Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
 •  
 
Άρθρο
26.11.2011 11:52    Σχόλια: 2    Κατηγορίες: Blogging      Ετικέτες: ρούλα σαλταπήδα  blog  blog tips  λάθη bloggers  

 Κυκλοφορούν πολλά πράγματα που μπορούμε να βάλουμε στο blog μας, αλλά είναι όλα χρήσιμα;

Εντάξει, το καταλαβαίνω ότι κορίτσια είμαστε και θέλουμε μια σελίδα που να είναι και ροζ, να έχει και glitter, να παίζει και μουσική, να ανάβουν και λαμπιόνια και να κάνει και μαγικά! Αλλά μήπως τελικά όλα αυτά δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στη σελίδα μας, με αποτέλεσμα να διώχνουν τον κόσμο δυσαρεστημένο, αντί να τον κρατούν;

 Πάντα μιλάμε για τις περιπτώσεις των bloggers που θέλουν να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από τη σελίδα τους και όχι για αυτούς που θέλουν να έχουν απλά μια προσωπική σελίδα.

1.       Ένα αρνητικό στοιχείο για μια σελίδα, που κάνει τον επισκέπτη να φύγει τρέχοντας είναι τα φανταχτερά και παράξενα γράμματα και οι τεράστιες εικόνες. Το μέγεθος, το χρώμα και ο τύπος της γραμματοσειράς είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να διαβάσει κάποιος ολόκληρο το άρθρο μας. Πρέπει να είναι ευανάγνωστο, χωρίς πολύχρωμο background, γιατί ζαλίζει το μάτι και αγανακτεί τον αναγνώστη. Επίσης, τα πολύ μικρά γράμματα πρέπει να αποφεύγονται, γιατί κανείς δεν θα κάτσει να παιδευτεί για να διαβάσει δυο σειρές και φυσικά δεν θα κάτσει να χρησιμοποιήσει το zoom του περιηγητή για να βγάλει άκρη.

2.       Το επόμενο πράγμα που ενοχλεί απίστευτα τους αναγνώστες είναι οι διαφημίσεις. Ειδικά τώρα που οι επισκέπτες του διαδικτύου έχουν καλύτερη γνώση της χρήσης του internet και ξέρουν ότι οι διαφημίσεις στα blogs φέρνουν κέρδος για τον ιδιοκτήτη της σελίδας, δεν είναι ανάγκη να του το τρίβετε στα μούτρα. Αν θέλει να πατήσει σε κάποιο προϊόν και να το αγοράσει θα το κάνει έτσι κι αλλιώς. Δεν χρειάζεται ανάμεσα σε κάθε γραμμή του άρθρου σας να υπάρχει διαφήμιση Google ή affiliate link. Φανταστείτε πως μπαίνετε σε ένα κατάστημα με ρούχα και έρχονται τρεις πωλήτριες πάνω απ’ το κεφάλι σας, η κάθε μια με διαφορετικό προϊόν και σας πρήζουν να τα αγοράσετε, ενώ εσείς μπήκατε για να χαζέψετε. Κάπως έτσι αισθάνεται ο επισκέπτης μιας τέτοιας σελίδας. Κάντε το με τρόπο που να σέβεστε τον επισκέπτη σας και αυτός θα σας ανταμείψει αναλόγως. Μπήκε στη σελίδα να μάθει κάτι ή να περάσει το χρόνο του, ας το σεβαστούμε. Έτσι και θα μείνει περισσότερο χρόνο στη σελίδα μας και θα πατήσει σε κάποιο από τα link μας, αφού θα έχει πειστεί για το προϊόν που διαφημίζουμε. Το marketing είναι ολόκληρη επιστήμη και στο Getpaid υπάρχουν άπειρες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πουλήσετε παρέχοντας γνώση και πληροφορίες.

3.       Μουσική και απανωτά videos από το YouTube. Έχει τύχει πολλές φορές να μπω σε ένα blog που πραγματικά ήθελα να διαβάσω τα άρθρα του και το έκλεισα αμέσως, γιατί στις δύο τα ξημερώματα (που μου ήρθε να χαζέψω στο net) παραλίγο να ξεσηκωθεί η πολυκατοικία με μια ξεγυρισμένη… ροκιά! Έτρεξα να το χαμηλώσω (είχα ξεχάσει τα ηχεία στο τέρμα) και τελικά πάτησα το x γιατί η ροκιά δεν έλεγε να σταματήσει. Επίσης μέσα σε δεκάδες videos και διαφημίσεις δεν μπορούσα να βρω το συγκεκριμένο που ούρλιαζε! Ουδέν σχόλιο.

4.        Άχρηστα widgets: Μερικά είναι για ομορφιά και δεν προσφέρουν τίποτα. Αποπροσανατολίζουν τον επισκέπτη και  χάνει την ουσία της σελίδας μας, που είναι να διαβάσει το άρθρο μας, να σχολιάσει και αν έχουμε κάνει σωστή δουλειά να μας αποφέρει κέρδος.

5.       Τα Greeklish μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Δεν νομίζω, φυσικά, ότι υπάρχει κανείς που χρησιμοποιεί αυτή τη «γλώσσα» στις αναρτήσεις του. Σκόπιμο θα ήταν να μην χρησιμοποιείται ούτε στα σχόλια. Αναγνώστες και κάτοχοι σελίδων μπορούν να συνεννοούνται στα «κανονικά ελληνικά». Η μητέρα μου την περασμένη εβδομάδα έψαχνε μια συνταγή στο internet και βρέθηκε σε ένα blog, όπου τα μισά σχόλια για το γλυκό της τα έχασε, γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει αυτή την παράξενη ελληνική - αγγλική γλώσσα.

6.       Επίσης, η αναδημοσίευση υλικού είναι κάτι που δεν τιμά ιδιαίτερα τη σελίδα σας. Μπορείτε ανά διαστήματα να ανεβάζετε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση, αλλά αυτό που θέλετε είναι να διαβάζουν αυτά που έχετε να πείτε εσείς με τον δικό σας τρόπο και χαρακτήρα. Τουλάχιστον, όταν χρειάζεται να το κάνετε αναφέρατε την πηγή.

7.       Μην χρησιμοποιείτε υβριστικές εκφράσεις: Μου έτυχε να διαβάσω ένα post, σε ένα ελληνικό blog για το πώς να εγκαταστήσω ένα template στο Word Press. Καθώς ρουφούσα με μανία τις συμβουλές του αρθρογράφου είδα μπροστά μου το εξής: «…υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι που πιστεύουν ότι μπορούν…» Αυτόματα κατέβηκα για να διαβάσω τα σχόλια και είδα ότι είχε εισπράξει ότι έδωσε στον κόσμο: αποδοκιμασία για την φράση που χρησιμοποίησε. Εννοείται πως δεν διάβασα ούτε μια γραμμή παρακάτω.

Κανένα blog δεν «γεννήθηκε» επιτυχημένο. Η αναγνώριση είναι προϊόν προσπάθειας και σκληρής δουλειάς, αλλά πολύ περισσότερο επειδή οι επισκέπτες κατάλαβαν ότι τους σεβόμαστε. Η ποιότητα πρέπει είναι το πρώτο μέλημα ενός καλού blogger.

CU soon, με περισσότερες συμβουλές! Ως τότε keep blogging!

 

Ρούλα Σαλταπήδα

Blogger - Ζωγράφος- artpassion.gr

 

 

Διαβάστε όλα τα υπόλοιπα άρθρα της Ρούλας Σαλταπήδα στο Getpaid.gr

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
 •  gataros έγραψε 1559 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Ευχαριστώ για το άρθρο που μπορεί αν είναι πολύ χρήσιμο.

  http://money.evanrizo.com/?page_id= 188
   
     
   
   
  0 πόντοι
   
 •  sidarta έγραψε 2084 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  απολυτα σωστες αποψεις καλογουστες και απαραιτητες για βελτιωση του επιπεδου,επιτελους
   
     
   
   
  6 πόντοι
   
Ενέργειες
Βαθμολογία
6 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις