Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Άρθρο
09.09.2014 18:58    Σχόλια: 0    Κατηγορίες: Κέρδίστε μέσω Internet      Ετικέτες: fast food  φθηνο  γρήγορο φαγητό  online παραγγελίες  

Πως να πληρώσεις λιγότερα για το γρήγορο φαγητό.


Πως να πληρώσεις λιγότερα για το φθηνό φαγητό

 

Οι συμβουλές που δεχόμαστε από γιατρούς και διαιτολόγους στρέφονται κατά του γρήγορου φαγητού. Ωστόσο, οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι που καθιστούν την άσχημη αυτή συνήθεια ως ανάγκη. Οι συνέπειες δεν είναι ορατές μόνο στη ζυγαριά, αλλά και την τσέπη. Με τα δεδομένα της κρίσης, μερικές μέρες γρήγορου φαγητού για μια μέση οικογένεια, είναι ικανές να ματώσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Πως μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το internet;

 

Τα φαγάδικα για να καταφέρουν να διαφημιστούν και να προσσεγγίσουν νέους πελάτες μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσαν παραδοσιακούς τρόπους, μοιράζοντας φυλλάδια και κουπόνια. Τώρα που το διαδίκτυο είναι διαθέσιμο σε κάθε σχεδόν νοικοκυριό, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης κάνουν στροφή προς τις ηλεκτρονικές προσφορές. Επειδή, στο internet ο ανταγωνισμός είναι αμεσότερος και ο πελάτης μπορεί πιο εύκολα να συγκρίνει, οι προσφορές συνήθως για να καταστούν ελκυστικές, είναι πιο εκκωφαντικές και επομένως πιο προσοδοφόρες για τον καταναλωτή.

 

Eντοπίζονται κυρίως σε δύο “κανάλια”.

 

Α. Δίκτυα Online Παραγγελιών: Είναι τόσο εύκολος και άμεσος ο τρόπος παραγγελίας, που τα δίκτυα αυτά σιγά σιγά θα αντικαταστήσουν τις τηλεφωνικές παραγγελίες. Οι προσφορές αποτελούν απλά ένα, αλλά από τα σημαντικά εργαλεία που διαθέτουν, καθώς η χρήση τους και ο βασικός τους ρόλος δεν είναι αυτός. Αν κανείς δεν είναι τόσο εξεικοιωμένος, ίσως κατά την πρώτη του παραγγελία, όπου θα πρέπει να εγγραφεί, να δηλώσει τη διεύθυνσή του και να αφομοιώσει τη διαδικασία, να πει με αγανάκτηση: “δεν έκανα παραγγελία από το τηλέφωνο καλύτερα;”. Στη συνέχεια, αν το συνηθίσει, θα δει ό,τι είναι πιο εύκολο, άμεσο και ξεκούραστο. Μπροστά του εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα μαγαζιά με το μενού τους. Ετσι, με λίγα κλικ επιλέγει αυτό που επιθυμεί και η παραγγελία σε λίγη ώρα βρίσκεται στο σπίτι του.  Όσον αφορά το θέμα μας, υπάρχει σήμανση στα μαγαζία που κάνουν προσφορές και αυτές εμφανίζονται ψηλά στο μενού τους. Τα 2 πιο γνωστά ελληνικά δίκτυα για να κάνετε τις Online παραγελίες σας και να εντοπίσετε τις σχετικές προσφορές είναι τα Efood.gr και ClickDelivery.gr.


