Λογαριασμός
Άρθρα Ειδήσεις Forums Blogs Σελίδες Εργαλεία Μέλη
 •  
 
Άρθρο
03.05.2011 05:43    Σχόλια: 4    Κατηγορίες: Affiliate  group buy/deal a day      Ετικέτες: one deal a day  group buying  affiliate  affiliate marketing  

Τα deal a day ή αλλιώς group buying sites(μάθετε περισσότερα για αυτά εδώ) προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα με σημαντικές εκπτώσεις εκμεταλλευόμενα τη δύναμη των μαζικών πωλήσεων. Η νέα μόδα ωφελεί καταναλωτές, επιχειρήσεις αλλά και τα deal sites. Τα τελευταία για να καταφέρουν να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στο “παιχνίδι” και να αντεπεξέλθουν στον εντεινόμενο ανταγωνισμό, προσφέρουν σημαντικές προμήθειες σε αυτούς που θα τους φέρουν πελατεία. Αυτό λαμβάνει χώρα μέσω affiliate προγραμμάτων (δείτε το Video: Εισαγωγή στο Affiliate Marketing).

Όλο και πιο συχνά, λοιπόν, βλέπουμε σελίδες στο Internet οι οποίες προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται, τοποθετούν διαφημίσεις και αναφορές που περιέχουν affiliate links. Ο υποψήφιος καταναλωτής οδηγείται μέσω αυτών στο διαφημιζόμενο deal site και εφόσον πραγματοποιήσει κάποια αγορά, προμήθεια ύψους 5,5-7,5% αποδίδεται στην αρχική σελίδα που τον παρέπεμψε. Για να είμαι ειλικρινής, στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρώ πως οι μέθοδοι που ακολουθούνται δεν είναι και οι πιο αποδοτικοί. Καθώς τα group buying γίνονται όλο και πιο γνωστά σε αυτούς που σερφάρουν, δύσκολα θα κλικάρει κανείς σε μια σταθερή διαφήμιση που απλά υπόσχεται το κλασσικό και γνωστό “προσφορές έως 90%”. Και αν το κάνει ένας στους εκατό ή ακόμα χειρότερα ένας στους χίλιους; Πόσοι από αυτούς νομίζετε πως θα αγοράσουν κάτι; Αν χρειάζεστε 5000 επισκέπτες για να πραγματοποιήσετε μια πώληση, μάλλον δεν έχετε “πιάσει το νόημα”!

Το μυστικό είναι η στόχευση. Υπάρχουν σελίδες που συγκεντρώνουν καθημερινά όλες τις προσφορές από τα deal sites σε μια και μόνο σελίδα(π.χ το Extradeals.gr ). Τι μπορείτε να κάνετε; Κάθε μέρα να τσεκάρετε τις προσφορές που τρέχουν και να εξετάζετε αν κάποια από αυτές είναι σχετική με το αντικείμενο του blog σας ή του site σας. Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό πωλούταν ένα ποδήλατο πόλης μισοτιμής, περίπου στα 150€. Οι διαδικτυακοί καταναλωτές δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και 200 κομμάτια “έκαναν φτερά” μέσα σε λίγες μέρες. Αν είχατε την τύχη να διαθέτετε ένα blog ή ένα forum σχετικό με τη ποδηλασία, εκείνη τη μέρα θα είχατε σίγουρα την ευκαιρία να πουλήσετε αρκετά ποδήλατα και να καρπωθείτε σημαντικές προμήθειες(περίπου 10€ για το ένα).

Τι ακριβώς θα κάνατε; Στην περίπτωση του blog, θα αναρτούσατε απλά ένα post που θα περιέγραφε την προσφορά, ενώ θα μπορούσε να περιέχει σχόλια σας ή την άποψή σας για αυτή. Μέσα στο κείμενο θα ενσωματώνατε τα affiliate text links, μέσω των οποίων οι αναγνώστες σας θα παραπέμπονταν να αγοράσουν το προϊόν, ενώ παράλληλα θα γινόταν και η καταγραφή των κλικ για τη λήψη τυχόν προμηθειών. Ακόμα πιο έξυπνο και αποδοτικό θα ήταν να γράψετε ένα γενικότερο άρθρο, που ως κάτι ειδικότερο να μπορεί να περιλαμβάνει την προσφορά. Π.χ. έχετε ένα blog για την υγεία και την ομορφιά. Γράφετε ένα άρθρο για την ποδηλασία και τα οφέλη της, ενώ στο τέλος καταλήγετε στο πόσο καλή επιλογή μπορεί να είναι ένα ποδήλατο πόλης αναφέροντας το συγκεκριμένο που πουλιέται με έκπτωση.

Τι να προσέξετε: Φυσικά, όπως καταλάβατε, οι προσφορές που θα επιλέξετε να προωθήσετε θα πρέπει να είναι πολύ σχετικές με το αντικείμενό σας. Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα ενδιαφέρουν τους αναγνώστες σας. Έτσι, θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν πωλήσεις, ενώ το άσχετο περιεχόμενο θα υποβαθμίσει την ποιότητα της σελίδας σας. Με το ίδιο σκεπτικό, να επιλέγετε προσφορές που και οι ίδιοι πιστεύετε πως αξίζουν. Στο βωμό του βραχυπρόθεσμου κέρδους πότε μη θυσιάσετε τους αναγνώστες σας, που αποτελούν ότι πιο σημαντικό για το site σας. Να είστε ειλικρινείς, ακριβείς και μη μπείτε στο πειρασμό να αναλωθείτε σε υπερβολές και κινήσεις εντυπωσιασμού, που απλά θα σας κάνουν να χάσετε την αξιοπιστία σας. Τέλος, έχετε υπόψιν σας πως προϊόντα και υπηρεσίες πολύ χαμηλής αξίας, δύσκολα θα αποδώσει σημαντικές προμήθειες ακόμα και αν πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός πωλήσεων. Αλλά από την άλλη, ό,τι είναι πολύ μεγάλης αξίας, δύσκολα θα οδηγήσει σε πώληση. Επομένως, η χρυσή τομή θα έλεγα ότι βρίσκεται στην τάξη των μερικών δεκάδων ευρώ.

Η τοποθέτηση των affiliate links είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε εντελώς δωρεάν στα ελληνικά Affiliate Networks (Linkwise, Forestview, ClickBanner), από όπου θα αντιγράφετε και επικολλάτε τα affiliate links μέσω των οποίων θα γίνεται η καταγραφή των πωλήσεων.

 

Για οποιαδήποτε απορία έχετε για το πως λειτουργεί το Affiliate Marketing, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το forum του Getpaid.gr.

 
Υπηρεσίες Getpaid.gr

Υπηρεσίες Getpaid.gr

Μου αρέσει το άρθρο!
Διαφημίσεις
Σχόλια
Ταξινόμηση κατά: 
Ανά σελίδα: 
 
 •  nikoakis έγραψε 1535 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Πλύ καλό, και χωρις "παγίδες"
   
     
   
   
  1 πόντος
   
 •  Dimitrios έγραψε 1931 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  remade,
  μόλις τώρα είδα το σχόλιο σου. Έχει γραφτεί άρθρο για τη δημιουργία ντιλάδικων. Για ερωτήσεις καλύτερα στο forum!
   
     
   
   
  1 πόντος
   
 •  Remade έγραψε 1997 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Καλησπέρα!Θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με το κόστος ενός template για να μπορέσω να αποκτήσω το δικό μου deal site. Επίσης, από γραφειοκρατία, γνωρίζει κανείς τι απαιτεί? Θα περιμένω απάντηση σας!Καλώς σας βρήκα!Εξαιρετικό το site!
   
     
   
   
  1 πόντος
   
 •  panos56 έγραψε 2088 Ημέρα/ες πριν (ουδέτερα) 
   
  0
  Αρκετά έξυπνο και σοβαρό.
   
     
   
   
  3 πόντοι
   
Ενέργειες
Βαθμολογία
5 ψήφοι
Μοιραστείτε το
Διαφημίσεις