Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Άρθρο
01.11.2013 13:09    Σχόλια: 0    Κατηγορίες: Freelance      Ετικέτες: freelancer  freelancing  εργασία  δουλειά από το σπίτι  πρόσληψη  

Freelancing

Μεγάλη ευκαιρία για εργασία ο ερχομός του Freelancer.

 

Πριν από λίγες ημέρες το Freelancer ανακοίνωσε πως καταφθάνει στην Ελλάδα. Το πανηγυρικό κείμενο αναφέρει πως “η έναρξη του Freelancer θα βοηθήσει τη δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων και θα ενισχύσει την απασχόληση”. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Freelancer είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει την ανάθεση ποικίλων εργασιών από επιχειρήσεις σε εργαζομένους (freelancers)


Στο Getpaid.gr έχει αναγνωριστεί από πολύ νωρίς η ευκαιρία της εργασίας μέσω διαδικτύου. Το πρώτο άρθρο μάλιστα έχει γραφτεί εδώ και 4 χρόνια, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Η συγκεκριμένη αγορά ακόμα είναι “άγουρη” στην Ελλάδα. Έως σήμερα, αρκετοί συμπατριώτες μας αναλαμβάνουν εργασίες που αναθέτονται διεθνώς από επιχειρήσεις, αλλά αφορούν κυρίως το web ή τις μεταφράσεις. Αυτό δεν φαίνεται παράξενο, αφού μέχρι στιγμής έλλειπε κάποια υπηρεσία που να είναι προσαρμοσμένη για το ελληνικό κοινό.


Η δυναμική είσοδος του Freelancer στην ελληνική αγορά πιστεύω πως θα ταράξει τα νερά. Αν υπάρξει μαζική αποδοχή του, θα καταστεί χρηστική η ανάθεση και ανάληψη εργασιών και από άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως νομικοί, έλληνες συγγραφείς, σύμβουλοι, οικονομολόγοι, μηχανικοί κτλ. Τα οφέλη θα είναι μεγάλα τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τις επιχειρήσεις, αφού θα μπορούν να συνεργαστούν μέσα από ένα ελεγχόμενο διαδικτυακό περιβάλλον.


Όσοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν εργασίες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ό,τι το ανταγωνιστικό περιβάλλον χαμηλώνει τις οικονομικές απολαβές, όμως παρομοίως μειώνει το χρόνο-κόστος εξεύρεσης πελατών. Στην αρχή ειδικά είναι πιο δύσκολο κανείς να είναι εμπιστεύσιμος όταν δεν έχει ξανά αναλάβει εργασίες και λείπουν τα reviews. Αλλά όντας υπεύθυνος και αποφεύγοντας τους “καυγάδες”, στην πορεία θα αποκτήσει δυνατό προφίλ και θα είναι εφικτό να προτιμάται από τους εργοδότες ακόμα και αν δεν αναρτά τη χαμηλότερη προσφορά.

Για τις επιχειρήσεις, σημαντικό είναι να εξασφαλίζουν πως το άτομο με το οποίο θα συνεργαστούν, πληρεί τις προϋποθέσεις ώστε να βγάλει εις πέρας και χωρίς προβλήματα το έργο. Για την εξασφάλιση του αποτελέσματος υπάρχει διαδικασία με “milestones”, όπου τα ποσά προς πληρωμή δεσμεύονται από το freelancer.gr και αποδευσμεύονται με την πρόοδο του έργου. Δυστυχώς, πολλές φορές ένα κακό αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό πολύ μετά από τη παράδοση του έργου, ειδικά όταν μισθώνουμε άτομα για εργασίες που εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερη εξοικείωση. Για αυτό καλύτερα είναι πολλές φορές να πληρώνουμε περισσότερα κάποιον που φαίνεται πιο αξιόπιστος, παρά να έχουμε ταλαιπωρία και άσχημο αποτέλεσμα. Απλά, πάντα να έχετε υπόψιν σας πως ακόμα και ικανότατοι freelancers μπορεί να αναγκαστούν να υποβάλλουν πολύ χαμηλές προσφορές για να βελτιώσουν το προφίλ τους, όταν είναι νεοεισερχόμενοι. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας αυτό το φαινόμενο, προσλαμβάνοντας και δοκιμάζοντας τέτοια άτομα για λιγότερο σημαντικές εργασίες. Αν δείτε πως ανταποκρίνονται καλά, εμπιστευθείτε τους περισσότερα.


Σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό της ανεργίας που πλανάται πάνω από την Ελλάδα, θεωρώ πως ο ερχομός του Freelancer είναι ένα σημαντικό γεγονός που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ειδικά τα μέλη του Getpaid.gr, που αναζητούν ευκαιρίες εισοδήματος και επαγγελματικής αποκατάστασης στο internet θα πρέπει να αγκαλιάσουν την υπηρεσία και να εγγραφούν. Να σημειωθεί πως η εγγραφή είναι δωρεάν και πως το freelancer απλά λαμβάνει προμήθειες όταν “κλείνονται” εργασίες. Οπότε, δεν βλέπω το λόγο γιατί έστω να μη το δοκιμάσει κανείς , είτε ως εργοδότης, είτε ως εργαζόμενος freelancer.

Θα πρότεινα επίσης να διαδώσετε το κείμενο αυτό είτε μέσω mail, είτε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) ή των blog σας, μιας και μπορεί να δώσει ευκαιρίες απασχόλησης σε άνεργους, φίλους και μη.

 

Δείτε το νέο άρθο για το Freelancer:"Πως να πάρω δουλειές στο Freelancer;"

 

*Δοκιμάστε την ελληνική υπηρεσία Douleutaras.gr που είναι σαν το Freelancer

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Ενέργειες
Βαθμολογία
17 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις