχθεί σε χρυσορυχείο. Το μυστικό είναι να το υποστηρίξεις με όλες σου τις δυνάμεις, να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και στο οποίο έχεις πλεονέκτημα, και να επιλέξεις κάτι για το οποιο δεν υπάρχουν άλλα δημοφιλή φορουμ αλλά όχι και κάτι για το οποίο δεν θα ενδιαφέρονται πολλοί.

 

Για παράδειγμα. Το Getpaid έχει πιάσει σαν θέμα κάτι για το οποίο δεν υπήρχε κάποια σοβαρή κοινότητα. Αν υπήρχε κάτι έτοιμο με κόσμο, όλοι εκει θα έγραφαν-έμπαιναν και κανένας εδώ. Δεν έχει ανταγωνισμό μεγάλο, αλλά αυτοί που ενδιαφέρονται είναι σχετικά λίγοι. Έτσι προχωράει με το ζόρι.... Βρίσκεται πολύ κοντά στο ένα άκρο, αλλά ευτυχώς καταφερε να περάσει την δύσκολο περίοδο που όλα τα τραπέζια είναι άδεια.

 

Οπότε κοίτα να πετύχεις ότι πιο κατάλληλο, χωρίς ανταγωνισμό. Από εκεί και πέρα σε πολλές περιπτώσεις είσαι κάπως αναγκασμένος για την αρχή να πληρώνεις διαφήμιση. Ένα απλό blog αν γράφεις τακτικά δεν είναι αποκρουστιό και δεν σε επείγει το να μαζέψεις άμεσα κόσμο. Πολλοί ξεκινούν ένα απλό blog-site κα μετά αν δουν μεγάλη κίνηση το μετατρέπουν σε κοινότητα.

 

Είναι πρόκληση, αλλά αν βρεις αυτό το κάτι και πετύχεις;

 

 

Αν δεν προσφέρεις εσύ πρώτα τόνους περιεχόμενο, δεν θα έρθει κόσμος να γράφει. Μην περιμένεις σαν αρχή να φτιάξεις κάποιο φόρουμ που να σου δίνει πληροφορίες. Εσύ θα πρέπει συνεχώς να δίνεις και με τον καιρό να πάρει μπροστά. Αν αντίστοιχο φόρουμ υπάρχει και έχει ήδη μεγάλη κίνηση είναι απίθανο να καταφέρεις κάτι. Κανείς δεν έρχεται σε άδειο μαγαζί, όταν το άλλο είναι γεμάτο κόσμο.

 

Αυτό που αναφέρεις, πως ένα φόρουμ με μεγάλη κίνηση και υπερσυγκέντρωση μηνυμάτων αποκτά πρόβλημα δεν ισχύει. Ίσα, ίσα που όσο περισσότερα γράφονται τόσο πιο ελκυστικό γίνεται. Απλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στην οργάνωση και έλεγχό του. Αν είναι πολύ γενικόλογο, ναι μπορεί να χάσει τη γοητεία του και να ξεπεταχτούν πιο εξειδικευμένα ανταγωνιστικά φορουμ που να του πάρουν κόσμο. Τελείως παραδειγματικά, μπορεί να υπάρχει ένα φορουμ για τη μουσική γενικά. Το πιο πιθανό είναι πως με τον καιρό τη θέση του θα την πάρουν ειδικά forum για ποπ, ροκ, οργανοπαίκτες, φαν συγκεκριμένων συγκροτημάτων κτλ. Αρα ο κίνδυνος για κάτι πολύ λαοφιλές είναι να αντικατασταθεί από κάτι ειδικότερο. Αυτό τον μπελά τον έχεις αν είσαι βασιλιάς και κινδυνεύεις να χάσεις το στέμμα σου. Προς το παρόν εμείς είμστε πολύ μακριά από αυτό, οπότε ακόμα δεν έχει νόημα να το σκεφτόμαστε.

 

Το forumotion βάζει δικές τού διαφημίσεις για να βγάλει τα έξοδά τού, αλλά από ότι διάβασα επιτρέπει να προσθέσεις και δικές σου. Για αρχή δεν είναι άσχημο. Απλά για να πετύχει μια κοινότητα το έχω ως στάνταρ πως θέλει μεγάλη προσπάθεια που περιλαμβάνει και έξοδα για διαφήμιση. Αν έχει κανείς σκοπό να ξοδέψει εκεί γιατί να μην πληρώσει δικό τού server και να ανεβάσει από μόνος του ένα PHBBB φορουμ που είναι δωρεάν και να βάζει αποκλειστικά τις δικές του διαφημίσεις. Για αρχή και για να πειραματιστείς μια χαρά, τζάμπα και εύκολο είναι το forumotion. Να δεις πως λειτουργεί και τι καταφέρνεις πριν να βάλεις το χέρι στην τσέπη.

 

Για αρχή για να βλέπεις τους επισκέπτες μια χαρα είναι τα εργαλεία που δίνει το forumotion, πιο μετα ωραία θα ήταν να προσθέσεις το google analytics που δίνει πιο πολλές λεπτομέρειες. Αν δεν σου φαίνεται δύσκολο κανε το από τώρα.

 

σε κούρασα;

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote10.09.2010 13:560 people like thisLike
 

Δε με κούρασες αλλά ως συνήθως με μπερδεύεις χαχαχα. Εκεί που μου λύνεις ένα θέμα και λέω ωραία το κατάλαβα που πετάς και κάτι καινούργιο για καλό βέβαια, αλλά έλα ντε που εγώ είμαι άσχετη και μου δημιουργούνται άλλες απορίες. Εσύ καλά τα λες εγώ που πάω, τι τραβάω και δεν το μαρτυράω. Αλλά έχω πεισμώσει σε 2-3 χρόνια κάτι θα κάνω.χαχα  Δηλαδή τώρα είναι καλό να πιάσει το google  αυτές τις χαζομάρες που λέω εδώ? Θα σου γράψω τις ερωτήσεις μου αργότερα ή αύριο γιατί τώρα ψιλοβαριέμαι και νυστάζω και λίγο.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο λογαριασμός αυξάνει με το zeekler www.ergasianet.com
Quote10.09.2010 23:030 people like thisLike
 

Άντε να σου πω τη διεύθυνση δεν πειράζει το κρίμα στο λαιμό σου.Κάτσε να τη βρω νομίζεις τη θυμάμαι? http://protaseisgamou.forumotion.com/ Από τον πολύ γάμο θα γίνω προξενήτρα στο τέλος.Όχι τίποτα άλλο αλλά σίγουρα κάτι θα βρεις να με κράξεις. Και μια και είσαι ο δάσκαλός μου περιμένω με αγωνία. Δεν το έχω τελειώσει βεβαίως. Τι πρωτότυπο?χαχαχ 1-2 μέρες το κοιτάω. Ούτε τι έχω κάνει δεν θυμάμαι. Μου λες να βάλω υλικό. Πρέπει να γράψω άρθρα? Ή μέσα στις ενότητες που έχω ανοίξει να γράψω δικές μου εμπειρίες?  Μετά το getpaid συνήθισα και γράφω και σε ένα φόρουμ για μαμάδες. Οπότε για αρχή μπορώ νομίζω να το βάλω εκεί, να το γνωρίσουν

 

Το forumotion βάζει δικές τού διαφημίσεις για να βγάλει τα έξοδά τού, αλλά από ότι διάβασα επιτρέπει να προσθέσεις και δικές σου. Για αρχή δεν είναι άσχημο. Απλά για να πετύχει μια κοινότητα το έχω ως στάνταρ πως θέλει μεγάλη προσπάθεια που περιλαμβάνει και έξοδα για διαφήμιση. Αν έχει κανείς σκοπό να ξοδέψει εκεί γιατί να μην πληρώσει δικό τού server και να ανεβάσει από μόνος του ένα PHBBB φορουμ που είναι δωρεάν και να βάζει αποκλειστικά τις δικές του διαφημίσεις. Για αρχή και για να πειραματιστείς μια χαρά, τζάμπα και εύκολο είναι το forumotion. Να δεις πως λειτουργεί και τι καταφέρνεις πριν να βάλεις το χέρι στην τσέπη.

 

Δεν κατάλαβα τίποτα.χαχαχα Τι εννοείς να πληρώσεις δικό σου server? τι είναι το PHBBB ? Φτιάχνεις δωρεάν φορουν εκεί? για δώσε πληροφορίες αν είναι να κάνω εκεί αφού λες βάζεις αποκλειστικά δικές σου διαφημίσεις. Θα μου πεις τώρα έφτασες στις διαφημίσεις και δεν έχεις ούτε ένα μέλος. Εντάξει μια και το φτιάχνω τώρα και δεν ξέρω ας το κάνω από την αρχή σωστά.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο λογαριασμός αυξάνει με το zeekler www.ergasianet.com
Quote10.09.2010 23:570 people like thisLike
 

το είδα και μου άρεσε σαν ενότητες. Δεν πρόκειται να σε κράξω, λοιπόν. Απλά, καταλήγω πάλι στο πως η δημιουργία ενος φόρουμ είναι μεγάλη αποκοτιά και μάλιστα από τη στιγμή που φορουμ με αυτό το θέμα υπάχουν ήδη ανεπτυγμένα και με άπειρους χρήστες στο νετ.

Αν εξακολουθείς να πιστεύεις πως μπορείς να συγκεντρώσεις τον απαραίτητο κόσμο και να κάνει τις συζητήσεις του πάνω στο θέμα του γάμου στο δικό σου χώρου, προχώρα σε δημιουργία forum και γράψε εκεί τα άρθρα σου. Εγώ θα σε συμβούλευα να το ξανασκεφτείς.  Η αλήθεια είναι πως διέκρινα ένα ωραίο χιουμορίστικο στυλακι και πολύ ωραία και εύστοχη οργάνωση σε αυτό που έφτιαξες, αλλά δυστυχώς σε έχουν προλάβει. Αν ήσουν η πρώτη είμαι σίγουρος πως θα είχες πετύχει. Τώρα, στη θέση σου αν ντε και καλά ήθελα να φτιάξω φορουμ, θα διάλεγα πιο παρθένο θέμα ή θα αναγκαζόμουν να πληρώσω λεφτά για να το διαφημίσω και άρα να ρισκάρω. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς για το hosting να πας στο phox για περίπου 5 ευρώ το μήνα. Μετά να κλείσεις κάποιο όνομα και μετά να εγκαταστήσεις το phbb. Υπάρχουν οδηγίες για το πως θα το κάνεις. Για μένα μη ρισκάρεις τέτοια πράγματα ακόμα...

Αν τώρα ήθελα να μείνω στο θέμα του  γάμου, θα κοίταγα να μην ανταγωνιστώ τα θηρία omorfosgamos και teleiosgamos, αλλά να λειτουργήσω συμπληρωματικά με ένα blog, που αν αποκτούσε κίνηση να το εξέλισσα και να πρόσθετα και φορούμ αργότερα. Θα κοίταγα να γίνω γνωστός μέσα από τα υπάρχοντα φορουμ σε βαθμό που να μην παραβιάσω τους κανόνες τους. Αν πας και πεις παιδιά έχω φτιάξει ένα νέο site για τον γάμο, θα σε πετάξουν με τις κλωτσιές έξω και προφανώς θα σου ζητήσουν αν θες να διαφημιστείς να τούς πληρώσεις διαφήμιση. Αν όμως το κάνεις προσεκτικά, χωρίς να παραβιάσεις τους όρους θα μπορούσες να γίνεις γνωστή μέσα από εκεί.

Ξανα λεω μου αρέσει το στυλ γραψίματός σου, αλλά πήγαινε για αρχή κάπου που να είναι στα κυβικά σού.

Αν θες να γίνεις και εσύ μεγαθήριο σαν τις 2 σελιδες που ανέφερα θα πρέπει να ξοδέψεις πολύ χρήμα για διαφήμιση, να περάσει χρόνος και κανείς δεν σου λεει ότι θα πετύχεις στα σίγουρα

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote11.09.2010 10:460 people like thisLike
 

Γιουλη Γεια σου το είδα και εγώ λίγο, και εμένα μάρεσε αρκετά μπορώ να πω για πρώτη ματιά μόνο που ένα πράγμα με έκανε μπαμ που λέμε απο την αρχή είναι τα αγγλικά ερωτηματικά, θα σε συμβούλευα να τα αλλάξεις και να τα αντικαταστήσεις με ελληνικά, επίσης απο την μικρή μου εμπειρία μέχρι τώρα θα σε συμβούλευα να βάλεις και λίγες εικονούλες μέσα ή κάποιο βίντεο, θα μπορούσες να έχεις ας πούμε μια ενότητα περίεργες ή προτώτυπες προτάσεις γάμου, στο youtube έχει πολλά τέτοια,ελπίζω να φάνηκα και εγώ λίγο χρήσιμος :)

Quote11.09.2010 14:300 people like thisLike
 

Τι πιστευεις εσύ θωμά; είναι έυκολο να πετύχει ένα νεο φόρουμ σε ένα τομέα που έχουν ήδη παρουσία ισχυροί και χρόνια εδραιωμένοι ανταγωνιστές;

φόρουμ ή ένα απλό blog τουλάχιστον για αρχή;

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote11.09.2010 16:090 people like thisLike
 

Κοίταξε, εγώ αυτό που βλέπω είναι πχ για την σελίδα μας οτι ήδη όλοι στρέφονται στα blog και έχει παραγίνει κάπως το θέμα, μετά το τροκτικό όλοι έχουν αρχίσει και κάνουν μπλογκ και γράφουν μέσα, την ανταπόκριση που βλέπουμε εμείς είναι πιστεύω επειδή είμαστε σελίδα και επειδή έχουμε κάτι το διαφορετικό να προσφέρουμε, πιστεύω οτι ο περισσότερος κόσμος άρχισε να τα βαριέται λίγο τα μπλογκ και γιαυτό θα δεις σταθερή κίνηση μόνο στο τρομακτικό και όχι όλα τα άλλα, τώρα ένα τέτοιο φόρουμ σαν της Γιούλης θα βοηθούσε και θα είχε επιτυχία να είχε διαφορετικά θέματα μέσα, μην είναι ίδιο με τα άλλα, γιαυτό έδωσα και εγώ ιδέες για το να βάλει βίντεο και εικόνες μέσα, αυτά τα δύο είναι που τραβάν περισσότερο απο ότι είδαμε στην δική μας σελίδα, τώρα αν η Γιούλη μπορέσει να προσφέρει κάτι κάλο μέσα και διαφορετικό είμαι σίγουρος οτι θα έχει αυξημένη κίνηση, ένα παράδειγμα ο τομέας στην σελίδα μας ενδιαφέροντα και περίεργα είναι απο τους πιο επισκέψιμους, το ίδιο ισχύει για ταινίες, επιστημή και blog τα άλλα δεν πολυ τραβάν γιατί τις ειδήσεις ο κόσμος τις έχει ξαναδεί, επίσης πολύ κίνηση εχουμε στο νεολαία μιας και εκεί γράφουμε τα περισσότερα εμείς και είναι πάντα φρέσκα και διαφορετικά, τώρα Γιούλη τα συμπεράσματα δικά σου και μακάρι να πας καλά :)

Quote11.09.2010 17:230 people like thisLike
 

Εντάξει ακόμα και αν πούμε πως το blog δεν σου αρέσει σαν  ιδέα. Κάτι που να είναι λειτουργικά και εμφανισιακά σαν τη δική σας τη σελιδα;

Θέλω να πω φορουμ φτιάχνεις με το σκεπτικό πως θα υπάρξει τόσο μεγάλη ανταπόκριση,  ώστε πάνω σε αυτά που πετάς να γίνονται συζητήσεις από τον κόσμο, από τη στιγμή που αυτό ήδη υπάρχει το google πετάει τον κόσμο στις ήδη γνωστές κοινότητες. Αρα κάποιος νέος δύσκολα θα μπορέσει να μπει σε αυτό το παιχνίδι.

ενώ μια σελιδούλα πάνω στον γάμο, με το δικό σας στήσίμο μπορεί να ήταν πιο τραβηκτική.

 

Δεν λεω, η Γιούλη θα καταφέρει να αποκτήσει αναγνώστες, αλλά σε 1000 αναγνώστες 1 θα γράψει κάτι μέσα. Άσε που και αυτός ο ένας θα προτιήσει να γράψει στα μεγάλα forum παρά σε αυτό της Γιούλης. Οπότε αν τελικά ο άλλος μπαίνει κυρίως για να διαβάζει πράγματα, παρά για να συζητά ένα απλό forum δεν έχει την καλύτερη διάταξη και εμφάνιση για αύτό τον σκοπό.

Στην τελική μια λύση θα ηταν μια πλατφορμα σαν αυτή που δουλεύω εγώ στο getpaid. Γράφεις νέα και άρθρα, αλλά αν πάει καλά το πράγμα υπάρχει και το forum

 

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote12.09.2010 01:080 people like thisLike
 

Πω πω απαντήσεις!!!! Ευχαριστώ που ασχολείστε. Από που να ξεκινήσω και τι να πω. Θωμάκο για το ερωτηματικό έχεις δίκιο. Θα το αλλάξω κάποια στιγμή. Απλά μου έχει γίνει τόσο μεγάλη συνήθεια που σχεδόν έχω ξεχάσει που είναι το ελληνικό. Οσον αφορά εικόνες και βίντεο το έχω υπόψη μου, γιατί πρέπει να χορταίνει και το μάτι σε τέτοιου είδους σελίδες. Για την ώρα σκέφτομαι τα θέματα και σιγά σιγά να βρω και πως τις βάζουν τις φωτο και θα βάλω. Λοιπό Δημήτρη με σένα τώρα. Επειδή ξέρω ότι υπάρχουν πολλές σελίδες για γάμο για αυτό προσπαθώ να το κάνω λίγο πιο χιουμοριστικό, πιο φιλικό. Δεν θέλω να είναι ένα ξερό σοβαρό θέμα για γάμο. Για τις δύο σελίδες που ανέφερες. Τον ομοφρογάμο δεν το θυμόμουν και μπήκα να δω. Θα σου πω την γνώμη μου σαν απλός χρήστης που ψάχνω να βρω ιδέες για τον γάμο μου. Σαν χρώματα σχετικά καλά δεν πολυκουράζουν τα μάτια. Σαν οργάνωση θεμάτων αρκετά καλή όχι όμως τέλεια. Δεν είναι και 100% εύχρηστη. Στο φορουμ αν το είδα καλά είναι 153 χρήστες. Τέλειοςγάμος στο google βγαίνει πρώτο. (αλήθεια με ποια κριτήρια μπαίνεις πρώτος ή τελευταίος στο google?) Κι απορώ γιατί βγαίνει πρώτο, τα χρώματα δεν μου αρέσουν καθόλου και νομίζω ότι δεν έχουν αρμονία είναι κουραστικά. Τα θέματα αν και είναι όντως τέλεια είναι μπερδεμένα. Εγώ θυμάμαι όταν παντρεύτηκα μου είχαν πει να μπω στον τελειογαμο αλλά ακόμα και τότε δεν μου άρεσε δεν θυμάμαι γιατί ίσως για τους ίδιους λόγους. Υπάρχουν καναδυο σελίδες που νομίζω κι αυτές βγαίνουν στις πρώτες στο google που τις θεωρώ καλύτερες. Εντάξει ο τέλειος γάμος έχει 8 χιλιάδες κάτι χρήστες. Δεν θέλω ντε και καλά να γράφω για γάμους. Απλά είναι ένα θέμα που έχω να πω αρκετά. Επίσης σκεφτόμουν αργότερα μήπως μπορώ να το κάνω και eshop, όχι για νυφικά βέβαια για άλλα ας μην τα αναλύω. Σκέφτηκα στην αρχή το φόρουμ μήπως πάρω ιδέες και γράφω στη σελίδα μου γιατί είμαι μόνη. Αλλά τώρα μου ήρθε η ιδέα να δω από φόρουμ άλλων και απλά να προχωρήσω την σελίδα. 'Οχι αντιγραφή φυσικά. Σκεφτόμουν να κάνω και κάποιο θέμα για νεολαία μέχρι 18 χρόνων ας πούμε γιατί σε αυτή την ηλικία το χρησιμοποιούν το νετ και επίσης μεταδίδουν ο ένας με τον άλλον τι νέο υπάρχει παρασύρονται κλπ. Σκέφτομαι τι θέμα θα μπορούσα να βρω. Μετά σκέφτομαι μήπως έχω φύγει πολύ από αυτή την ηλικία και δεν τα καταφέρω? Επίσης έχω ξεκινήσει να φτιάχνω στο  σπίτι κοσμήματα για άνδρες γυναίκες, και θα το προχωρήσω σε τσάντες, ζώνες, κλπ. Πως θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ αυτό? Θα μπορούσα να κάνω κανά τέτοιο θέμα? Αντε βοήθα βρε δημήτρη ένα σωρό ιδέες έχει εσύ. Μη μου πεις ακριβώς θέμα αν δεν θες, γιατί από ότι έχω καταλάβει κάτι έχεις στο μυαλό σού, δώσε μου καμιά γραμμή.  Είδες θωμά πάλι αγγλικά ερωτηματικά έβαλα. Τελικά η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ μεγάλη.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο λογαριασμός αυξάνει με το zeekler www.ergasianet.com
Quote12.09.2010 07:510 people like thisLike
 

Εγώ έκανα μια γρήγορη αναζήτηση και είδα αυτά τα δύο να βγαίνουν πρώτα. Το google έχει πολλά κριτήρια με βάση τα οποία καθορίζει τη σειρά εμφάνισης. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν η σχετικότητα με το κλειδία αναζήτησης και η επισκεψιμότητα. Δεν παρατήρησα πως στον όμορφο γάμο το φόρουμ τους είναι τόσο φτωχό. Δεν αποκλείεται να υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά το φορουμ να το πρόσθεσαν πολύ πρόσφατα. Κάτι τέτοιο φαντάζομαι...

 

Κοίτα αφού έχεις τρέλα με τον γάμο και θεωρείς πως έχεις τις γνώσεις, ίσως να είναι το κατάλληλο θέμα για σένα. Απλά πριν δημιουργήσεις ένα κενό φορουμ καλύτερα θα ήταν να κάνεις κάτι πιο απλό. Από ένα μπλογκ μέχρι ένα site στο webnode. Που σιγά σιγά θα προσθέτεις άρθρα και περιεχόμενο. Βλέποντας πως πάει το πράγμα, θα μπορούσες να μπεις πιο χοντρά, ακόμα και στη δημιουργία ενός δυνατού site ακόμα και από ειδικό. Ξεκίνα σιγά σιγά. Το περιεχόμενο που συγκεντρώνεις και ο κόσμος που θα σε μάθει δεν θα πάει χαμένος αν επιλέξεις κάτι πιο μεγάλο στη συνέχεια.

 

Τώρα τα πραγματάκια που φτιάχνεις θα μπορούσες να τα πουλάς μέσα από κάποιο δικό σου eshop ή μέσα από το ricardo.

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...
Quote12.09.2010 13:160 people like thisLike
 

Δημήτρη είσαι φανταστικός. Αυτό με το ricardo δεν το είχα σκεφτεί ή μάλλον δεν το ήξερα. Έλεγα πως μπορώ να προωθήσω αυτά που φτιάχνω και μου είχαν προτείνει μέσω fb για αρχή από φίλο σε φίλο. Επειδή δεν πρόλαβα να διαβάσω τις οδηγίες στο ricardo, είναι εύκολο στη χρήση του? Εγώ που πουλάω κόβω αποδείξεις? Θα κρατάνε φαντάζομαι και κάποια προμήθεια. Μέχρι να μου απαντήσεις ίσως έχω προλάβει να το διαβάσω. Όσον αφορά για το θέμα του γάμου μάλλον αυτό θα επιλέξω τελικά και από webnode που ήδη έχω ξεκινήσει με βρήκε και το google και όποτε τελειώσει. Εντωμεταξύ επειδή τα έξοδα τρέχουν θα κάνω αυτό που μου είπες είσαι τέλειοςςςςςςςςςςςς. Υπάρχει κάποιο άλλο site που μπορώ να τα προωθήσω? Μην μπλέκω για την ώρα και με eshop γιατί στο τέλος δεν θα κάνω τίποτα.

 

Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο λογαριασμός αυξάνει με το zeekler www.ergasianet.com
Quote13.09.2010 23:290 people like thisLike
 

από αυτά που ξέρω μάρθα, όταν υπάρχουν συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών για αγοραπωλησίες δεν υπάρχει θέμα φορολογίας. Αν τώρα μπει κανείς στη διαδικασία να κατασκευάζει μαζικά και να πουλάει αντικείμενα, εκεί υπάρχει θέμα με την εφορία. Αν ξεκινήσεις κάτι δοκιμαστικά δεν τίθεται θέμα για 2 πραγματάκια που θα πουλήσεις. Αν δεις ότι πετυχαίνει και αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά, καλό είναι να συμβουλευτείς λογιστή. Αν δηλαδή μπορείς να καταφέρνεις κανονική παραγωγή, και να τη διαθέτεις, κάνεις έναρξη επιχέιρησης και μπαίνεις και στο TEBE. Ξεκίνα δοκιμαστικά αν το πιστεύεις και αν δεις πως πετυχαίνεις....

Γίνεται να κερδίσεις χρήματα από το Internet, αλλά απαιτεί προσφορά, κόπο και χρόνο...