Οι αρχικές σελίδες των Clickdelivery και Efood

Οι αρχικές σελίδες των Efood & Clickdelivery

Β. Deal Sites: Εδώ μιλάμε για τα γνωστά κουπονάδικα. Αγοράζει κανείς το ηλεκτρονικό κουπόνι που περιγράφει τους όρους της προσφοράς και κάνει την παραγγελία του τηλεφωνικά. Η πληρωμή ανάλογα με το site που φιλοξενεί το deal, γίνεται συνήθως με τραπεζική κατάθεση, πιστωτική κάρτα ή Paypal. Υπάρχουν κάποια μεγάλα deal sites που θεωρούνται αξιόπιστα, όπως το Goldendeals, αλλά και Deal Aggregators που συγκεντρώνουν εκατοντάδες προσφορές από μικρότερα sites, όπως το Soby.gr. Απλά όσο πιο μικρά και πιο άγνωστα είναι τα dealαδικα, τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είσαστε με τις προσφορές τους.


Προσφορές από το Soby.gr

Ενδεικτικές προσφορές από το Soby

 

Το Α ή το Β ;

 

ΑξιολόγησηΜέσω των δικτύων online παραγγελιών φαγητού, σίγουρα θα κάνετε τη δουλειά σας, πιο εύκολα, αξιόπιστα και με ασφάλεια, ενώ οι προσφορές που εντοπίζετε θα παραμένουν ενεργές για μεγάλα διαστήματα. Επίσης, θα έχετε καλύτερη εικόνα του μαγαζιού από το οποίο θα  παραγγείλετε χάρη στα reviews (αξιολογήσεις) χρηστών όπως εσείς. Οπότε, όσο μπορείτε με τη σειρά σας κάντε το μικρό κόπο να γράφετε δίκαια τις εντυπώσεις σας, βοηθώντας τους υπόλοιπους και επιβραβεύοντας ή “τιμωρώντας” τα αξιόλογα ή απαράδεκτα φαγάδικα, αντίστοιχα.

 

Αντίθετα, το ψάξιμο στα dealάδικα θα είναι πιο κουραστικό, χρονοβόρο και δύσχρηστο, τόσο όσον αφορά τη διαδικασία της παραγγελίας, όσο και αυτή της πληρωμής. Δεν είναι απίθανο να πέσετε σε κακούς έως απατεώνες επαγγελματίες, που θα σας κοιτούν με μισό μάτι επειδή είσαστε “κουπονάτοι”. Οι προσφορές αλλάζουν συνεχώς, οπότε και να πασχίσετε να εντοπίσετε κάποια, δεν θα ισχύει για πολύ καιρό. Όμως, που και που θα βρεθείτε μπροστά σε απίθανες τιμές, που ειδικά όταν προέρχονται από γνωστές αλυσίδες που εμπιστεύεστε, είναι για άρπαγμα. Τέλος, αν ξοδέψετε κάτι παραπάνω, σε τιμές λίγο ανώτερες από αυτές ενός fast food, άνετα θα βρείτε να φάτε σε κάποια ταβερνούλα.

 

Προσωπικά, προτιμώ να παραγγέλνω στην καθημερινότητα από το ClickDelivery ή το E-Food. Μάλιστα, όταν βίσκομαι στην Αθήνα, χρησιμοποιώ μια προσφορά του Souvlista μέσω ClickDelivery που με 9€ “ταίζει” 3 άτομα, με κοτόπουλο ψητό στη σχάρα, πατάτες, σαλάτα, πίτες και Coca-Cola! Για όσο καιρό ισχύει ακόμα, τη προτιμώ! Που και που μπαίνω σε “ντιλάδικα” για να φάω σε καμιά ταβερνούλα. Κάποιες φορές, οι τιμές είναι ευχάριστα σοκαριστικές σε σχέση με το επίπεδο της ποιότητας του φαγητού και της όλης υπηρεσίας. Κάποιες άλλες, αν δεν το πάρεις στην πλάκα, καλύτερα να μη το δοκιμάσεις!

 

 


Getpaid Logo

 

Δημήτρης Κουτσουμπός


Δημήτρης ΚουτσουμπόςΚάνε share το άρθρο αν θες και οι φίλοι σου να τρώνε φθηνά.

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Ενέργειες
Βαθμολογία
1 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις