Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Άρθρο
30.01.2010 21:05    Σχόλια: 0    Κατηγορίες: Build a site      Ετικέτες: create a community  

Τι είναι οι online κοινότητες; Θα τα δείτε και ως social networks, web communities κ.α. Δίνουν τη δυνατότητα δικτύωσης και επικοινωνίας ανθρώπων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Περιλαμβάνουν συνήθως Forums, Blogs, Chat και άλλα εργαλεία. Μια τέτοια είναι και το getpaid.gr. Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε συνεχή ακμή και αποτελούν τη φυσική εξέλιξη των forums. Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι μεγάλα, καθώς η χρήση του internet συνεχώς εντείνεται και υπάρχουν ακόμα παρθένα εδάφη.

Με τι μπορεί να πραγματεύεται μια κοινότητα; Μπορεί να αποτελεί σημείο συνάντησης συντοπιτών ή ατόμων με κοινό επάγγελμα, δραστηριότητα ή hobby. Η απουσία τους σε κάποιες περιπτώσεις βγάζει μάτι, οπότε αρπάξτε την ευκαιρία!

Είναι εύκολη η δημιουργία τους; Δεν φαντάζεστε πόσο. Ευτυχώς και εδώ έχουμε τους online website builders(μάθε τι είναι). Έτσι χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μπορείτε να κατασκευάσετε και να διαμορφώσετε όπως θέλετε τη δική σας κοινότητα. Σε αυτή την περίπτωση, κορυφαίες τέτοιες υπηρεσίες προσφέρει το SocialGo . Επιπλέον, για λίγο πιο προχωρημένους υπάρχει το πραγματικά φοβερό Dolphin της Boonex. Το τελευταίο είναι script που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον server της αρεσεκείας σας. Να σημειώσουμε πως υπάρχουν εντελώς δωρεάν εκδόσεις αυτών των υπηρεσιών.

Που βρίσκεται η δυσκολία; Μην περιμένετε πως όλα θα είναι ρόδινα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι δυσκολίες αφήνουν περισσότερα πεδία ελεύθερα και περιορίζουν τον ανταγωνισμό. Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά δύσκολο να «πιάσει» μια κοινότητα. Χωρίς ενεργό και πολυπληθές κοινό είναι αποκρουστική και άνευ σημασίας. Συμφιλιωθείτε με την ιδέα, πως αυτή την εικόνα θα παρουσιάζει στην αρχή. Αυτό δεν θα τη βοηθά να συγκεντρώνει επισκέψεις. Ακόμα και όσοι έλθουν στη σελίδα σας, πιθανότατα δεν θα παραμείνουν και δύσκολα θα επιστρέψουν. Αυτός ο φαύλος κύκλος αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την προσπάθειά σας.

Πως θα το αντιμετωπίσω; Ούτως ή άλλως ως ιδιοκτήτης, θα πρέπει να είστε ο πρώτος που θα φροντίζει να προσφέρει περιεχόμενο. Πόσο μάλλον στην αρχή. Μπορεί να πρόκειται για άρθρα, οδηγούς, links, η εξειδικευμένα εργαλεία. Αν ήδη έχετε ένα γνωστό site ή blog(τι είναι), η μετατροπή του σε κοινότητα, θα είναι πιο εύκολη από το να ξεκινούσατε από την αρχή. Επίσης, στην περίπτωση που υπάρχει η υπόσταση κάποιου συλλόγου ή συνδέσμου εκτός διαδικτύου, δεν θα είναι δύσκολο να μεταφερθεί στο internet. Διαφορετικά, είναι αναπόφευκτη η διαφήμιση επί πληρωμή(δείτε το σχετικό άρθρο για το adwords). Όσο και φθηνή αν είναι η διαφήμιση μέσω internet, τα ποσά που θα χρειαστούν αρχικά δεν θα είναι μικρά. Είναι, όμως, κάτι που θα πρέπει να κάνετε αν πιστεύετε στο μέλλον και την ανάπτυξη της κοινότητας σας.

Αν τα καταφέρω τι θα έχω να κερδίσω; Το οφέλη μπορεί να είναι πολλαπλά. Αρχικά, μπορείτε να φιλοξενήσετε διαφημίσεις του Adsense, του Smowtion ή του Ad24.gr και να πληρώνεστε για αυτό. Είναι κάτι απλό και θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο. Παράλληλα μπορείτε να γίνετε affiliates και να προωθείτε προϊόντα και υπηρεσίες(κερδίστε ως affiliate). Από εκεί και πέρα θα μπορούσατε να προωθήσετε επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, ακόμα και εκτός του διαδικτύου. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, κάποιοι μπορεί να επιθυμούν να αναβαθμίσουν τον κοινωνικό τους ρόλο ή να έχουν πολιτικές φιλοδοξίες για παράδειγμα. Τέλος, μπορεί να μην έχετε σκοπό να κερδίσετε αλλά να θέλετε μια κοινότητα για το χωριό σας ή την αγαπημένη σας ομάδα.

Έχετε ποτέ δοκιμάσει να φτιάξετε ή έχετε δημιουργήσει τη δική σας ιντερνετική κοινότητα; Γράψτε τις εντυπώσεις σας και για το ποιά πλατφόρμα προτιμάτε(SocialGo…). Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχτεί σχετικό θέμα στο forum του getpaid.gr.

 

http://www.socialgo.com/

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Ενέργειες
Βαθμολογία
4 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις