Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
 •  
 
Άρθρο
20.05.2010 07:22    Σχόλια: 7    Κατηγορίες: Ads      Ετικέτες: adsense  adbrite  ads  διαφημίσεις  ads24.gr  

Monetize your site!

 

Το να προβάλετε διαφημίσεις από τον ιστότοπό σας είναι κάτι πολύ απλό. Ούτε χρειάζεται να ψάξετε εσείς για αυτούς που θέλουν να διαφημιστούν, ούτε απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Τα προγράμματα Ad serving δίνουν τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους διαφημιστές και διαφημιζόμενους να συναντηθούν. Οι μεν πρώτοι είναι εκδότες (websites, blogs), ενώ οι δεύτεροι επιθυμούν να καταστήσουν γνωστά τα προϊόντα  τους ή τις υπηρεσίες τους. Ηγέτης στη συγκεκριμένη αγορά είναι το Google, με τα γνωστά Adsense (για εκδότες) και Adwords (για διαφημιζόμενους). Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το πρώτο, αφού ήδη έχουμε γράψει εδώ για το τελευταίο.

Πως ξεκινάω;;; Πηγαίνοντας στην αρχική σελίδα του Αdsense σας δίνεται η δυνατότητα να εγγραφείτε στην υπηρεσία. Από εκεί και πέρα, πηγαίνοντας στην καρτέλα Ρυθμίσεις AdSense> Διαχείριση διαφημίσεων μπορείτε να δημιουργήσετε νέες ενότητες διαφημίσεων. Έχετε να επιλέξτε μεταξύ διαφόρων μεγεθών και άλλων χαρακτηριστικών(διαφημίσεις κειμένου ή εικόνας, διαφημίσεις για αναζήτηση κ.α), που οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να μεταβάλετε στο μέλλον. Ο έλεγχος όλων αυτών των επιλογών είναι πολύ φιλικός προς τον χρήστη, είναι στα ελληνικά, ενώ υπάρχουν βοηθητικά άρθρα. Όταν ολοκληρώσετε και αυτή τη διαδικασία σας παρέχεται έτοιμος κώδικάς HTML, που απλά τον επικολλάτε στο σημείο που θέλετε να εμφανίζεται η συγκεκριμένη ενότητα διαφημίσεων. Καλό θα ήταν να δουλέψετε και με τα  κανάλια, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να στοχεύσουν τους διαφημιστικούς σας χώρους.

Που να τοποθετήσω τις διαφημίσεις;; Η απόφαση θα είναι προϊόν πειραματισμού, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Έχω παρατηρήσει πως πολύ αποδοτικές είναι οι διαφημίσεις που βρίσκονται στο τέλος ενός άρθρου ή μιας σελίδας.

Πόσα μπορώ να κερδίσω; To Adsense δεν επιτρέπει να αποκαλύπτονται τα ποσά που κερδίζονται. Ούτως ή άλλως διαφέρουν σημαντικά από site σε site. Να σημειώσουμε, πως τα κέρδη σας δεν προκύπτουν από τις εμφανίσεις αλλά από τα κλικ που γίνονται και από τη ζήτηση που έχουν οι διαφημιστικές σας ενότητες. Αν έχετε κάποιο website η blog με μεγάλη κίνηση, το Adsense μπορεί να γίνει το βαρύ πυροβολικό των εσόδων σας. Θα πρέπει όμως να ξέρετε πως θα πρέπει να έχετε χιλιάδες σελιδοπροβολές για να συμβεί αυτό. Μεγάλη σημασία έχει το site σας να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και θεματολογία. Αυτό θα του επιτρέψει να στοχευτεί από το google και τους διαφημιζόμενους. Έτσι η ζήτηση για το διαφημιστικό σας χώρο θα είναι μεγαλύτερη και οι διαφημίσεις που θα προβάλλονται θα είναι σχετικότερες, λαμβάνοντας περισσότερα κλικ και δίνοντας μεγαλύτερα κέρδη. Ένα site ποικίλης ύλης είναι ότι χειρότερο για να μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε οικονομικά. Για να ελέγξετε την αποδοτικότητα σας προσέξτε το CTR, που υποδηλώνει το ποσοστό των κλικ ανά τις εμφανίσεις και το eCPM, που εκφράζει τα κέρδη ανά χίλιες εμφανίσεις. Το σύνηθες eCPM πολύ δύσκολα ξεπερνά τα 10 δολάρια, αν και υπάρχουν αναφορές στο internet για μεγαλύτερα ποσά.

Δεν είναι, όμως μόνο το Google που δραστηριοποιείται σε αυτή την αγορά. Το αυστηρό πλαίσιο του adsense και η αντίδραση προς το μονοπώλιο της Google, που κατά πολλούς κερδίζει υπερβολικές προμήθειες, έχουν οδηγήσει αρκετούς σε ανταγωνιστικές λύσεις.

Μπορείτε, λοιπόν, να δοκιμάστε το Smowtion και το ελληνικό Ad24.gr

 

 

Monetize your site!

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
 •  xastel έγραψε 2617 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  To link για το snowmotion ειναι λαθος
   
     
   
   
  2 πόντοι
   
 •  Dimitrios έγραψε 2629 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  χρειάζονται πολλές σελιδοπροβολές ημερισίως
   
     
   
   
  1 πόντος
   
 •  jonka έγραψε 2688 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Ena blog mporei na leitoyrgisei eksisoy apodotika me ena site?
   
     
   
  1 πόντος
   
 •  Dimitrios έγραψε 2690 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  χρειάζονται απαραίτητα χιλιάδες εμφανίσεις, αλλιώς δεν αποδίδει καλό είνα το site να έχει συγκεκριμένη θεματολογία
   
     
   
   
  1 πόντος
   
 •  tmaragelis έγραψε 2724 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  το πρόβλημα μου είναι πως κάνεις το adsense να αποδίδει. κ αν το κάνεις υπάρχει όντως κάποιος που βγάζει αρκετό εισόδημα ώστε να συντηρείται απο αυτό.
   
     
   
  2 πόντοι
   
Ενέργειες
Βαθμολογία
3 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις