Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
 •  
 
Άρθρο
16.02.2011 17:22    Σχόλια: 3    Κατηγορίες: Affiliate      Ετικέτες: linkwise  affiliate  συνέντευξη  

Linkwise LogoGetpaidlogo

Getpaid.gr: Μαζί μας έχουμε την Κατερίνα Καραγιάννη, Affiliate Director της Linkwise. Γεια σου Κατερίνα, καλώς όρισες στο Getpaid.gr.
Κατερίνα Καραγιάννη
Κατερίνα: Γειά σου Δημήτρη! Χαίρομαι πολύ που έχω την ευκαιρία να απαντήσω σε ερωτήσεις που –ελπίζω τουλάχιστον- θα ενδιαφέρουν τους αναγνώστες του Getpaid.gr!

Getpaid.gr: Τι είναι με δυο λόγια η Linkwise και το Affiliate Marketing;

Κατερίνα: H Linkwise είναι η εταιρεία που ουσιαστικά έφερε το Affiliate Marketing στην Ελλάδα, ανοίγοντας το πρώτο ελληνικό Affiliate Network. To Affiliate Marketing είναι ένας πρωτοποριακός για τα ελληνικά δεδομένα τρόπος προβολής στο Internet, ο οποίος όμως είναι πολύ διαδεδομένος εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Βασίζεται στο μοντέλο πληρωμής Cost per Action (CPA) την πληρωμή δηλαδή με βάση το αποτέλεσμα , σύμ φωνα με το οποίο ο διαφημιζόμενος πληρώνει μόνο όταν ολοκληρώνεται η ενέργεια-στόχος της διαφημιστικής καμπάνιας (π.χ. μια πώληση ή η εγγραφή χρηστών).

Getpaid.gr: Ποιοί μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες που προσφέρετε;

Κατερίνα: Κατ’αρχήν οι διαφημιζόμενοι, οι οποίοι όπως είπαμε έχουν την ευ καιρία να προβληθούν με το ελάχιστο δυνατό οικονομικό ρίσκο καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να πληρώσουν για τη διαφήμισή τους μόνο με βάση το αποτέλεσμα που έρχεται μέ σα από αυτή. Μεγάλα οφέλη όμως μπορούν να αποκομίσουν και οι affiliates (ή αλλιώς publishers) αυτοί δηλαδή οι οποίοι θα αναλάβουν να προβάλλουν το διαφημιζόμενο. Ενώ το μοντέλο Cost per Action απαιτεί περισσότερη δουλειά και πειραματισμό από τον affiliate καθώς δεν αρκεί απλά να τοποθετήσει μια διαφήμιση στην ιστοσελίδα του για να πληρωθεί, του δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να κερδίσει πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής (CPM, CPC) εφόσον προωθήσει την κατάλληλη καμπάνια στο κατάλληλο κοινό και με τον κατάλληλο τρόπο.

Getpaid.gr: Τι είδους εταιρείες έχουν affiliate προγράμματα στην Linkwise;

Κατερίνα: Οποιοσδήποτε διαφημιζόμενος μπορεί να αποκτήσει affiliate πρόγραμμα, αρκεί να έχει ιστοσελίδα και να θέλει να πετύχει κάτι μέσα από αυτή. Οι δύο βασικές κατηγορίες πάντως είναι οι διαφημιζόμενοι που πραγματοποιούν πωλήσεις online και πληρώνουν μέσα από την affiliate καμπάνια τους ένα ποσοστό επί της αξίας της κάθε πώλησης και αυτοί που έχουν στόχο κάποια άλλη ενέργεια (πιο συνηθισμένη η εγγραφή χρηστών) και πληρώνουν ένα σταθερό ποσό για κάθε ενέργεια.
Αυτή τη στιγμή στο δίκτυό μας είναι διαθέσιμες 78 καμπάνιες, τις οποίες οι εγγεγραμμένοι affiliates μπορούν να προωθήσουν. Ενδεικτικά μερικοί πελάτες μας: Travelplanet24, Buldoza.gr, Aggeliopolis, Ricardo, Vodafone, Dionic Solar, Folli Follie, LuxStyle, Yoox.com, LaRedoute, MelinaMay, Days4u, MyShoe, AVON, Grepolis, Travian, Mybet, Ouaou, Patini, SkroutzStore, TellMeMore, Toi&Moi, Z-mall, 24 deal sites καθημερινών προσφορών αλλά και πολλά ακόμη καταστήματα!

Getpaid.gr: Πότε και πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε αυτή σας την προσπάθεια;

Κατερίνα: Η ιδέα γεννήθηκε το 2006 στη Μ. Βρετανία όπου ο συνέταιρός μου ο Γιώργος Συμεωνίδης εργαζόταν σε ένα από τα μεγαλύτερα online marketing agencies. Για να φτάσουμε βέβαια στην υλοποίηση έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια ζύμωσης και προετοιμασίας στα οποία προέκυψε και το άλλο μας Διαδικτυακό project, το Days4u.gr και η προσθήκη στην ομάδα του έτερου συνεργάτη μας, του Γιώργου Σωτηρόπουλου ο οποίος έφερε πολύτιμη εμπειρία από την ελληνική διαφημιστική αγορά.

Getpaid.gr: Είσαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία σας; Το affiliate marketing είναι σε εμβρυικό στάδιο στην Ελλάδα. Πως βλέπετε την ανταπόκριση των affiliates και των merchants;

Κατερίνα: Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο σε σχέση με το εξωτερικό όπου το affiliate marketing είναι μια πολύ ώριμη αγορά που μετράει πλέον πάνω από 10 χρόνια ανάπτυξης. Είναι όμως επίσης αλήθεια πως ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο έχουμε δει μέσω της Linkwise κατακόρυφη αύξηση στην ανταπόκριση από όλες τις πλευρές (διαφημιζόμενους και affiliates) και ως αποτέλεσμα στη δουλειά που γίνεται μέσω του δικτύου. Αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε, η εικόνα αυτή μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον.

Getpaid.gr: Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Κατερίνα: Θέλουμε με γρήγορα βήματα να καλύψουμε το προαναφερθέν κενό μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού ώστε να γίνει και εδώ το affiliate marketing υπολογίσιμη δύναμη στην online διαφημιστική αρένα. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να παρέχουμε συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες μέσω του Linkwise Affiliate Network αλλά και να επενδύσουμε σημαντικά στην εκπαίδευση της αγοράς (τόσο των affiliates όσο και των διαφημιζόμενων) ώστε όλο και περισσότεροι να εμπιστευθούν το affiliate marketing και να επενδύσουν σε αυτό.

Getpaid.gr: Γιατί κάποιος θα πρέπει να σας επιλέξει και να σας εμπιστευτεί;

Κατερίνα: Η Linkwise είναι το πρώτο και με διαφορά το μεγαλύτερο affiliate δίκτυο στην Ελλάδα. Η ομάδα μας έχει μεγάλη εμπειρία από CPA και CPS καμπάνιες και μπορεί να δουλέψει μαζί με τους διαφημιζόμενους ώστε να σχεδιάσουμε μαζί ένα κερδοφόρο αλλά και δίκαιο affiliate πρόγραμμα. Κατανοούμε απόλυτα και τις 2 πλευρές που εμπλέκονται (διαφημιζόμενους και affiliates) αφού έχουμε υπάρξει και από τις 2 πλευρές στο παρελθόν! Έχουμε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων sites με τα οποία διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις, παρέχοντας customer service, υποστήριξη, συμβουλές και εκπαίδευση.

Getpaid.gr: Πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά; Φαντάζομαι θα σου παίρνει πολλές ώρες...

Κατερίνα: Η δική μου δουλειά ως Affiliate Director, είναι η επαφή με όλους τους εγγεγραμμένους affiliates του δικτύου και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της στρατηγικής προώθησης της κάθε affiliate καμπάνιας. Από τη στιγμή που θα ανέβει μια καμπάνια στο δίκτυο, είναι δουλειά μου να βρω τους τρόπους για την καλύτερη προώθησή της και να προτείνω σε affiliates τρόπους να αυξήσουν τα κέρδη τους. Φυσικά, ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς είναι η καθημερινή επαφή με τους affiliates, τηλεφωνικά και με email. Απαντάω σε ερωτήσεις γενικές για το affiliate, τεχνικές ερωτήσεις που μπορεί να έχουν να κάνουν με τους κώδικες και τα δημιουργικά της κάθε καμπάνιας, μου ζητούν συμβουλές και προτάσεις για τους τρόπους προώθησης αλλά και ιδέες για νέα project και affiliate sites. Η καθημερινότητά μου περιλαμβάνει «λίγο από όλα»... αυτό είναι το πιο δύσκολο αλλά και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της δουλειάς μου

 

Getpaid.gr: Όλη αυτή η προσπάθεια που κάνεις έχει αποτέλεσμα. Τουλάχιστον εδώ στο Getpaid έχουμε ίδια εμπειρία ως affiliates, και είμαστε ευχαριστημένοι για την ποιότητα της δουλειάς σου και την άψογη εξυπηρέτηση της Linkwise. Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις που μας έδωσες και τον χρόνο που μας αφιέρωσες!


Κατερίνα: Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Ελπίζω να φάνηκαν χρήσιμα αυτά που είπαμε και είμαι όπως πάντα στη διάθεσή σας για περαιτέρω συζητήσεις, απορίες και προτάσεις!


*Η Κατερίνα Καραγιάννη είναι Affiliate Director της Linkwise

 

 

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ LINKWISE

Η ομάδα της Linkwise

Από αριστερά προς τα δεξιά: Κατερίνα Καραγιάννη - Affiliate Director, Γιώργος Σωτηρόπουλος - Client Services Director, Γιώργος Συμεωνίδης - Managing Director

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
 •  doctorpc έγραψε 2188 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  σωστα ειναι οντως αρκετα κατατοπστικο
   
     
   
   
  -1 πόντος
   
 •  policymaker έγραψε 2393 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  ευχαριστούμε για τη συνέντευξη!
   
     
   
   
  -1 πόντος
   
 •  testudo έγραψε 2408 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  πολυ κατατοπιστικό άρθρο!συγχαρητήρια για τη συνέντευξη!
   
     
   
   
  -1 πόντος
   
Ενέργειες
Βαθμολογία
7 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις