Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
 •  
 
Άρθρο
25.09.2012 18:01    Σχόλια: 1    Κατηγορίες: Build a site      Ετικέτες: build a site  niche marketing  επιλογή θεματολογίας  

απορία

Τι Site να φτιάξω;

Όπως έχουμε γράψει στο Getpaid.gr, ένας από τους τρόπους να κερδίζετε χρήματα από το διαδίκτυο είναι να λειτουργείτε κάποιο site και να το εκμεταλλεύεστε οικονομικά μέσα από διαφημίσεις. Το όφελος που είναι δυνατόν να προκύψει, είναι συνάρτηση της επισκεψιμότητας και της θεματολογίας, καθώς κάποιες «λέξεις-κλειδιά» έχουν μεγαλύτερη αξία στη διαφημιστική αγορά. Σημαντικό, είναι να επιλέξετε συγκεκριμένο θέμα όπως επιτάσσει το «Niche Marketing - Γιατί να επιλέξω ένα μόνο θέμα και γιατί;»

Τι site θα μπορούσατε να φτιάξετε, λοιπόν; Εδώ έχετε να αντιμετωπίσετε ένα σοβαρό δίλλημα, που απασχολεί ακόμα και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου. Θα αναλύσετε τις ικανότητές σας και τα δυνατά σας σημεία, ανακαλύπτοντας που υπερτερείτε ή θα εξετάσετε τα «κενά» της αγοράς και τις ευκαιρίες που ξεπηδούν προσαρμόζοντας τον εαυτό σας σε Δίλλημααυτά; Στη μια περίπτωση δίνετε έμφαση στο τι είστε εσείς, ενώ στη δεύτερη στο πως είναι το περιβάλλον σας. Αν ακολουθήσετε τον πρώτο δρόμο θα επιλέξετε θέματα που σας ενθουσιάζουν, για τα οποία γνωρίζετε αρκετά και είσαστε διατεθειμένοι να μάθετε ακόμα περισσότερα. Διαφορετικά, θα ψάξετε για θέματα που σχετίζονται με χρυσοφόρες «λέξεις-κλειδιά», εστιάζοντας εκεί που υπάρχει αρκετό ενδιαφερόμενο κοινό, αλλά μικρός ανταγωνισμός από άλλες σελίδες.

Καλό είναι να μην οδηγηθούμε ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο άκρο. Πάντως, τα περισσότερα βιβλία επιχειρηματικής στρατηγικής δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο εσωτερικό κομμάτι. Εκεί πρέπει να είναι η αφετηρία  σας, για έναν ακόμα λόγο. Οι περισσότεροι συνήθως προσδοκάτε σε ένα συμπληρωματικό εισόδημα. Λίγοι από εσάς σκέφτεστε να επενδύσετε τόσο σοβαρά σε χρόνο και χρήμα για ένα αποτέλεσμα που όντως είναι αμφιλεγόμενο. Έτσι, η ενασχόληση σας θα είναι περιστασιακή, ενώ στην αρχή τουλάχιστον το εισόδημά σας θα είναι μηδενικό. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να είσαστε πολύ «στρατιωτικοποιημένοι» για να συνεχίσετε να ασχολείστε επίμονα με κάτι που δεν αγαπάτε υπερβολικά, όταν χωρίς επιμονή η αποτυχία είναι δεδομένη. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως ξεπερνάτε το πρώτο δύσκολο διάστημα. Πως θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε σε ποιοτικό και εξειδικευμένο περιεχόμενο όταν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των αναγνωστών σας συνεχώς θα αυξάνουν;

Από πού να ξεκινήσω; Αρχικά, καταγράψετε όσα σας ταιριάζουν και αγαπάτε, ενώ εξετάστε αν κάποια από αυτά μπορούν να συνδυαστούν. Στηαφετηρία συνέχεια εντοπίστε κάποιες από τις ικανότητες που μπορεί να έχετε. Αν για παράδειγμα είσαστε καλοί στο γράψιμο, έχετε μεγάλο πλεονέκτημα στο να μπορείτε να διατηρήσετε ένα Blog ή μια σελίδα με συνεχώς ανανεούμενο περιεχόμενο και άρθρα. Αν πάλι όχι, σίγουρα οι επιλογές σας θα περιοριστούν, αλλά μπορεί να ανοίξουν νέοι δρόμοι μέσα από κάποιο άλλο ξεχωριστό προσόν σας ή τη καινοτόμα σκέψη σας. Με βάση τα παραπάνω αρχίστε να σκέφτεστε συγκεκριμένες ιδέες και σημειώστε τις.

Στην πορεία στρέψτε την προσοχή σας στο εξωτερικό περιβάλλον. Ποιες από αυτές τις ιδέες μπορούν να φέρουν κέρδη και υψηλή επισκεψιμότητα; Αν θέλετε να δημιουργήσετε π.χ. ένα νέο portal υγείας, οι πιθανότητες επιτυχίας δεν είναι με το μέρος σας επειδή ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και ήδη αρκετές σελίδες έχουν δημιουργήσει ασυναγώνιστο περιεχόμενο και φήμη. Εκεί, είτε θα διαφοροποιηθείτε ή θα γίνετε πιο συγκεκριμένοι. Στο παράδειγμά μας δηλαδή, μια επιλογή θα ήταν να δημιουργήσετε μια σελίδα που θα αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ασθένεια ή τύπο ασθένειας. Γίνετε τόσο συγκεκριμένοι ώστε να αποφύγετε τον έντονο ανταγωνισμό, αλλά όχι τόσο ώστε να απευθύνεστε σε τόσο λιγοστό κοινό που ακόμα και αν το κατακτήσετε πλήρως η επισκεψιμότητά σας να είναι ασήμαντη.

Θα πρέπει δηλαδή να ισορροπήσετε ανάμεσα στο «ευρύ» και το «στενό». Όπως είπαμε, αυτό γίνεται «παίζοντας» με το θέμα, αλλά μη ξεχνάτε πως μπορείτε να το κάνετε και σε άλλα επίπεδα (π.χ. γεωγραφικά ή γλώσσας). Το site για μια σπάνια συγκεκριμένη νόσο θα ήταν  πολύ «στενό» αν αφορούσε μερικές εκατοντάδες Ελλήνων, αλλά θα ήταν πολύ ευρύτερο ως αγγλόγλωσσο, αφορώντας χιλιάδες αναγνωστών. Απλά τότε, πάλι θα κινδύνευε να συναντήσει απαγορευτικό ανταγωνισμό. Αντίστροφα, ακόμα και το πιο γενικού περιεχομένου portal, θα γινόταν «στενό» αν κατευθυνόταν σε τοπικότερο επίπεδο.

Μάλλον, οι απορίες που θα σας έχουν δημιουργηθεί θα είναι αρκετές και εύλογες: Πως μπορώ να βγάλω χρήματα μέσα από διαφημίσεις; Πόσα μπορώ να βγάλω και με ποια επισκεψιμότητα; Πως θα κατασκευάσω ένα site;

Απαντήσεις θα λάβετε διαβάζοντας τα παρακάτω:

Online Website Builders! Φτιαξτε πανέυκολα ένα site!

Affiliate Marketing ή Ad Serving; (οι δύο βασικοί τύποι εσόδων από διαφημίσεις)

*Μη διστάζετε να χρησιμοποιείτε το Forum του Getpaid.gr για όποια σας απορία ή για ότι θέλετε να σχολιάσετε.

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
 •  el3ak έγραψε 1842 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Φτιάξε ένα σαιτ με Mix Παπανδρέου, Καραμανλή και Τζούλια και θα δεις τι traffic θα πέσει. lol
   
     
   
   
  3 πόντοι
   
Ενέργειες
Βαθμολογία
3 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις