Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Άρθρο
20.05.2010 14:50    Σχόλια: 0    Κατηγορίες: Κέρδίστε μέσω Internet      Ετικέτες: eshop  build site  

Κάτι που έχει εισαχθεί και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι η παρουσία ακόμα και μικρών επιχειρήσεων στο web. Συνήθως, πρόκειται για απλές στατικές σελίδες. Πολλοί επιχειρηματίες θεωρούν πως αυτό είναι αρκετό, αν όχι περιττό. Εγώ θα έλεγα, πως είναι απαραίτητο και όχι αρκετό. Είναι σημαντικό, αυτές οι σελίδες να ανανεώνονται και να παρέχουν νέα, όπου χρειάζεται, αλλιώς δίνουν την εντύπωση του παρατημένου και αποτελούν δυσφήμιση για την επιχείρησή σας. Ακόμα, θα μπορούσατε να ενημερώνετε όσους εγγράφονται για νέες υπηρεσίες και προϊόντα μέσω mail.  Αν δεν έχετε παρουσία στο διαδίκτυο, θεωρώντας πως είναι κάτι το δύσκολο ή το ακριβό, διαβάστε το άρθρο για τους online website builders, όπως είναι το Webnode ή το Webstarts. Τα παραπάνω sites επιτρέπουν και σε έναν αρχάριο του internet, να διαμορφώσει το δικό του ιστότοπο. Υπάρχουν free εκδόσεις αν θέλετε να "παίξετε" και να δείτε πως λειτουργούν.

Προχωρήστε ένα βήμα παραπάνω, μετατρέποντας την επιχείρηση σας, αν είναι εμπορική, σε eshop.  Θα ανακαλύψετε πως δεν είναι καθόλου δύσκολο, μεσα από την ελληνική online εφαρμογή Skroutzstore. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να επεκτείνετε τις πωλήσεις σας, να δώσετε τη δυνατότητα στους πελάτες σας να παρακολουθούν όλα σας τα προϊόντα και να γνωρίζουν τις καλές σας τιμές. Ακόμα πιο εύκολα και απλά,  χρησιμοποιήστε ένα site πωλήσεων, όπως είναι το το Xestock.gr.

Παράλληλα, όπως διαφημίζεστε στον τύπο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, δοκιμάστε το και ιντερνετικά. Είναι εύκολο, οικονομικό και αποτελεσματικό. Εύκολο, γιατί γίνεται από την άνεση του καναπέ σας. Oικονομικό, γιατί δεν βασίζεται στο μονοπώλιο των λιγοστών μέσων ενημέρωσης. Aποτελεσματικό, γιατί στηρίζεται στη στοχευμένη διαφήμιση που προσφέρει το internet. Τα κυριότερα εργαλεία σε αυτή σας την προσπάθεια θα είναι το Google Adwords (μάθετε πως λειτουργεί εδώ) και το Facebook Ads. Αν θέλετε να δοκιμάστε κάτι ελληνικό εγγραφείτε στο Ad24.gr. Θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο και για αυτά. Πληρώνετε λίγα λεπτά του ευρώ, για κάθε κλικ ή για χιλιάδες εμφανίσεις των διαφημίσεων, που θα φέρνουν κίνηση στο site σας, το eshop σας ή το κλασσικό μαγαζί σας. Μπορείτε να επιλέξετε σχετικές λέξεις κλειδία ή γεωγραφικά κριτήρια, για να κάνετε τη διαφήμιση σας αποτελεσματική και οικονομική. Για παράδειγμα, αν έχετε φροντιστήριο για φοιτητές στη Θεσσαλόνίκη, θα μπορούσε η διαφήμιση να εμφανίζεται μόνο σε αυτούς.

Το site σας, τα προϊόντα σας και η επιχείρησή σας θα μπορούσαν να προωθηθούν και με πιο ιδιαίτερους τρόπους. Αν αγαπάτε αυτό που κάνετε και σας αρέσει να γράφετε, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε εύκολα ένα σχετικό Blog (Μάθετε πως, σχ. Άρθρο). Αν παρέχετε αξιόπιστη πληροφόρηση και το Blog σας είναι δημοφιλές, μπορείτε να το αξιοποιήσετε, προσελκύοντας νέους πελάτες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε ακόμα και αν είστε εξέχον μέλος σε κάποιο Forum. Αν είσαστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι, θα το καταφέρετε χωρίς να χρειαστεί να γίνετε spammers, σπάζοντας απλά τα νεύρα του κόσμου.

Ξέρετε τι είναι το freelancing(διαβάστε το σχετικό άρθρο); Αν είστε σχεδιαστής, γραφίστας, μεταφραστής, διδάσκετε, κατασκευάζετε sites κ.α., μπορείτε να παίρνετε δουλειές από το internet. Αυτό, για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε στο Freelancer. Επίσης, μπορεί να θέλετε να αναθέσετε μια εργασία για την εταιρεία σας, όπως το να κατασκευάσετε το site σας. Για παράδειγμα στο Logotournament θα δημιουργήσετε οικονομικά ένα καταπληκτικό λογότυπο για την εταιρεία σας, προϊόν διαγωνισμού από επαγγελματίες σχεδιαστές.

Μια νέα ευκαιρία που δημιουργείται είναι τα Deal Sites. Μέσα από αυτές τις σελίδες ηλεκτρονικών προσφορών μπορείτε να πουλήσετε μαζικά τα προϊόντα σας και τις υπηρεσίες σας. Για το πως ακριβώς λειτουργούν μπορείτε να διαβάσετε στο "Η επιχείρησή σου και τα Group Buying Sites".

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Ενέργειες
Βαθμολογία
2 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις