Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
 •  
 
Άρθρο
20.03.2010 13:09    Σχόλια: 4    Κατηγορίες: Κέρδίστε μέσω Internet  Build a site  Blogging      Ετικέτες: blogs  sites  niche marketing  earn money through internet  

Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση αν προσδοκάτε έσοδα από την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Niche Marketing: Πριν κάνετε οτιδήποτε θα πρέπει να γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να ασχοληθείτε με μια πολύ συγκεκριμένη θεματολογία, που όπως είναι λογικό, στο εμπόριο  αντικατοπτρίζεται σε συγκεκριμένη αγορά υπηρεσιών και προϊόντων. Σαν παράδειγμα, το Getpaid.gr ασχολείται με το κέρδος μέσω του διαδικτύου. Με μια λέξη στα αγγλικά, αυτό αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο niche. Καλό θα ήταν να επιλέξετε κάτι που αγαπάτε πολύ, ώστε να είσαστε επίμονος, εργατικός και αποτελεσματικός. Με λίγα λόγια, το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Όμως, αποφύγετε κάτι που μπορεί να είναι ήδη αρκετά κορεσμένο στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταφύγετε σε ακόμα πιο εξειδικευμένο niche. Από την άλλη, μην το παρακάνετε σε βαθμό που να μην υπάρχει το κοινό που θα το υποστηρίξει. Το «Λάτρεις σούσι της Πέρα Ραχούλας» είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Ως Έλληνες είμαστε τυχεροί και άτυχοι σε αυτό. Άτυχοι, γιατί τα 10εκ. πληθυσμού δεν είναι πολλά για να στηρίξουν την ύπαρξη εξειδικευμένων niche, και περιορίζουν σημαντικά τα δυνητικά κέρδη. Τα αγγλικά από την άλλη είναι κατανοητά από πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου. Τυχεροί, γιατί ο ανταγωνισμός που θα αντιμετωπίσετε στην ελληνική γλώσσα είναι μικρός και τα εδάφη παρθένα. Υπάρχουν θεματολογίες που κάνουν πάταγο στο αγγλικά και στα ελληνικά δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά. Όταν κρίνετε πως η ελληνική αγορά είναι ώριμη και έτοιμη για κάποιες από αυτές, μην αργοπορείτε.

Ένα συστηματικό φαινόμενο, από έλληνες bloggers και ιδιοκτήτες σελίδων που έχουν ως προσωπικό τους στόχο να κερδίσουν, είναι να επιλέγουν το κέρδος μέσω internet σαν θέμα του blog τους. Είναι,  όμως, διαφορετικό το τι στόχο έχω, από το τι έχω να προσφέρω στο διαδίκτυο. Αν επέλεγαν κάποιο διαφορετικό niche, είναι πολύ πιθανό να είχαν πετύχει περισσότερα. Γιατί, από ότι δείχνει η προσπάθειά τους, τελικά ήταν απελπισμένοι και όχι παθιασμένοι για αυτό που έκαναν. Αντίθετα, βλέπεις πολλές σοβαρές δημιουργίες που η θεματολογία τους βρίσκεται μακριά από το κλασσικό «λεφτά στο Internet», και τελικά πετυχαίνουν να είναι αυτοί που κερδίζουν λεφτά στο διαδίκτυο. Δεν λέμε πως το niche στο οποίο το Getpaid.gr κινείται είναι απαγορευμένος καρπός, αλλά δεν είναι αυτό που αποτελεί την απόλυτη συνταγή.

Γιατί όμως αφιερώσαμε ένα ολόκληρο άρθρο για το Niche Marketing;

Οι μηχανές αναζήτησης είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να προσφέρουν στους χρήστες τους το πιο χρήσιμο περιεχόμενο για τη λέξη-κλειδί που πληκτρολογούν. Έτσι χρησιμοποιούν κριτήρια σχετικότητας, επισκεψιμότητας και συμπεριφοράς των χρηστών για να καταφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν ο ιστότοπός  σας δεν έχει κάποια ταυτότητα και δεν ξεχωρίζει για κάποιο λόγο, είναι πολύ δυσκολότερο να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αν οι νεοεισερχόμενοι επισκέπτες δεν σας συνδυάσουν με κάτι συγκεκριμένο, δύσκολα θα σας αποθηκεύσουν στους σελιδοδείκτες τους ή θα σας απομνημονεύσουν. Παράλληλα, το περιεχόμενο σας δεν μπορεί να είναι κορυφαίο και ανταγωνιστικό όταν ασχολείστε με όλα. Αν κάποιος θέλει να μάθει “για τα πάντα” θα επισκεφτεί το Google το Wikipedia ή κάποιο Portal, που σίγουρα δεν είναι στα κυβικά σας.

Έπειτα, οι υπηρεσίες Ad Serving(τι είναι;), όπως είναι το Adsense, και το Affiliate marketing(μάθε), μπορούν να είναι οι δυο βασικές πηγές εσόδων σε sites(πως φτιάχνω ένα) και blogs(μάθε) που στηρίζονται στη μεγάλη επισκεψιμότητα. Η μεγάλη κίνηση είναι ο πρώτος παράγοντας, αλλά όχι ο μόνος. Και μαντέψτε ποιος είναι ο δεύτερος…. Μα φυσικά ένα καλό niche!

Το Adsense εξετάζει ποιες λέξεις-κλειδιά ταιριάζουν στο προφίλ των επισκεπτών σας για να προβάλει τις αντίστοιχες διαφημίσεις. Οι επισκέπτες σας ενδιαφέρονται και κλικάρουν στις διαφημίσεις, αφού είναι σχετικές με τα ενδιαφέροντα τους. H μεγάλη αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων που φιλοξενείτε οδηγούν σε υψηλα CTR(click through rate) και κέρδη ανά κλικ, εκτοξεύοντας τα eCPM (κέρδη ανά χίλιες εμφανίσεις).

Μέσω του affiliate marketing, προωθείτε προϊόντα και λαμβάνετε προμήθειες από τις πωλήσεις, μέσω τον banners που φιλοξενούνται στις σελίδες σας. Ειδικά εδώ, που οι διαφημίσεις δεν εναλλάσσονται, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Καλύτερα να το ξεχάσετε, αν δεν έχετε μια συγκεκριμένη ταυτότητα στον ιστότοπό σας.

Τέλος, αν θέλετε να διαφημίσετε το site σας στο Adwords(βλέπε σχετικό θέμα), δεν θα μπορέσετε να το κάνετε οικονομικά αφού δεν θα μπορέσετε να στοχεύσετε σε κάποιο προφίλ. Οι διαφημίσεις σας δεν θα κλικάρονται εύκολα και το κόστος ανά κλικ (CPC) θα είναι μεγάλο για εσάς. Ακόμα και όταν συμβεί αυτό, το πιο σύνηθες θα είναι να εξέρχονται από μια σελίδα που δεν θα αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντά τους. Αντίθετα, ένα συγκεκριμένο niche θα σας δώσει τη δυνατότητα να προωθήσετε τη διαδικτυακή σας παρουσία οικονομικότατα.

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
 •  gataros έγραψε 1559 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Εδώ και κάποιες μέρες ασχολούμαι με αυτό εδώ http://money.evanrizo.com/?page_id= 188

   
     
   
   
  0 πόντοι
   
 •  viva2008 έγραψε 2615 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Καλησπέρα σας,
  θέλω να σας πω ότι κάνετε μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα, στο πως μπορεί να εκμεταλλευθεί κάποιος την ιντερνετική δραστηριότητα. Το άρθρο σας για την επιλογή niche market ενός site / blog είναι πού εύστοχο και δείχνει το δρόμο και σε μας στους Έλληνες χρήστες... Κατά τον φίλο kefir έχω δημιουργήσει και γω ένα blog http://byebyehemorrhoids.wordpress. com/ με θεματολογία την αιμορροιδοπάθεια και την αντιμετωπισή της με θεραπευτικά βότανα. Μη γελάτε, ταλαιπωρείται πολύς κόσμος...

  Θα περιμένω τα φώτα σας στην ερώτηση που έγινε από τον kefir γιατί κάτι ανάλογο αφορά και εμένα!
  Καλή συνέχεια...

   
     
   
   
  3 πόντοι
   
 •  BusinessIdeas έγραψε 2615 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Γεια σας...
  Σας παρακολουθώ από τις πρώτες μέρες που βγήκατε στον αέρα. Κάποια στιγμή λέω... δεν γίνομαι και εγώ μέλος... και έγινα! Και τώρα το πρώτο μου post!
  Μου έκανε εντύπωση η παρότρυνση σας να ασχολείται κάποιος με ένα μοναδικό θέμα στο site η στο blog του. Αυτό έκανα και εγώ λοιπόν και να το…. http://milk-kefir.blogspot.com Το blog έχει γύρω στις 30-40 επισκέψεις την ημέρα. Θέλω τι γνώμη σας και τις υποδείξεις σας... ως προς τα διαφημιστικά έσοδα που μπορεί να προσδοκά κάποιος και με τι τρόπο. Με τη λέξη "κεφίρ" έρχεται Νο 3 στην Ελλάδα (σε 32.700) και παγκόσμια με τη λέξη "kefir" έρχεται No 20 (σε 2.610.0000)
  Σας κούρασα...
  Ευχαριστώ που με διαβάσατε
  Νίκος
   
     
   
   
  1 πόντος
   
 •  alexk έγραψε 2712 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Οταν μιλαμε για συγκεκριμενη θεματολογια, μπορει να ειναι και "αφηρημενη" κατα καποιον τροπο;;

  πχ ενα blog με βαση την τεχνη (τοσα πραγματα εννοει κανεις με αυτο, δεν χρειαζεται να ασχολειται μονο με ζωγραφιες ας πουμε)
   
     
   
   
  0 πόντοι
   
Ενέργειες
Βαθμολογία
1 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις