Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Άρθρο
28.02.2011 19:42    Σχόλια: 0    Κατηγορίες: group buy/deal a day      Ετικέτες: group buying  one deal a day  create group buy  group script  

Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για το πως μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί τις σελίδες μαζικών αγορών για την επιχείρησή του. Αν δεν γνωρίζετε τι είναι τα group buying sites θα πρέπει να διαβάσετε για περισσότερα αυτό.”One deal a day: Εκμεταλλευτείτε το ως affiliates ή καταναλωτές”. Επιγραμματικά, οι επιχειρήσεις προσφέρουν μέσω ηλεκτρονικών κουπονιών μεγάλες εκπτώσεις, αλλά πετυχαίνουν μαζικές πωλήσεις και διαφήμιση στους χιλιάδες χρήστες αυτών των sites, που λαμβάνουν ενημέρωση κυρίως μέσω email. Αυτό ωφελεί επιχειρήσεις και καταναλωτές.

 

 

Το μοντέλο κάνει θραύση στο εξωτερικό, με την Groupon, που είναι παγκοσμίως ο ηγέτης του είδους, να αξίζει ήδη δισεκατομμύρια. Στην Ελλάδα αυτές οι εξελίξεις έρχονται με κάποια υστέρηση. Τον τελευταίο χρόνο όμως, έχει ξεκινήσει και εδώ ένα “πάρτυ” δημιουργίας σελίδων μαζικών πωλήσεων. Ήδη, αυτές μπορεί να ξεπερνούν τις 50.

 

 

Ίσως αρκετοί από εσάς, με αυτά τα δεδομένα, να σκέφτεστε πως θα ήταν δυνατόν να αποτελεί ευκαιρία για εσάς η δημιουργία του δικού σας group buying site η πιο απλά deal site. Οι περισσότεροι, μάλλον λανθασμένα, θεωρείτε πως η βασική δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος θα είναι η κατασκευή της σελίδας. Έτσι από τη στιγμή που δεν έχετε ιδιαίτερες γνώσεις στο web developing, μάλλον απορρίπτετε αυτή την ιδέα. Σε αυτό δεν έχετε δίκιο. Υπάρχουν έτοιμα scripts για αυτό τον λόγο. Ένα από τα πιο γνωστά από αυτά είναι το couponpress. Έτσι, αυτό που χρειάζεται είναι η παραμετροποίηση τους, που είναι περισσότερο θέμα λογότυπου, εμφάνισης και μετάφρασης. Επειδή η εικόνα θα πρέπει να είναι επαγγελματική, αν δεν έχετε πίστη στις δυνάμεις σας, καλό θα ήταν κάποιος ειδικός να αναλάβει να κατασκευάσει τη σελίδα για εσάς. Για να το κάνετε οικονομικά, έχετε την επιλογή να αναζητήσετε ένα freelancer από το Freelancer. Για περισσότερα διαβάστε το άρθρο για τα freelance sites.

 

 

Η αλήθεια είναι πως η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς πρόκειται να είναι η γνωστοποίηση του site σας και η εύρεση επιχειρήσεων που είναι διατεθειμένες να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις. Αν δεν καταφέρετε να έχετε πολλά μέλη, πως θα διαπραγματευτείτε με τις επιχειρήσεις καλύτερη τιμή; Αν δεν έχετε “χτυπητές” προσφορές πως θα προσελκύσετε μέλη; Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που δεν ευνοεί τους νεοεισερχόμενους στον χώρο. Δεν νοείται, λοιπόν, επιτυχία αν δεν ξοδευτούν σημαντικά ποσά για την προώθηση της σελίδας σας.

 

Ήδη, τα περισσότερα από αυτά τα sites διαφημίζονται έντονα και προσφέρουν προμήθειες σε affiliates για να μπορέσουν οι προσφορές τους να γνωστοποιηθούν μέσα από blogs και sites. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσα από τα τρία μέχρι στιγμής ελληνικά Affiliate Networks (Linkwise, ClickBanner, Forestview)(εδώ μάθετε τι είναι το Affiliate Marketing). Αν τώρα θέλετε να διαφημιστείτε πληρώνοντας “με το κλικ” ή τις εμφανίσεις μπορείτε να πάτε σε Ad serving δίκτυα όπως το Adwords της Google, το Ad24.gr, ή το Smowtion (σχετικό άρθρο για το πως μπορείτε να διαφημιστείτε στο Internet). Να έχετε υπόψιν σας πως η διαφήμιση θα αποτελέσει το βασικότερο έξοδο και κόστος του όλου εγχειρήματός σας. Από την άλλη θα είναι αυτό που θα κρίνει την επιβίωση σας στα πλαίσια ενός ραγδαία αυξανόμενου ανταγωνισμού, αλλά και αυτό που τελικά θα μεγεθύνει τις πωλήσεις σας και θα δημιουργεί μεγαλύτερα έσοδα και κέρδη.

 

Όσον αφορά την προσέλκυση επιχειρήσεων η αρχή θα είναι δύσκολη. Μεγαλύτερες εκπτώσεις μπορούν να επιτευχθούν κυρίως από αυτές που προσφέρουν υπηρεσίες και έχουν χτυπηθεί αρκετά από την κρίση. Ταβέρνες, ξενοδοχεία, κέντρα αισθητικής κ.α. θα μπορούσαν, δηλαδή, να αποτελούν τους βασικούς σας στόχους. Αν αντιμετωπίζετε μεγάλη δυσκολία σε αυτό το κομμάτι για αρχή ίσως να ήταν καλή ιδέα να μειώσετε τις προμήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Getpaid.gr τα site καθημερινών προσφορών λαμβάνουν αυτή τη στιγμή περίπου το 30% της αξίας ενός κουπονιού. Επειδή ο ανταγωνισμός στην αγορά αυτή θα γίνεται όλο και πιο οξύς, πιστεύω πως αυτό το ποσοστό σταδιακά στο μέλλον θα φτάσει σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

 

Εμείς και σε επόμενα άρθρα θα παραμείνουμε στο θέμα των σελίδων καθημερινών προσφορών. Θεωρούμε πως πρόκειται για ένα χώρο που αναμένεται να μετατρέψει ακόμα και τις πιο παραδοσιακές αγορές σε ηλεκτρονικές. Αυτό αναμένεται να δώσει μεγάλες ευκαιρίες κέρδους σε όσους αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες. Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε για το πως μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί μέσα από ένα site ή blog την νέα εποχή αγορών.

 

 

Υ.Γ. 1. Αν θέλετε να βλέπετε καθημερινά όλες τις προσφορές μαζεμένες σε μια και μόνο σελίδα, επισκεφθείτε  Extradeals.gr

Υ.Γ. 2. Μην ξεχνάτε πως η κοινότητά μας στηρίζεται στη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ των μελών. Οπότε, αν έχετε οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το forum του Getpaid.gr.

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Ενέργειες
Βαθμολογία
1 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις