Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
  •  
 
Άρθρο
23.07.2010 08:51    Σχόλια: 0    Κατηγορίες: Affiliate  Ads      Ετικέτες: arbitrage  διαφήμιση  ads  affiliate marketing  ad serving  

To Arbitrage γενικότερα είναι η εκμετάλλευση των διαφορετικών τιμών μεταξύ δύο οι περισσοτέρων αγορών. Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στη διαφήμιση. Μπορείτε να εργαστείτε με κάτι τέτοιο ακόμα και αν δεν έχετε καμία παρουσία στο διαδίκτυο.


Όπως έχουμε πει σε προηγούμενα άρθρα, η διαφήμιση στο διαδίκτυο κινείται μεταξύ των αστερισμών του Ad serving(Adsense, Ad24.gr, Smowtion κ.τ.λ.) και του Affiliate Marketing(Linkwise, ClickBanner, Forestview) . Στο “Affiliate Marketing ή Ad Serving;μπορείτε να μάθετε πώς και πότε μας συμφέρει να χρησιμοποιούμε την μια η την άλλη μέθοδο.


Το arbitrage στη διαφήμιση προκύπτει συνήθως, όταν συνδυάζουμε το Adwords(μάθε περισσότερα) με το Affiliate Marketing. Πληρώνουμε για να προβάλλονται διαφημίσεις από το Google, ευελπιστώντας πως η κίνηση στα affiliate links μας θα αποδώσει περισσότερα.


Στην πιο απλή περίπτωση η διαφήμιση στο Adwords μπορεί να καταλήγει απ' ευθείας σε κάποιο affiliate link.


Τι να προσέξω; Θα πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους του κάθε affiliate προγράμματος. Μπορεί κατά περίπτωση να απαγορεύεται αυτή η τεχνική, ή για παράδειγμα να μην επιτρέπεται η χρήση του ονόματος του διαφημιζομένου.


Πότε κερδίζω; Εδώ, αν τα έσοδα σας είναι μεγαλύτερα ως affiliate, από ότι τα έξοδα στη Google, κερδίζετε. Αν αυτό δεν συμβαίνει μπαίνετε μέσα. Οπότε ή θα πρέπει να παραδεχτείτε την ήττα σας, σταματώντας το τρέξιμο της διαφημιστικής καμπάνιας ή να βελτιώσετε τις λέξεις κλειδιά, τα γεωγραφικά κριτήρια, το περιεχόμενο των διαφημίσεων και άλλα στοιχεία, που μπορεί να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την απόδοση. Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε πως θα πρέπει να είσαστε προσεκτικός και ικανός στη χρήση του Adwords, αναζητώντας συνεχώς ευκαιρίες. Δεν είναι τόσο εύκολο το οικονομικό αποτέλεσμα.


Τι έκανα για να κερδίσω, χαρίζει κανείς λεφτά; Μην υποεκτιμάτε καθόλου αυτό που κάνατε. Στην ουσία αναλάβατε να προωθήσετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν με πολύ μικρό κόστος. Αν αυτό το έκανε απ' ευθείας ο διαφημιζόμενος προφανώς δεν θα είχε τόσο καλά αποτελέσματα, έτσι βασίστηκε στο δικό σας ταλέντο. Μια μεγάλη εταιρεία είναι δύσκολο έως αδύνατο να ασχοληθεί με τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς και να ανακαλύψει την καλύτερη μέθοδο προώθησης. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο το αναθέτει σε αυτούς που το κάνουν πιο αποδοτικά και κερδοφόρα.


Στην πιο σύνθετη του μορφή, το arbitrage απαιτεί να έχετε δική σας παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά αυτό στις μέρες μας δεν είναι καθόλου δύσκολο ή ακριβό(διαβάστε εδώ). Εδώ, η διαφήμιση από το Google μπορεί να καταλήγει σε μια δική μας σελίδα, που συνήθως μπορεί να είναι ένα άρθρο, ένα blog post ή μια παρουσίαση της διαφημιζόμενης εταιρείας ή του προϊόντος. Και εδώ κοιτάμε τους όρους χρήσης των Affiliate προγραμμάτων, αλλά έχουμε ευρύτερο πεδίο δράσης αφού κινούμαστε στον δικό μας χώρο. Θα σας δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα....


Βλέπουμε, για παράδειγμα πως σήμερα το Goldendeals (διαβάστε για τα one deal a day) προσφέρει με σοβαρή έκπτωση κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής, δίνοντας προμήθεια 5,5% μέσω της Linkwise. Είμαστε κάτοχοι σε ένα blog ή site που έχει να κάνει με την υγεία, ομορφιά και γυμναστική. Φτιάχνουμε ένα blog post ή άρθρο εξηγώντας για την προσφορά, και τοποθετούμε τα δικά μας affiliate links μέσα. Έπειτα πάμε στο Adwords και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε φθηνές και αποδοτικές διαφημίσεις, βρίσκοντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Δεν είναι ανάγκη να δουλέψουμε με Google απαραίτητα Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε το Smowtion ή το Ad24.gr κ.α. Το κείμενο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πολύ σημαντικό(π.χ. Πρόγραμμα γυμναστικής σε προσφορα μόνο για σήμερα, με τάδε ευρώ). Αν ξεφύγετε πάνω από τα 10cents το κλικ, θα είναι δύσκολο να τα πάρετε πίσω.


Εδώ, με τη δεύτερη τακτική, το όφελός μας είναι πολλαπλό. Αν λειτουργήσει το Arbitrage μπορεί τα έσοδα να είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα, ενώ διαφορετικά θα χρειαστεί να βάλουμε χρήματα από την τσέπη σας. Μην ξεχνάτε να υπολογίσετε και τα επιπλέον έσοδα που θα έρθουν από Ads (π.χ από Ad24.gr), που μπορεί να έχετε τοποθετήσει στη σελίδα σας. Ακόμα και αν βγείτε χαμένοι, βλέποντας να γυρίζει πίσω το 50% των εσόδων σας, δεν έχετε υπολογίσει κάτι πολύ σημαντικό. Φέρατε επισκεψιμότητα στη σελίδα σας και κάνατε γνωστό τον ιστότοπό σας. Αν είστε κερδισμένοι, απλά καταφέρατε το αδιανόητο. Κάνατε γνωστή την ιστοσελίδα σας και αντί να πληρώσετε για αυτό σας πλήρωσαν κιόλας! Προσγειωθείτε, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να καταφέρετε κάτι τέτοιο.


Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στα ελληνικά Affiliate Networks που σας αναφέραμε παραπάνω και να βρείτε δεκάδες ελληνικά Affiliate προγράμματα, από τα οποία να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Με τη μέθοδο που σας παρουσιάσαμε προσφέρονται για σημαντικά κέρδη τα one deal a day sites. Περισσότερα διαβάστε στο "Deal a Day και Affiliate Marketing" Καλή επιτυχία...


Αν κάτι δε καταλάβατε, έχει ανοίξει σχετικό θέμα στο forum. Μπορείτε να κάνετε συζήτηση επ' αυτού με άλλα μέλη ή να ρωτήσετε ότι θέλετε. Μείνετε συντονισμένοι στο Getpaid.gr, την ελληνική κοινότητα οικονομικής αξιοποίηση του διαδικτύου. Ακολουθούν νέα ενδιαφέροντα θέματα...

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Ενέργειες
Βαθμολογία
1 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις